Postuloza palmoplantara- ce este aceasta boala?

Postuloza palmoplantara este o afecțiune ce apare pe un timp îndelungat (cronică) care afectează pielea palmelor și tălpilor. Uneori poate apărea odată cu psoriazisul.

Postuloza palmoplantara- ce este aceasta boala?

Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

 

Acest articol a fost conceput în ideea de a vă face să înțelegeți mai bine această afecțiune, și anume, postuloza palmoplantară. Vă vom transmite la ce se referă această boală, de ce este cauzată și ce se poate face în privința acesteia. Postuloza palmoplantara este o afecțiune ce apare pe un timp îndelungat (cronică) care afectează pielea palmelor și tălpilor. Uneori poate apărea odată cu psoriazisul.

Cauza postulozei palmoplantare nu este încă foarte bine detectată.

Este o boală auto-imună, ceea ce înseamnă că imunitatea corpului funcționează împotriva ei însăși. Este mult mai frecventă la femei sau la foști fumători.

Există o dezbatere dacă pustuloza palmoplantară este o formă de psoriazis sau una de o boală în sine. Psoriazis pe alte părți ale corpului, se gaseste in 10-20% dintre pacienți, iar unii oameni cu pustuloza palmoplantară au membri de familie cu psoriazis. Derutant, deși, tratamentele de psoriazis sunt cunoscute drept antagoniști  TNF-alfa pentru a declanșa ocazional pustuloza palmoplantară. Cu toate acestea, multe alte tratamente pentru psoriazis favorizează pustuloza palmoplantară. Unii pacienți prezintă o manifestare acută de pustuloză palmoplantară în urma infecțiilor cu bacterii de tip streptococ.

Postuloza palmoplantara se manifestă printr-o inflamație a pielii pe palme și pe tălpi, adesea simetrică, dar uneori numai pe o singură parte.

Așadar, pielea este de culoare roșie, cu mici pete galbene puroi. Textura pielii începe apoi se usuce până devene solzoasă. În etapa cea mai persistentă, pielea poate fi uscată și îngroșată, cu fisuri (crăpături) pe piele. Există o marjă clară între pielea normală și afectată.

În cele mai multe cazuri, diagnosticul se face de către medicul dumneavoastră, pur și simplu se va uita la pielea dumneavoastră. Postuloza palmoplantară poate arăta ca o infecție fungică, astfel poate fi de ajutor pentru medicul dumneavoastră să ia o parte de piele nedureroasă pentru a verifica acest lucru. Un tampon fără dureri poate fi luat pentru a exclude o infecție bacteriană. Uneori, o mică biopsie poate fi necesară pentru a confirma diagnosticul. Acest lucru necesită o injecție de tip anestezic local, într-o zonă afectată și se elimină o mică bucată de piele pentru a se uita la microscop.

Această operație este urmată de închiderea rănilor. Procedura este efectuată de către medicul dermatolog, sub anestezie locală, în timp ce sunteți treaz. Deși afecțiunea nu este canceroasă sau contagioasă, inflamarea palmelor și tălpilor pot afecta grav viața dumneavoastră de zi cu zi. Afecțiunea poate fi durerosă și poate provoca senzația de mâncărime și  afectează astfel somnul și munca.  La fel ca multe afecșiuni ale pielii, postuloza palmoplantară nu poate fi vindecată. Există, totuși, mai multe opțiuni de tratament care poate îmbunătăți în mod semnificativ starea de sănătate a pielii. Principiile de bază ale îngrijirii pielii bune pot ajuta pentru a reduce frecvența si severitatea episoadelor acute.

Există mai multe opțiuni de tratament diferite, variind de la creme la lumina UV (fototerapia), tratamentul cu comprimate. Deci, dumneavoastră și medicul dumneavoastră va trebui să decideți împreună tratamentul care este potrivit. Tratamentul poate ameliora situația dumneavoastră, există posibilitatea de a nu mai apărea, dar este incert.