Previne o cicatrice produsa de ondulator

Un ondulator este un instrument excelent pentru a face parul sa arate bine. Dar, pentru că este atat de aproape de fata ta, te poti arde pe această parte foarte sensibilă și expusa a corpului. Dacă veti reacționa rapid și veti trata în mod corespunzător arsura, veți reduce șansele de a obține o cicatrice urata ca un suvenir.

cicatrice produsa de ondulator

Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

Previne o cicatrice produsa de ondulator

Opriți ondulatorul. Va trebui sa va concentrati pe curățarea arsurii acum și nu doriți să vă faceți griji cu privire la altceva. Opriți-l sau deconectați-l si puneti-l undeva sigur, astfel încât sa nu-l atingeti accidental.

Identificati tipul de arsura pe care il aveți. Există trei tipuri de arsuri pe care le puteți obține pe piele. Fiecare tip necesita un alt tip de tratament, astfel că va trebui să fiti sigur ce tip de arsura aveti înainte de a face orice altceva.

Arsurile de gradul întâi sunt cele mai frecvente și mai puțin grave. Acestea sunt arsuri minore pe care le puteți trata. O arsura de gradul întai va avea roseata, umflături, și durere. În cazul în care arsura implică majoritatea feței, deși, tratati-o mai în serios și cautati ajutor medical de urgenta.

Arsurile de gradul doi sunt mai grave, iar tratamentul va depinde de mărimea arsurii. O arsura de gradul al doilea poate avea piele rosie, alba sau patata, edem, durere, și vezicule.

Arsurile de gradul trei sunt cele mai grave, și implică arderea totala a pielii și grasimii care sta la baza. Zona poate fi carbonizata, neagra sau alba.

 

Se raceste arsura. Pune apa rece peste zona. Pentru ca este fata ta, si tu, probabil, nu poti sa o tii sub un jet de apă, cel mai bine este să tineti o carpa umedă rece, curata pe arsura timp de 5 minute.

Apa ar trebui să fie rece, nu ingetata.

Apa este cea mai bună alegere pentru curatare. Iritanții cum ar fi sapunul aspru, peroxid de hidrogen, iod, alcoolul  nu vor face altceva decât să întârzie vindecarea, făcând o cicatrice mult mai probabila.

 

Se acoperă cu un strat subțire de unguent. Folosi ceva ca vaselina sau aloe vera pentru a ajuta la catifelarea ranii. Acest lucru va da putina ameliorare și poate preveni cicatricile in curs de dezvoltare.

Nu folosiți cremă, loțiune, ulei, cortizon, unt, sau albuș de ou pe arsura.

Se acoperă arsura cu un bandaj. Un bandaj de presiune pe zona arsa va rupe țesutul cicatrizat și va preveni frecarea. Acest lucru va ajuta la reducerea aspectului de cicatrici.

Uita-te dupa semne de infecție. O arsură este o rana, și trebuie să fii atent sa nu te infectezi. Simptomele includ febra si frisoane, umflarea glandelor sau ganglionilor limfatici, și o erupție roșie dureroasă. Pielea din jurul erupției cutanate poate forma basici și cruste. Dacă observați semne ale unei infecții, du-te la medic pentru tratament.

13531994_624778294338513_1340161774_n