Produse pentru piele care contin parabeni (conservanti)

Fundația “David Suzuki” raportează că 75 până la 90 la suta din produsele cosmetice pot conține parabeni. Parabenii sunt utilizati în mod obișnuit pe post de conservanti și penetrează ușor pielea. Comisia Europeană privind tulburările endocrine enumeră parabeni ca substanță de categoria 1, dovediti a fi  disruptori endocrini. Parabenii au fost detectati, de asemenea, în tumorile de cancer de san, ceea ce sugereaza o legatura intre ei si cancer. Parabenii apar prin următoarele denumiri comerciale: metilparaben, butilparaben, propilparaben, isobutylparaben, etilparaben, polyparaben și isobutylparaben.

STICLA

 

Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

Pentru produs dati click aici

Dacă aț presupus că orice crema hidratanta, demachiant, șampon sau machiaj  pe care îl cumperi de la farmacie sau supermarket este sigur de utilizat, presupui prea mult. Și dacă crezi că produsele etichetate "hipoalergenice" sau "naturale" sunt mai bune decât alte produse, gandeste-te din nou: Nu există în prezent  standarde federale sau definiții" pentru fiecare etichetă.

 

Produsele hidratante faciale

Parabenii sunt adăugati la creme hidratante faciale și cosmeticele pe post de conservanti.  Folositi pentru a hidrata pielea fetei, aceste creme hidratante sunt folosite de femei de toate vârstele. De fapt, editorul de la SkinBio.com recomanda să folosiți creme hidratante faciale pentru a încetini pierderea de umiditate din piele. Hidratantii lucreaza prin crearea unei bariere impermeabile pe fața care conferă pielii un aspect rotofei și plin.

 

Creme anti-îmbătrânire

Cremele anti-imbatranire sunt folosite pentru a minimiza ridurile si definitiveaza pielea fetei. Asociația Food and Drug Administration clasifică cremele anti-îmbătrânire ca produse cosmetice, și nu verifică aceste produse pentru eficiență. Parabenii sunt de multe ori în lista de ingrediente pentru creme anti-îmbătrânire, deoarece acestia sunt  conservanti cosmetici comuni. Creme anti-îmbătrânire sunt de obicei folosite o dată sau de două ori pe zi și pot provoca reacții adverse, cum ar fi erupții cutanate, iritații ale pielii sau roșeață.

 

Fondurile de ten cu parabeni

Fondurile de ten sunt utilizate pe fata pentru a masca petele și pentru a face fața să pară netede în textura și culoare. Fondul de ten lichid și sub formă de pulbere conține adesea unul sau mai multe tipuri de parabeni pe post de conservanți pentru a permite produsului să aibă o viață mai lungă de depozitare. Tipurile de fond de ten includ: o formă lichidă, sub formă de pulbere în vrac și sub formă de pulbere compactă.

 

Produse parfumate

Nu foarte cunoscute de către consumatori, parfumurile conțin adesea parabeni. Producătorii nu sunt obligati sa eticheteze ingredientele într-un parfum, din moment ce rețetele de parfum sunt considerate secrete comerciale. Etichetele trebuie să conțină cuvântul "parfum", dar nu și detaliile cu privire la ce conține acel parfum.

 

Alergia la conservanti

Producătorii adesea adauga in mărfurile perisabile substanțe chimice de conservare, cum ar fi benzoat de sodiu. Multe alergii alimentare rezultă dintr-o reacție la aceste produse chimice. Urticaria, eczema, greața și vărsături, și un gust metalic sunt simptome tipice ale unei alergii alimentare.

Produsele cosmetice conțin, de asemenea, conservanți pentru a prelungi viata lor pe raft. Persoanele alergice prezintă simptome de la contactul cu pielea, cum ar fi o erupție sau umflături. Un studiu publicat in Danemarca în februarie 2010, în revista "Dermatita de contact" prezinta dovezi ca alergiile la conservanti au crescut de-a lungul anilor deoarece companiile au introdus noi substanțe chimice în produsele lor.