psoriazis facial

 • Diagnosticul psoriazisului facial

  Psoriazis facial, care afecteaza pana la 46% dintre persoanele cu psoriazis, produce solzi argintii, erupții cutanate pruriginoase. Cum se realizeaza diagnosticul psoriazisului facial?

  Diagnosticul psoriazisului facial

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazis facial, care afecteaza pana la 46% dintre persoanele cu psoriazis, produce solzi argintii, erupții cutanate pruriginoase. Si, în cazuri rare, leziuni deschise într-o zonă a corpului, care este dificil de ascuns. Ca rezultat, cei cu psoriazis facial se confrunta cu un set distinct de provocări.

  Diagnosticul psoriazisului facial

  Dupa cauza si simptomele pe care le prezinta acest tip de psoriazis este de retinut ca nu e diferit de psoriazisul care apare în altă parte. Mai presus de toate, persoanele cu psoriazis facial experimenteaza, de obicei, aceeași mâncărime, erupție solzoasa. Aceasta este caracteristica oricărui tip de psoriazis. Erupția cutanată cel mai frecvent afecteaza pielea de deasupra buzei superioare, precum și zonele din jurul fruntii, sprâncenelo si liniei parului.

  Potrivit unui studiu coreean de 235 de pacienți cu psoriazis facial, aproximativ 74% dintre participantii la studiu au avut erupții pe frunte, iar aproximativ 46% au avut erupții cutanate pe lângă ureche. De asemenea, studiul a constatat ca cei mai multi pacienti au prezentat primele simptome faciale cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. Pentru a diagnostica psoriazisul facial, un medic va examina pielea pacientului și va evalua istoria de sanatate personala. În cazul în care diagnosticul este în dubiu, o biopsie poate fi efectuata pentru a exclude alte boli de piele, cum ar fi dermatita seboreică. Biopsia presupune extragerea unei mostre de piele printr-o procedura nedureroasa pentru a fi analizata mai apoi si pentru a da un diagnostic corect.

  Orice tip de psoriazis, fie ca e facial, raspunde foarte bine la utilizarea cremelor pentru hidratare si alte efecte benefice.

  Persoanele cu psoriazis facial ar trebui să acorde o atenție aproape de ceea ce declanseaza aparitia si disparitia afectiunii. Deoarece aceste activități sau produse trebuie evitate.

  De exemplu, unii indivizi raportează aparitii si disparitii ale afectiunii după înot într-un bazin cu clor. In timp ce alte persoane spun că apa cu clor, de fapt, imbunatateste simptomele. Multe tratamente cu steroizi topici aprobate pentru tratamentul psoriazisului, cum ar fi cremele cu hidrocortizon, pot fi, de asemenea, eficiente in tratarea psoriazisului facial. Utilizarea cremelor pe baza de steroizi ar trebui să fie limitată. Utilizarea pe termen lung poate provoca subțierea pielii și alte efecte adverse. Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentele cu steroizi si factorilor acestora de risc.

  Acest articol este, in principal, pentru informarea dumneavoastra. Nu orice tip de tratament expus mai sus poate fi neaparat potrivit pentru toata lumea. Este cunoscut faptul ca schimbarea tratamentului in randul persoanelor cu psoriazis este prezenta pentru ca ce iti face bine acum, e posibil ca mai tarziu sa iti dauneze.

 • Tratarea psoriazisului facial, pas cu pas

  Pentru tratarea psoriazisului facial, o serie de abordări trebuie să fie luate în considerare și încercate, pentru că ceea ce funcționează pentru o singură persoană ar putea să nu funcționeze pentru altul.

  Tratarea psoriazisului facial, pas cu pas

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii, care este caracterizata prin pete groase, solzoase, care au adesea o senzație de mâncărime și / sau durere. De asemenea, sunt si foarte inestetice. Acest lucru este de interes special pentru persoanele care sufera de psoriazis cu focare pe fata. Deoarece poate să provoace timiditate in activitatile de zi cu zi cu prietenii sau familia. Psoriazisul facial apare cel mai frecvent pe sprancene, frunte, pielea dintre nas si buza superioara, si linia parului.

  Pentru tratarea psoriazisului facial, o serie de abordări trebuie să fie luate în considerare și încercate, pentru că ceea ce funcționează pentru o singură persoană ar putea să nu funcționeze pentru altul.

  Pasul 1

  Utilizați steroizi. De asemenea, numite corticosteroizi, acestea acționează pentru a reduce roseata si umflarea pielii feței psoriazice. Trebuie luate măsuri de precauție pentru utilizarea excesivă de corticosteroizi, care poate irita pielea dacă sunt lăsate prea mult timp. Cremelr corticosteroide vin într-o varietate de potențe - de la usoarr pana la foarte puternicr. Deci ramaneti la cele usoare pentru a proteja fața de reacții posibile.

  Pasul 2

  Încercați Dovonex (calcipotrien) sau Tazorec (tazaroten). Prima este o forma sintetica de vitamina D3, iar acesta din urmă este derivat din vitamina A. Ambele au nevoie de o rețetă. Rețineți că, cu Tazorec, in conformitate cu Fundatia Nationala a Psoriazisului, este comun pentru a vedea pete solzoase de psoriazis facial la rândul său, mult mai roșii decât de obicei înainte de a clarifica.

  Pasul 3

  Utilizați unguente sau creme care contin acid salicilic. Conform PsoriasisNet, acidul salicilic este un agent de peeling, cunoscut medical ca o substanta keratolitic, care determină stratul exterior al pielii să se exfolieze. Acesta este frecvent utilizat pentru a trata o mare varietate de probleme ale pielii. Cu psoriazis, el poate ajuta la înmuierea și eliminarea solzilor. Utilizați produse cu conținut de acid calicylic cu moderație în jurul feței. Acestea pot fi destul de iritante pentru pielea sensibilă.

  Pasul 4

  Scapă de psoriazisul de pe pleoape si in jurul ochilor. Din cauza sensibilității extreme a acestei părți a feței, Fundatia Nationala a Psoriazisului recomandă utilizarea unor de marcă, spre deosebire de steroizi topici sau acid salicilic. Acest lucru se datorează faptului că acestea nu vor provoca glaucom, un efect secundar potențial de corticosteroizi dacă sunt utilizați în jurul ochilor.

  Pasul 5

  Încercați fototerapia, o metodă care expune pielea psoriazică la lumina soarelui sau la lumina UVB artificiala. Lumina de la soare și artificial generata (de obicei prin lasere), lumina UVB distrug celulele T de pe suprafața pielii. Celulele T sunt celule albe din sânge, care se inmultesc necontrolat in psoriazis, cauzand cruste si piele de culoare roșie, care sunt tipice ale bolii.

  Prea multa lumina UVB pot agrava psoriazisul pe fata, deci asigurați-vă pentru a face plajă pentru explozii scurte - începe cu 5 până la 10 minute, la prânz - nu mai mult de trei până la patru ori pe săptămână, și întotdeauna utilizați protectie solara de cel puțin 15 SPF pe piele, care nu este afectat de psoriazis. În mod alternativ, întrebați medicul dermatolog despre tratamente cu laser UVB excimer, care au fost aprobate recent de Food and Drug Administration pentru tratarea psoriazisului si care ar putea necesita sesiuni de tratament mai puține decât cele mai multe tehnici convenționale de fototerapie.

2 Articol(e)