psoriazis in placi

 • De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  De ce unii oameni, dar nu și altii, primesc această condiție frustranta, în primul rând? Ajungând la un răspuns la această întrebare, se bazează parțial pe faptul ca se stie că psoriazisul este o "boală autoimună". "auto", ceea ce înseamnă - de sine și "imun", referindu-se la sistemul imunitar al organismului uman.

  Ce este o boala autoimuna?

  Sistemul imunitar al organismului este responsabil pentru lupta împotriva invadatorilor străini care amenință sănătatea ta: bacteriile, virusurile și ciupercile sunt doar câteva exemple. Sănătatea ta bună depinde parțial de două caracteristici importante ale sistemului imunitar:

  Sistemul imunitar ar trebui să fie capabil să recunoască toate țesuturile și organele din corpul nostru ca "sine" și, prin urmare, nu sa atace. Sistemul imunitar ar trebui să fie în măsură să identifice invadatorii străini pentru a lupta cu ei.

  Din păcate, atunci când aveți o boală autoimună, sistemul imunitar al organismului încurcă în mod greșit ceea ce este "de sine" cu ceea ce este "celălalt". În loc de a proteja corpul, sistemul imunitar produce celule si substante chimice care ataca propriul corp, provocând pagube și boli. Există mai multe boli diferite autoimune, incluzând: psoriazis, artrita reumatoida, anumite tipuri de boli tiroidiene, unele forme de anemie, lupus, boala celiacă și diabetul de tip 1.

  De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Ca parte a apărării împotriva cotropitorilor străini, corpul tau face celule albe din sange specializate numite celule-T. În condiții normale, celulele T identifica și coordoneaza atacurile asupra invadatorilor străini. Cu toate acestea, atunci când aveți psoriazis, celulele dumneavoastra T identifica în mod greșit celulele pielii tale ca invadatori și incep sa atace.

  Acest atac vatameaza celulele pielii, producand aparitia petelor solzoase si alte simptome specifice psoriazisului. Într-un efort de a vindeca, celulele pielii dvs. încep să reproducă mult mai rapid decât în mod normal, și un număr mare de noi celule ale pielii imping drumul lor spre suprafața pielii. Acest lucru se întâmplă atât de repede încât celulele pielii vechi și celule albe din sânge nu pot fi eliminate suficient de repede. Aceste celule de pe suprafața pielii creeaza astfel plăci groase, roșii cu solzi argintii pe suprafața lor. Este semnul distinctiv al formei clasice de psoriazis în plăci.

 • Cum arata psoriazisul si cum se simte?

  Cum arata psoriazisul? Psoriazis are multe forme diferite, cele mai frecvente fiind psoriazis în plăci, care provoacă plăci groase, roz, cu o grosime de scară și cu fulgii.

  Cum arata psoriazisul si cum se simte?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cu toate că noi nu știm exact ce cauzeaza psoriazisul (sau chiar în cazul în care toate tipurile de psoriazis sunt intr-adevar aceeasi boala), oamenii de stiinta suspecteaza ca este o combinatie de factori moșteniți și de mediu care declanseaza sistemul imunitar pentru a ataca pielea. Acest atac perpetuu face ca pielea să se îngroașe și sa se formeze fulgi, ceea ce duce la un roz tipic, plăci scuamoase observate in psoriazis.

  Noi știm că anumiți factori pot declanșa sau agrava psoriazisul, de exemplu, psoriazisul este adesea declansata de o infectie (cum ar fi un gât strep). Medicamente pot agrava psoriazisul, în special beta-blocante ale tensiunii arterial, litiu, sau prednison. Rețineți că nu trebuie să întrerupeți administrarea unuia dintre aceste medicamente fără a consulta medicul care l-a prescris mai întâi.

  Stresul este un declanșator comun al psoriazisului. Acesta poate fi de asemenea stres fizic dar si o intervenție chirurgicală sau naștere, sau stres emoțional ca un deces in familie, divort, sau probleme financiare.

  Cine are psoriazis? (Și de ce il am eu?)

  Psoriazisul este foarte frecvent - aproximativ 3% din populatia americana il are. El poate începe la orice vârstă, dar odată ce cineva are psoriazis, aceasta este o boala cronica persista toata viata. Sugarii doar rareori il au, dar se poate dezvolta in copilarie, in special in pre-adolescenta si adolescenta. Pentru adulți, există două vârfuri de incidență la aproximativ 20 de ani și 50 de ani.

  Psoriazisul afecteaza, de asemenea, oamenii de toate rasele si ambele sexe. Din moment ce psoriazisul este foarte frecvent, există mai multe celebrități cu psoriazis și artrita psoriazică și cei mai mulți oameni cunosc pe cineva care au la fel de bine.

  Cum arata psoriazisul?

  Psoriazis are multe forme diferite, cele mai frecvente fiind psoriazis în plăci. Acesta provoacă plăci groase, roz, cu o grosime de scară și cu fulgii. Acestea pot apărea oriunde pe corp, dar sunt cele mai frecvente pe scalp, spate, coate, genunchi, ombilic, urechi si partea din spate. Amploarea bolii poate varia foarte mult de la doar câteva pete mici, la cea mai mare parte a corpului. Alte forme de psoriazis pot afecta numai anumite zone, cum ar fi pielea capului, unghiile, mâinile sau organe genitale. Psoriazisul poate, de asemenea, sa fie prezent in diferite aparitii, inclusiv pustule mici albe (psoriazis pustulos), "picătură de ploaie", pete foarte mici si numeroase (psoriazis gutat - de multe ori la pacienții mai tineri sau dupa o infectie), sau la scară groasa numai pe palme și tălpi (psoriazis palmoplantar).

  Cum se simte psoriazisul?

  Psoriazisul poate avea o mare varietate de simptome, variind de la ușor până la sever. Unii oameni nu au simptome de psoriazis si pot spune ca este acolo doar daca il privesc.

 • Psoriazis si simptome debilitante

  Petele rosii acoperite cu solzi argintii de pe coate si genunchi sunt semnul clasic de psoriazis în plăci. Citeste acest articol pentru a afla mai multe despre psoriazis si simptome debilitante.

  Psoriazis si simptome debilitante

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Petele rosii acoperite cu solzi argintii de pe coate si genunchi sunt semnul clasic de psoriazis în plăci. Este cea mai comuna forma a acestei boli de piele, numita după un cuvânt grecesc antic care înseamnă o stare de mâncărime sau solzoasa. Dar, psoriazisul poate lua uneori forme diferite, mai grave. Si a fost legata de alte probleme de sănătate fizică și mentală.

  Potrivit unui raport din Jurnalului American de Medicina Preventiva, psoriazisul este o mare problemă de sănătate publică. Afecteaza aproape 7 milioane de adulti din Statele Unite. Raportul, bazat pe un studiu de 10,676 adulti, a constatat ca non-albii hispanici sunt mult mai susceptibili de a avea psoriazis decat alte grupuri rasiale sau etnice. Oamenii care au fost mai in varsta, obezi, si fosti fumatori au avut, de asemenea, mai multe sanse de a fi diagnosticati.

  Psoriazis si simptome debilitante

  Cei mai mulți oameni - 82% - au spus ca au avut doar o formă ușoară de psoriazis, ceea ce înseamnă că 2% sau mai puțin din suprafața corpului lor a fost afectată. (Zona acoperită de palma este egala cu aproximativ 1% din suprafața corpului dumneavoastră.) Aproximativ 18% au raportat psoriazis moderat pana la sever, acoperind 3% sau mai mult din suprafața corpului tau. Dar, în unele cazuri severe, mai mult ca jumătate din suprafața corpului unei persoane poate fi implicată. Și, aproape o treime din persoanele cu psoriazis dezvolta artrita psoriazica, care provoaca, articulații dureroase rigide și alte simptome debilitante.

  Persoanele cu psoriazis au avut, de asemenea, semnificativ mai mult "primejdii mentale".

  Si au avut de aproximativ 1,5 ori mai multe sanse de a raporta depresie usoara pana la severa decat cei fara boala. Dar, aceste probleme de starea de spirit poate merge mai adânc decât pur și simplu a fi nefericit din cauza daptului ca ai o boală de piele inestetica, spune Dr. Suzanne Olbricht, în calitate de profesor asociat de dermatologie la Harvard Medical School.

  "În urmă cu douăzeci de ani, ne-am gandit la psoriazis ca o boala de piele, care a afectat uneori articulațiile. Dar, în ultimii cinci ani sau cam asa ceva, a devenit foarte evident că psoriazisul este o afecțiune inflamatorie ", spune Dr. Olbricht. Persoanele cu psoriazis sunt mai susceptibile de a avea alte condiții legate de inflamație. Inclusiv boli de inima, diabet, obezitate, precum si boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala lui Crohn si colita ulceroasa. "Dacă aveți o boală care creează inflamatia care afecteaza aceasta boala de inima, este, de asemenea, foarte greu pentru creier sa functioneze bine", spune Dr. Olbricht. Depresia persoanelor cu psoriazis de multe ori nu este doar o consecinta a neplăcerii fata de cum arata, crede ea.

 • Totul despre psoriazisul pustular

  Psoriazisul pustular arată diferit față de psoriazisul plăcilor, cu toate ca psoriazisul plăcilor și cel postular pot coexista sau unul îl poate urma pe celălalt.

  Totul despre psoriazisul pustular

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul pustular arată diferit față de psoriazisul plăcilor, cu toate ca psoriazisul plăcilor și cel postular pot coexista sau unul îl poate urma pe celălalt.

  Principala caracteristică distinctivă a psoriazisului pustular este aparitia unor pete de puroi înconjurate de sau pe partea de sus a zonelor de piele roșie. Acest lucru nu înseamnă că există infecția prezentă. Petele arată pur și simplu că pielea a fost invadată de celule albe din sânge. Persoana nu este infectată și petele nu sunt contagioase în nici un fel.

  Erupțiile psoriazisului postular pot fi declanșate de unele medicamente, substanțe iritante pe piele, supradoze de lumină ultravioletă, sarcină, steroizi sistemici (retragere în special bruscă a tabletei sau a steroizilor de mare potență), infecții sau stres emoțional.

  Generalizat, psoriazisul pustular este o formă mai rară și mai gravă a stării pielii (foarte rar întâlnită la copii). Ea poate apărea brusc, uneori, determinată de declanșatoarele menționate mai sus și se poate întâmpla ca persoana să nu se simta destul de bine, având febră, frisoane, senzație de mâncărime intensă, rată de puls rapid, epuizare, dureri de cap, greață, slăbiciune musculară și/sau dureri articulare. În această condiție, pustulele, înroșirea și descuamarea pielii pot să apară pe tot corpul și, ca atare, în mod normal, oamenii sunt acceptați la spital, sub îngrijirea unui dermatolog pentru a le administra un tratament până se ameliorează situația. Pielea poate fi foarte inflamată și fragilă. Vă rugăm să rețineți că nu este o formă rară de psoriazis.

  O altă formă de psoriazis pustular este postuloza palmoplantară (PPP - de asemenea, uneori scris ca psoriazisul palmoplantar), care este o formă care afecteaza palmele și/sau tălpile picioarelor.

  Aceasta tinde să apară la persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 60. SI este mai frecventă la persoanele care fumează. Infecția și stresul sunt suspectate drept factori de declanșare. PPP este, în mod normal, ușor de recunoscut de către veziculele galbene mari de până la cinci milimetri în diametru. Apare în zonele cărnoase ale mâinilor și  picioarelor, cum ar fi baza degetului mare și părțile laterale ale călcâielor.

  Acestă situație poate fi dureroasă. Veziculele se usucă și capătă o culoare maronie, apoi se diminuează treptat. PPP este de obicei ciclic, adică poate avea noi culturi de vezicule urmate de perioade de activitate scăzută. Această formă de psoriazis afectează aproximativ 5% dintre persoanele cu psoriazis. Ea tinde să meargă în cicluri de: eritem (înroșirea pielii), urmată de formarea de vezicule și apoi transformarea lor într-o textură solzoasă. Uneori, pielea se poate fisura, ceea ce poate provoca disconfort și, ocazional, există un grad de handicap funcțional.

  Acest tip de psoriazis poate fi dificil de tratat. Prima parte a tratamentului implica, de obicei, terapii, cum ar fi steroizii topici sau super potenți, fiind aplicați pe palme și/sau tălpi. Uneori, gudronul de cărbune sau acid salicilic poate fi prescris pentru a ajuta. Aplicarea regulată a unui emolient poate ajuta la prevenirea pielii de la crăpare. De asemenea, să păstreze palmele si tălpile cu o textură normală. Poate fi benefic să se poarte mănuși de bumbac pentru anumite perioade în timpul zilei. Este bine pentru ca tratamentele să se mențină mai bine pe piele și să permită persoanei să îsi folosească mâinile.

 • Fumatul este legat de incidenta crescuta a psoriazisului

  Fumatul este legat de incidenta crescuta a psoriazisului. Studiile au legat fumatul de creșterea incidenței psoriazisului. De asemenea, de scăderea ratelor de recuperare la persoanele fumatoare ce au psoriazis.

  Fumatul este legat de incidenta crescuta a psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cercetatorii au descoperit recent ca aportul de bere este asociat cu un risc crescut de psoriazis, în timp ce berea ușoară, vinul și băuturile alcoolice nu au crescut riscul în rândul femeilor. Studii anterioare au gasit o asociere intre alcool si psoriazis, desi motivele pentru care exista aceasta legatura, nu au fost clare. Aparent, această legătură este clara acum, dar numai pentru un singur tip de băuturi alcoolice.

  Mai exact, femeile care beau cel putin 5 beri pe săptămână, au avut de 1,8 ori mai multe sanse de a dezvolta psoriazis. Asta in comparatie cu femeile care s-au abtinut de la alcool. Consumul mai mic de bere și aportul de alte tipuri de băuturi alcoolice nu par să influențeze riscul de a dezvolta psoriazis. Ca o chestiune de fapt, femeile cu un risc ridicat de psoriazis pot lua în considerare evitând același aport mai mare de bere.

  Există dovezi conform cărora consumul de alcool poate afecta răspunsul imun și psoriazisul este o boală autoimună. Există, de asemenea, unele dovezi că aceasta poate afecta biologia keratinocite. Dar, de ce berea ar declansa psoriazisul? De ce nu vin sau alta bautura alcoolica? Potrivit lui WebMD, cercetatorii au o ipoteza cum ca orzul ar putea fi problema. Caloriile din bere folosesc cereale pentru fermentare și conțin gluten, un amidon la care mulți oameni cu psoriazis sunt sensibili. Cu toate că este nevoie de mai multe dovezi, ar fi bine ca femeile sa stea departe de bere în cazul în care au un istoric familial de psoriazis. Sau daca exista vreun alt motiv pentru care ar putea fi predispuse la psoriazis.

  Fumatul legat de incidenta crescuta a psoriazisului

  Studiile au legat fumatul de creșterea incidenței psoriazisului, precum și de scăderea ratelor de recuperare la persoanele fumatoare ce au psoriazis. Se crede că nicotina are efecte interne asupra sistemului imunitar. Si creșterea celulelor pielii, în plus față de iritația externă a fumului de țigară pe piele. Ca o chestiune de fapt, pielea poate fi, de asemenea, afectata de fumatul pasiv.

  Multe studii timpurii examineaza relatia dintre tutun si dezvoltarea de tip placi la psoriazis au sugerat o corelație pozitivă semnificativă. Studiile controlate sugereaza ca femeile care fumează sunt la un risc mai crescut de a dezvolta psoriazis de tip placi. Barbatii care sunt fumatori nu prezintă un astfel de risc crescut. Dar studiile au arătat că fumatul a mai mult de 10 țigări pe zi de bărbați, care sunt pacienții cu psoriazis pot fi asociate cu o expresie mai severă a bolii la nivelul extremităților lor.

 • Intelegerea eczemei. Notiuni de baza

  Aceste notiuni de baza prezentate in articol te vor ajuta in intelegerea eczemei.

  Intelegerea eczemei. Notiuni de baza

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Eczema, sau dermatita atopică, afectează fiecare grupă de vârstă, dar cel mai frecvent apare in copilarie sau in anii tineretii. Se compune din piele uscată și o erupție însoțită de mâncărime roșie, care poate fi gasita oriunde pe corp, dar este cel mai frecvent localizat pe coturi si spatele genunchilor. Acesta este frecvent asociat cu alte stări de tip alergic, ceea ce înseamnă că persoanele cu alergii alimentare, astm sau febra de fân sunt mai susceptibile de a avea eczeme, de asemenea. Ea are, de asemenea, o tendință de a rula în familii. Unul dintre simptomele cele mai dificile pentru a gestiona poate fi mancarimea, așa că citiți pentru a afla strategii pentru a gestiona și de a reduce senzația de mâncărime și zgârieturi!

  1. Trebuie sa stii ce poate declanșa un episod acut.

  Medicii nu stiu exact ce cauzeaza dermatita atopică sau eczema. Gravitatea iritatiilor si mancarimea poate varia de la ușoară până la severă, și are de multe ori episoade acute intermitente care pot fi aleatoare sau asociate cu anumiți factori, cum ar fi săpunuri, detergenți sau alti alergeni. Următoarele pot declanșa, de asemenea, meci eczeme:

  • Infecții stafilococice ale pielii
  • Astm
  • Anumite alimente, în special dacă sunteți alergic
  • Stres
  • Transpiratie
  • Schimbări de mediu, cum ar fi nivelurile de temperatură sau umiditate
  • Fum de tutun sau poluarea aerului
  1. Recunoste simptomele de eczeme. Simptomele variaza foarte mult in functie de persoana. Cele mai multe persoane dezvolta simptome inainte de varsta de 5 ani. Acestea includ:

  • Mâncarime, mai ales pe timp de noapte – eczemele pot deranja somnul
  • Piele uscată severă care se poate fisura sau deveni solzoasa
  • Piele de culoare rosu sau maro-gri
  • Mici umflaturi sau vezicule care poate exploda și crusta atunci când sunt zgâriate
  • Intermitente puseuri de erupții cutanate și mâncărime
  1. Fa distinctia dintre eczeme și alte afecțiuni ale pielii.

  Pielea uscată pe cont propriu, fara roseata, umflaturi / vezicule sau alte simptome, este de obicei cauzată de mediul dumneavoastră, mai degrabă decât o condiție medicală. Alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis, urticarie și infecții fungice ale pielii, cum ar fi impetigo, poate provoca, de asemenea, pielea uscată și mâncărime.

  • Simptomele de psoriazis în plăci includ, pete solzoase roșii groase de piele. Pielea uscata se poate fisura și sângera. Pot sa apara senzatii de mâncărime și de arsură, modificări ale unghiilor și dureri articulare. Aceste simptome sunt, de obicei ciclice. Ar trebui să soliciti asistență medicală pentru psoriazis.
  • Simptomele de urticarie includ umflaturi roz-rosii umflate. Umflarea poate să apară și să dispară; și umflăturile, pot să apară pe o suprafață mare de piele. „Stupii” sunt adesea declanșati de reacții alergice. Ar trebui să soliciti asistență medicală pentru stupi.
 • Artrita psoriazica si psoriazisul pielii

  Iata cateva caracteristici care pot fi observate în asociere cu artrita psoriazica!

  Artrita psoriazica si psoriazisul pielii

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Artrita psoriazica provoacă durere și umflarea articulațiilor, și rigiditate, în special dimineața. Acest lucru poate avea ca rezultat o mobilitate redusă. Probleme specifice includ dificultăți in folosirea mâinilor, sau picioarelor pentru perioade lungi de timp, și mersul pe jos. Mulți pacienți cu artrită psoriazică trebuie să întrerupă sau să schimbe activitatea lor din cauza bolii.

  Alte semne și simptome ale artritei psoriazice includ:

  • Enthesitis (durere și umflare la inserția tendoanelor și a ligamentelor, cum ar fi călcâiul). Acest lucru afecteaza 1 din 5 pacienți cu artrită psoriazică.
  • Degete „carnati” (degete foarte umflate, care arata ca cârnați foarte grosi)
  • Deformare comună - în forma sa severa acest lucru este cunoscut sub numele de artrită mutilantă

  Alte caracteristici care pot fi observate în asociere cu artrita psoriazică includ:

  • Oboseala
  • Iritatia (inflamarea ochilor). Acest lucru nu cauzează adesea probleme serioase ale ochilor, și este adesea asociata cu artrita coloanei vertebrale
  • Ulceratii bucale
  • Psoriazisul unghiilor. Ingroșarea unghiilor si separarea unghiilor de patul unghial subiacent.

  Artrita psoriazica afecteaza de obicei articulatiile într-un model asimetric (adică, diferite articulații sunt afectate pe fiecare parte a corpului). Aproximativ o treime dintre pacienți vor avea spinării și / sau sacroiliace (șold) implicarea comună și două treimi vor avea artrita care afecteaza articulatiile membrelor fara boala spinarii.

  Următoarele sunt metode comune în care artrita psoriazica pot prezenta:

  • Artrita predominanta a articulațiilor mici la capetele degetelor
  • Artrita deformanta severă
  • Artrita care implică mai multe articulații pe ambele părți ale corpului, simetric
  • Artrita asimetrica care afectează mai multe articulații în degete și mâini
  • Artrita predominanta a coloanei vertebrale și a articulațiilor sacroiliace (acolo unde oasele șoldului se ataseaza la baza coloanei vertebrale)

  Care este asocierea cu psoriazisul pielii?

  Persoanele cu artrita psoriazica au, de obicei, unele semne ale pielii în cele din urmă. Artrita psoriazica se dezvoltă după psoriazisul pe piele, in aproximativ 70% dintre pacienți. Pacienții rămași au fie un debut simultan al pielii și a psoriazisului în comun sau simptomelr articulare preced orice problema a pielii. Severitatea bolilor de piele nu prezic severitatea bolii articulare.

  Psoriazisul în plăci este cea mai comuna forma de psoriazis al pielii, observat cu artrita psoriazică. Simptomele articulare pot sa apara, cu un episod acut de psoriazis al pielii, dar destul de frecvent simptomele pielii se comporta independent față de simptome articulare. Majoritatea persoanelor cu artrita psoriazica au psoriazis ușor.

  Cum este diagnosticata artrita psoriazica?

  Diagnosticul artritei psoriazice se bazeaza pe simptome, examinarea pielii și a articulațiilor și a constatărilor cu raze X compatibile. Descoperirile cu raze X, care sunt caracteristice artritei psoriazice includ:

  • Modificări care afectează articulațiile la capătul degetelor (articulații interfalangiene distale)
  • Implicarea comună asimetrica (artrită în special asimetrică a articulațiilor sacroiliace)
  • Distrugerea osului și al cartilajului adiacent al spatiilor comune (osteoliza, eroziuni)
  • Fuziunea oaselor impreuna in spatiul comun (anchiloză)
 • Care sunt cele mai intalnite tipuri de psoriazis

  Citeste acest articol pentru a afla cele mai intalnite tipuri de psoriazis.

  Cele mai intalnite tipuri de psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cele mai intalnite tipuri de psoriazis includ următoarele.

  Psoriazisul in placi este cel mai frecvent tip. Aproape 90% dintre persoanele cu psoriazis au acest tip. Simptomele de psoriazis în plăci includ:

  • Rani rotunde sau ovale, care se pot extinde în pete.
  • Răni, care sunt de culoare roșie și acoperite cu piele argintie si scalare.
  • Răni care sunt de obicei găsite pe coate, genunchi și trunchi.

  Psoriazisul gutat este cel de-al doilea tip cele mai comun, care afecteaza pana la 10% din persoanele care au psoriasis. Este, de asemenea, numit psoriazisul Raindrop. Persoanele cu psoriazis gutat pot avea:

  • Multe răni mici, de dimensiunea unor picături de apă.
  • Răni care se dezvolta brusc, de obicei, pe trunchi, brate, picioare si scalp.
  • Focare de leziuni care pot să apară ca o infecție a tractului respirator superior la rece sau alta. Rănile, de asemenea, pot să apară după un episod de amigdalită sau gât strep.

  Artrita psoriazica apare la 10% la 15% dintre persoanele care au psoriasis. Estimarile variază în funcție de populația studiată și metoda de diagnostic. Simptomele artritei psoriazice includ:

  • Simptomele articulare care au loc înainte, în același timp, sau după ce apar simptome ale pielii.
  • Simptomele comune pe mâini și picioare.
  • Simptomele articulare și ale pielii, care sunt de lungă durată și se întorc adesea (cronică). Simptomele pot varia de la ușor până la dezactivare. Nivelul scăzut de infecție bacteriană cronică sau leziuni ale articulațiilor grave la persoanele care au psoriazis pot declansa artrita. Simptomele articulare se ameliorează de obicei după ce simptomele cutanate se îmbunătățesc.

  Psoriazisul inverse includ răni care sunt:

  • Mari și rosii și foarte inflamate și uscate. Nu există o mulțime de scalare.
  • Frecvent întâlnite în pliurile pielii lângă subsuori, sub sani si fese, in zona abdomenului, in jurul anusului, în spatele urechii, si pe fata.

  Psoriazisul pustular este un alt tip, iar simptomele sale includ:

  • Puroi non infectios in rani care apar pe palmele mâinilor și tălpile picioarelor. Pielea este foarte solzoasa.
  • Zonele afectate mai mari ale pielii (placi) sau mici. Rani de dimensiunea unor picături care pot apărea, de asemenea, pe alte părți ale corpului.
  • Modificări ale unghiilor.
  • Eruptiile care au loc după ce încetați să luați anumite medicamente (cum ar fi corticosteroizi pe cale orală) sau a opri utilizarea anumitor creme (cum ar fi creme cu corticosteroizi, de mare rezistenta).

  Eritrodermia, și psoriazisul exfoliativ, este o formă extrem de rară care poate fi fatala. Persoanele cu eritrodermie pot avea:

  • Simptomele care afectează întregul organism, nu doar pielea.
  • Inflamație și roșeață pe piele, peste tot corpul. Pielea se poate vărsa sau exfolia și este, de obicei, insotita de senzație de mâncărime și poate fi dureroasă.
  • Frisoane și incapacitatea de a regla temperatura corpului.
 • Care sunt tratamentele si medicamentele pentru psoriazis?

  Care sunt tratamente si medicamentele pentru psoriazis? Medicamente topice eficiente pentru psoriazis este disponibil pe bază de rețetă.

  Care sunt tratamentele si medicamentele pentru psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Din moment ce psoriazisul este incurabil, medicii trateaza conditia prin a spori sentimentul de bunăstare și independența pacientului. Opțiunile de tratament sunt alese, care sunt adecvate pentru severitatea afecțiunii. Psoriazisul usor, este tratat cu terapie topică în timp ce boala mai extinsa, severa va necesita un tratament sistemic, costisitor, și potențial periculos.

  Exista remedii realizate in casa pentru psoriazisul in placi?

  Vestea bună e că există multe lucruri care se pot face pentru cazurile usoare de psoriazis. Există mai multe produse disponibile, care sunt eficiente pentru psoriazis. Crema de hidrocortizon este un steroid topic foarte sigur, care poate suprima boala usoara. Preparatele care conțin gudron (care este un produs secundar de extracție de ulei, urat mirositor) poate fi benefic. Gudronul pot fi găsit în multe unguente și șampoane, astfel că poate fi eficient in tratarea bolilor scalpului. Lumina soarelui are efecte benefice asupra psoriazisului.

  Plaja atentă (fără arsuri solare), poate fi destul de eficienta in controlul bolii in timpul anotimpurilor atunci când lumina soarelui este abundenta, iar vremea este tolerabila. Atunci când tratati aceasta boala, trebuie amintit că medicamentele topice și lumina va avea dificultăți în penetrarea prin straturi groase de scară. Această scală trebuie să fie îndepărtata prin tehnici de spălare blânde, astfel încât să se reducă la minimum iritația. In psoriazisul in placi, vasele mici cutanate sunt foarte aproape de suprafața pielii, chiar sub scara. Daca scara este eliminata, se poate produce sângerare, producând iritații și traume care de fapt tinde să activeze psoriazisul.

  Care sunt tratamente si medicamentele pentru psoriazis?

  Medicamente topice eficiente pentru psoriazis este disponibil pe bază de rețetă. Sunt bune cele care contin steroizi topici de diferite potențe, gudron, și molecule de vitamina D. Lumina ultravioletă administrata în condiții controlate în cabinetul unui medic in diferite lungimi de unda (banda ingusta UVB), cu sau fără medicație suplimentar, (tratament PUVA) este o terapie foarte eficientă. Terapia sistemica include vitamina cu vitamina A cum ar fi, acitretin, ciclosporina pe termen scurt, terapie pentru episoade acute severe, și metotrexat. Medicamentele noi si foarte scumpe vizate (etanercept, adalimumab, infliximab, ustekinumab și secukinumab) sunt acum disponibile.

  Aceste produse noi au fost denumite "Biologics", deoarece acestea sunt produse prin tehnologii noi care necesită o sinteză a acestora de către celulele vii. Ele sunt proteine si toate in prezent trebuie sa fie administrate prin injectare, la diferite intervale de timp în țesutul subcutanat de către pacient sau prin perfuzie intravenoasă într-o instituție medicală. Ele sunt unice prin aceea că, au obiective precise în sistemul imunitar care le blochează. Din moment ce Biologics sunt foarte specifice în modul lor de acțiune, ele pretind să ofere o siguranță sporită și eficacitate îmbunătățită față de medicamentele imunosupresoare mai puțin specifice mai mari. Un nou medicament pe cale orala, care nu necesită o monitorizare suplimentară de sânge a primit aprobarea pentru tratamentul artritei psoriazice și psoriazisului. Acest medicament este numit apremilast (Otezla), și poate aborda siguranța și eficacitatea Biologics.

 • Psoriazis in placi. Cauze si factori de risc

  Care este tratamentul pentru psoriazis in placi? Trebuie să ne amintim că psoriazisul nu este curabil în sensul obișnuit.

  Psoriazis in placi. Cauze si factori de risc

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Nu există în prezent nici o indoiala ca psoriazisul este o boală inflamatorie sistemică moștenită a disfuncției imune a cărei caracteristică clinică cea mai evidentă este placa ridicată a pielii, inflamata. Exista plăci solzoase, roșii, pe zone accidentate de piele, care au de multe ori senzația de mâncărime. Ele se gasesc in mod caracteristic pe scalp, coate și genunchi. Psoriazisul în plăci este relativ comun. Aproximativ 2% -3% din populația Statelor Unite este afectată.

  Care sunt cauzele psoriazisului si factorii de risc?

  Ca multe alte boli, există o interacțiune semnificativă a factorilor genetici și de mediu. Anumite mutații deschid calea pentru dezvoltarea bolii. Se pare ca mai mult de o mutatie in mai mult de o gena este necesara pentru a dezvolta psoriazis. Odata ce genele sunt mostenite, un fel de factor de mediu, este necesar să-l activeze. Un astfel de factor ar putea fi o infecție virală sau bacteriană comună sau chiar un traumatism simplu.

  Caracteristica constanta in psoriazis este o umflatura mica, rosie si solzoasa. Aceste umflaturi, în general, se unesc în plăci ridicate de piele, și cel mai adesea sunt vizibile pe coate, genunchi, scalp, cu toate că orice zonă a pielii pot fi implicata. În mod frecvent, aceste placi prezinta mancarimi. Rareori, cea mai mare parte a suprafeței pielii este afectată.

  Când ar trebui cineva să solicite asistență medicală pentru psoriazis?

  Este prudent sa vezi un medic pentru a confirma diagnosticul de psoriazis atunci cand incepe boala. Medicul poate oferi sugestii utile cu privire la modul de a minimiza exacerbarea condiției și optiunile de tratament. În boala minimă, medicamentele fara prescriptie medicala pot fi suficiente pentru a controla starea. În boala mai severa, extinsa, și, probabil, debilitanta, medicii au o varietate de tratamente care pot controla, dar nu vindeca definitiv psoriazisul.

  Ce teste folsesc profesioniștii in sănătate pentru a diagnostica psoriazisul?

  De obicei, dermatologii si cei mai multi profesionisti de ingrijire primara sunt capabili de a diagnostica psoriazisul clasic, pe baza aspectului leziunilor individuale, tendința de a forma plăci, iar distribuția acestor plăci pe coate, genunchi, si scalp. Psoriazisul poate afecta unul sau toate unghiile degetelor si picioare, provocând schimbări care seamănă cu infecții fungice. Psoriazisul implică rareori buzele sau gura. Ocazional, psoriazisul atipic poate necesita o biopsie (o mică bucată de piele implicata, îndepărtata chirurgical) să fie examinata la microscop, pentru a suplimenta evaluarea clinică. Analizele de sange sunt rareori utile pentru a confirma sau sustine diagnosticului.

  Care este tratamentul pentru psoriazis in placi?

  Trebuie să ne amintim că psoriazisul nu este curabil în sensul obișnuit. Boala este caracterizata de exacerbari si remisiuni care par de multe ori să apară în mod spontan. Pacienții care se referă de multe ori unele evenimente de mediu accidentale sau de stres psihologic la schimbari in activitatea bolii lor. Acest lucru poate fi un tratament complicat.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 21

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3