Psoriazisul scalpului

Psoriazisul scalpului este o afectiune comuna a pielii care consta intr-o piele rosiatica, de multe ori cu pachete solzoase.

par uscat aubrey organics

Va recomandam pentru parul uscat si deteriorat samponul si balsamul natural/organic de la Aubrey Organics - Pentru produs dati click aici

Psoriazisul scalpului este o afectiune comuna a pielii care consta intr-o piele rosiatica, de multe ori cu pachete solzoase. Ea poate aparea ca un singur „ pachetel ” sau mai multe, si poate afecta chiar intregul scalp. De asemenea, se poate raspandi la frunte, partea din spate a gatului, sau in spatele urechilor.

Nu puteti lua psoriazisul scalpului de la o alta persoana. Ca si in cazul altor tipuri, noi nu stim ce o cauzeaza. Medicii cred ca provine de la ceva ce este in neregula cu sistemul imunitar si care face ca celulele pielii sa se dezvolte prea repede si sa construiasca acele pachete solzoase. Ati putea fi mult mai predispus de a avea psoriazis al scalpului in cazul in care mai exista in familia ta.

Aproximativ jumatate din cei aproximativ 7,5 milioane de americani ce au psoriazis - care pot afecta orice suprafata a pielii – il au asupra scalpului. Uneori, pielea capului este singurul loc in care o au, dar asta e mai putin frecventa.

Psoriazisul scalpului poate fi usor si aproape insesizabil. Dar poate fi, de asemenea, sever, sa dureze mult timp, si poate cauza rani groase, cruste. Mancarime intensa poate afecta somnul si viata de zi cu zi, si zgarieturile repetate pot duce la infectii ale pielii si la caderea parului.

SIMPTOME

Simptomele psoriazisului scalpului pot include doar o usoara exfoliere a pielii, fina. Simptomele de psoriazis al scalpului moderat, pana la sever, includ:

 • Pachete solzoase, cu pete rosii
 • „ Solzi ” albi – argintii
 • Exfolierea pielii, ce duce la aparitia matretii
 • Scalp uscat
 • Arsura sau durere
 • Pierderea parului

Psoriazis al scalpului in sine nu cauzeaza pierderea parului, dar scarpinarea scalpului in mod repetata sau foarte apasata, ruperea punctelor solzoase, tratamentele dure, si stresul, merge impreuna cu imflamatia poate duce la pierderea temporara a parului. Din fericire, parul creste de obicei, inapoi dupa ce pielea este curata.

Daca aveti oricare dintre aceste simptome, trebuie sa va consultati medicul dumneavoastra sau dermatolog. El va poate examina printr-o simpla privire sau va poate face o biopsie de piele pentru a exclude conditii similare, cum ar fi dermatita seboreica.

TRATAMENTE

Prima modalitate de aparare este de a urma un tratament, utilizat in mod direct pe piele: medicamente, sampoane, creme, geluri, uleiuri, unguente si sapunuri. Puteti obtine unele dintre aceste produse in comert, dar cele mai puternice necesita prescriptie medicala.

Produsele pe baza de reteta pentru psoriazisul scalpului pot avea concentratii mai mari de una sau ambele dintre acestea, precum si alte medicamente aprobate de FDA, cum ar fi:

 • Anthralin, un medicament mai vechi baza de prescriptie
 • Antimicrobieni, care trateaza infectii bacteriene care pot veni cu acest psoriazis al scalpului
 • Calcipotrien, un derivat puternic ( forma diferita ) de vitamina D
 • Calcipotrien si betametazona dipropionat ( un steroid puternic )
 • Alti steroizi
 • Tazaroten, un derivat de vitamina A

Pentru a lucra, aceste tratamente trebuie sa fie puse pe scalp, nu doar pe parul tau. Urmati instructiunile exact pana cand se vindeca pielea. Acest lucru poate dura cel putin 8 saptamani sau mai mult.