PUVA

 • Dilema cu care se confrunta cei cu psoriazis

  Dilema cu care se confruntă cei cu psoriazis este una destul de mare. Este important să rețineți faptul că răspunsurile oferite în acest articol nu se aplică neaparat la dumneavoastră.

  Dilema cu care se confrunta cei cu psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Presiunea de viață modernă este ceva ce noi toți trebuie să îndurăm. Presiunea de a continua,de a ține pasul și evident, fără să eșueze, pentru că așa sunt așteptările pentru traiul oamenilor. Imagistica mass-media și reprezentarea perfectă a casei, familiei, greutatății corporale, hainelor și aspectului, au început să dea un spectru distorsionat a ceea ce este normal.

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Deci, ce este normal?

  Ei bine, pentru cineva cu psoriazis sau într-adevăr, artrită psoriazică nimic nu este normal. Pielea devine roșie și inflamată și se dezvoltă sau exfoliază zone groase ale pielii, care sunt descrise ca fiind plachete solzoase, acestea apoi se pot construi atât de repede încât fulgii de suprafață care cauzează  ploi de piele moarta care urmează să fie depuse. Zonele cele mai frecvent afectate sunt brațele, picioarele, trunchiul și scalpul, dar, în unele cazuri, a feței, mâinilor și tălpilor picioarelor pot fi, de asemenea, afectate. La unele persoane psoriazisul afectează unghiile care cauzează corodare și  ridicarea unghiilor, acest lucru este adesea prezent la persoanele care dezvolta artrită psoriazică, care afectează aproximativ 10-20% dintre cei cu psoriazis. Psoriazisul afecteaza aproximativ 2% din populația Regatului Unit.

  Nu există în prezent nici un remediu pentru psoriazis sau artrita psoriazică, dar având în vedere că ambele condiții sunt de gestionare genetică a simptomelor, acest lucru este în prezent singura opțiune pe care pacienții se pot baza. Acest lucru ridică probleme enorme.

  Cel mai comun mod de a trata psoriazisul este cu creme pe bază de steroizi, cele cu vitamina D sau vintamina A, terapia cu luminile ultra piolete (UVA SAU PUVA), medicamente ce conțin subtanțe precum dithranol. Mai sunt și terapii naturale, dar acestea pot fi eficinete în mod diferit. Ce se i se potrivește unei persoane, nu i se poate potrivi neapărat unei alte persoane. Ce îți face bine astăzi, nu e neapărat să îți facă și mâine.

  Așa că dilema cu care se confrunta cei cu psoriazis este una destul de mare.

  Este important să rețineți faptul că răspunsurile oferite în acest articol nu se aplică neaparat la dumneavoastră. De aceea este foarte important să vă consultați cu medicul dumneavoatră pentru orice nelămurire întâmpinata. Acesta este doar un articol orientativ pentru persoanele care vor să se documenteze. Oricând vedeți vreun semn al psoriazisului, nu lăsați să treacă timpul, pentru că îl veți controla munlt mai greu .

 • Tratamentele cu lumina pentru psoriazis

  Tratamentele cu lumina pentru psoriazis. Ce tratamente de lumină sunt disponibile?

  Tratamentele cu lumina pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Ce tratamente cu lumina pentru psoriazis sunt disponibile?

  Lumina soarelui îmbunătățește psoriazisul la majoritatea indivizilor. Fototerapia sau terapia cu lumină este, prin urmare, uneori, utilizată pentru tratamentul psoriazisului. Există două tipuri principale de terapie cu lumină - UVB (ultraviolete B) și PUVA sau terapia foto-chimică. Ambele tratamente necesită o expunere măsurată la o sursă de lumină și sunt administrate de obicei în spital pe o baza în ambulatoriu.

  Tratament UVB

  Lumina este clasificată în funcție de lungimea de undă. Lumina vizibilă are o lungime de undă de 400-800 nm. Lumina UVB are o lungime de undă de 290-320 nm. Ea este, în general, foarte eficientă pentru psoriazisul în plăci. Principalele efecte secundare ale tratamentului includ arderea, îmbătrânirea pielii și apariția unui potențial de dezvoltare a cancerului de piele. Lămpile moderne UVB emit o lungime de undă de bandă îngustă, care permite o mai mare, mai eficace, doza de UVB pentru a fi expusă pe piele cu mai puțin efect de ardere.

  PUVA

  Combină utilizarea unui medicament fotosensibilizant (psoralen) cu lungimile de unde ultraviolete. O lumină (UVA), prin urmare, PUVA. UVA este lumina care are o lungime de undă de 320-400nm. Pe cont propriu, lumina UVA  este, de obicei, prea slabă pentru a fi un tratament eficient în psoriazis. Cu toate acestea, atunci când sunt combinate cu un fotosensibilizant devin foarte eficiente în psoriazis - rate de curățare de 85-90% pot fi atinse și menținute o perioadă medie de timp de cca 6 luni.

  Există două moduri de fotosensibilizare a pielii înainte de inceperea tratamentului PUVA - cu tablete sau prin aplicarea directă pe piele. Comprimatele psoralen sunt luate de către pacienții cu 2 ore înainte de expunerea la lumina UVA. Alternativ, psoralenul topic poate fi aplicat pe piele prin amestecarea cu apă și apoi cu o baie sau înmuierea în produs (în funcție de zona de piele care trebuie tratată) înainte de expunerea la UVA.

  Acest tratament este uneori numit baie PUVA. Tabletele psoralen pot produce efecte secundare de greață la unii pacienți. Și tratamentul PUVA în sine poate avea efecte secundare, inclusiv senzație de arsură, mâncărime,îmbătrânirea pielii și dezvoltarea cancerului de piele.

  Din cauza riscului de cancer de piele de la tratamentul PUVA există o medie de timp pentru expunerea pacienților la acest tratament. Studiile pe animale au sugerat că terapia PUVA ar putea duce la cataractă și deși acest lucru nu a fost demonstrat la om, pacienții sunt sfătuiți să poarte ochelari de protecție, timp de 12 ore după tratamentul PUVA.

  Ce tratamente sistemice sunt disponibile?

  În general, aceste tratamente vor fi luate în considerare în cazul în care psoriazisul nu a răspuns la tratamentele topice, cele care implică o mare suprafață corporală sau este un tip mai sever.

  Medicamentele care blochează diviziunea celulara - acestea includ metotrexat, ciclosporină, hydroxurea și azatioprină. Ele sunt eficiente la mulți pacienți, dar sunt asociate cu efecte secundare semnificative. De aceea, medicul dumneavoastră va monitoriza aspecte, cum ar fi funcțiile hepatice și renale în timpul tratamentului cu aceste medicamente.

 • Pot folosi deodorante daca am psoriazis la subrat?

  Pot folosi deodorante daca am psoriazis la subrat? Câteodată, deodorantele pot agrava psoriazisul la subrat sau pot provoca erupții.

  Pot folosi deodorante daca am psoriazis la subrat?

  Î. Care sunt posibilele tratamente pentru psoriazis?

  1. Deși psoriazisul este o condiție cronică de lungă durată lipsită de soluții de vindecare, poate fi ținută sub control și chiar pusă în stare de remisie. Nu toate persoanele sunt afectate în același fel, iar doctorii vor clasifica condiția ca fiind blândă, moderată sau severă. Pe cest site veși găsi toate tratamentele diferite ce probabil ți se va oferi.

  Î. Cum tratezi psoriazisul în zonele sensibile ?

  1. Pielea este mai subtire în anumite zone, asa că este posibil sa fie mai sensibilă față de tratament. Aceste ozne pot cuprinde fața, linia părului, flexii (riduri, la subraț, sub sâni, între fese, în vintre). Ca și la celelalte tipuri de psoriazis, este indicat să folositi o cremă hidratantă sau emoliantă pentru a face pielea mai confortabilă. Cremele cu vitamina D de actualitate sunt foarte eficiente și noile tipuri și sortimente au o probabilitate scăzută să producă iritații. Cremele cu steroizi de actualitate pot fi recomandate pentru zone sensibile, înnsă este recomandat să nu se folosească pentru perioade lungi de timp fară supravegherea unui doctor specialist sau a mediculuid e familie.

  Î. Pot folosi deodorante daca am psoriazis la subrat ?

  R.Câteodată, deodorantele pot agrava psoriazisul la subraț sau pot provoca erupții. Această reacție se datorează substanțelor chimice din ele ce pot irita pielea. Exsită deodorante special concepute pentru piele sensibilă ( adesea cu referire la „hipoalerigice” ) și acestea conțin o cantitate mult mai mică din chimichalele ce vă pot provoca iritații și pot conține chiar emulsificatori pentru a ajuta la hidratarea pielii .

  Î. Care este diferența dintre psoriazis de placă si pustular ?

  1. Marea caracteristică ce distinge psoriazisul pustular, este apariția unor pete cu puroi înconjurate de piele înroșită. Psoriazisul postular tinde să aibă cicluri de eritemă ( înroșire a pielii ) urmată de pormarea postulelor și însolizirea pielii .

  Î. Soarele poate îmbunătăți posiriazisul meu ?

  1. Cei care au psoriazis își dau seama că soarele ajută la îmbunătățirea apariției pielii. Pentru unii, schimbarea este dramatică, petele de piele solzate și roșiatice dispărând cu totul în timpul lunilor de vara într-o clima caldă. Deoarece lumina ultravioletă este atât de benefică pentru atât de multe persoane cu psoriazis, este adesea folist în mod artificial de mulți doctori. Tratamente cu lămpi ultraviolete este adesea oferit în spitale pentru paci psoriazisce ( cel mai comun tip ) și psoriazis gutulat. Pentru cazurile severe de psoriazis, dermatologii pot folosi un tratament cunoscut ca PUVA ( sbstanța chimica psuralen ce se gasește în anumite plante și face ca piela sa raspunda la UVA, cel mia puțin periculos tip de limină ultravioletă.

  Î. Cum ma pot opri din a mă scărpina?

  1. Cel mai simplu mod de a te împiedica din a te scărpina este să folosești o cremă hidratantă. Pielea uscată ce provoacă dorința necontrolată de scărpinare insistentă este adesea asociată cu psoriazis.
 • Psoriazisul la adulti dar si la copii

  Psoriazisul apare, de obicei, la persoane cu vârste cuprinse între 10 și 30 de ani, dar se poate întâmpla să apară la orice vârstă - chiar și la sugari și copii. In acest articol vei afla mai multe informatii referitoare la psoriazisul la adulti dar si la copii.

  Psoriazisul la adulti dar si la copii

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul apare, de obicei, la persoane cu vârste cuprinse între 10 și 30 de ani, dar se poate întâmpla să apară la orice vârstă - chiar și la sugari și copii.

  Ereditatea pare să joace un rol foarte important când vine vorba de această afecțiune. Aproximativ o treime din persoanele cu psoriazis sunt capabile să identifice o rudă, vie sau moartă, cu psoriazis. Dacă un părinte are boala, există o șansă de aproximativ 15% de a dezvolta boala, si care crește riscul la 75%, în cazul în care ambii părinți sunt afectați.

  Acestea fiind spuse, două din trei persoane cu psoriazis nu sunt conștiente de orice antecedente familiale anterioare referitoare la această condiție.

  Psoriazisul la adulti dar si la copii

  Simptomele se dezvolta numai în cazul în care acestea sunt declanșate de un anumit eveniment. La copii, psoriazisul este adesea declanșat de o durere în gât bacteriană din cauza unei infecții streptococice. Acest lucru este cunoscut sub numele de psoriazis gutat.

  Ce este psoriazisul gutat?

  Psoriazisul gutat afectează în principal copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani. Simptomele apar, de obicei, în termen de 10-14 zile de la o durere în gât. O mulțime de pete mici, de culoare roșie, solzoase apar și acoperă rapid o arie largă a corpului. Simptomele se ameliorează, de obicei, în termen de 2 - 4 luni, dar, uneori, petele se măresc pentru a forma psoriazis în plăci. Este important ca în familiile cu antecedente de psoriazis, orice copil în curs de dezvoltare de durere în gât trebuie să fie văzută de un medic de familie, care poate prescrie antibiotice pentru a încerca reducerea riscul dezvoltării psoriazisului în plăci.

  Ce tratamente sunt disponibile pentru copiii cu psoriazis?

  Tratamentele pentru copii sunt aceleași ca și cele disponibile pentru adulți. Pe scurt, există trei categorii de tratamente psoriazis:
  Tratamente topice - creme și unguente care conțin medicamente, cum ar fi steroizi, derivați ai vitaminei D, gudron de cărbune, Dithranol și emolienți
  Tratamente de lumina - ultra terapii de lumina violetă cunoscute sub numele de PUVA sau UVB
  Tratamentele sistemice - medicamente puternice, cum ar fi metotrexat și ciclosporină.
  În general, medicii încearcă să controleze psoriazisul la copii cu tratamente de actualitate, deoarece acestea sunt cele mai sigure. Ocazional, ei trebuie să recurgă la lumină UV sau tratamente sistemice.

  Nevoile terapeutice ale fiecărui individ, copil sau adult, sunt diferite. Medicul dumneavoastră este în cea mai bună poziție pentru a decide cel mai bun tratament pentru tine sau copilul tău. El sau ea va cădea întotdeauna la această decizie prin cântărirea situației, privind riscurile și beneficiile implicate în fiecare tratament posibil. După ce dumneavostră și copilul ați convenit un plan de tratament cu medicul dumneavoastră, este important să fie urmat, chiar dacă poate fi mult de muncă și frustrant. Medicamentele pot fi eficiente numai în cazul în care acestea sunt utilizate în conformitate cu instrucțiunile.

  Psoriazisul vă poate afecta emoțional și fizic, iar acest lucru este valabil mai ales la copii. Aceasta poate influența viața lor socială, performanță în școală și activitățile de petrecere a timpului liber.

 • Tratarea postulozei palmoplantare

  Postuloza palmoplantară este cunoscută ca o afecțiune a pielii și se pare că încă nu poate fi vindecată. Citeste acest articol pentru a afla mai multe despre tratarea postulozei palmoplantare!

  Tratarea postulozei palmoplantare

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Postuloza palmoplantară este cunoscută ca o afecțiune a pielii și se pare că încă nu poate fi vindecată. Cu toate astea, există tratamente care ameliorează boala și există posibilitatea ca aceasta să nu mai apară.

  Tratarea postulozei palmoplantare

  O cremă hidratantă trebuie aplicată de mai multe ori pe zi pentru a preveni uscarea, mâncărimea pielii și pentru a acționa ca o barieră. Cremele pot fi prescrise sau cumpărate de la farmacie. Unguentele cu textura grasă sunt cele mai eficiente.

  Cremele și unguentele cu steroizi reduc inflamația la nivelul pielii.

  Ele sunt mai puternice și mai eficiente atunci când sunt aplicate sub un pansament impermeabil, mănuși de vinil sau folie. Din păcate, pielea se poate obișnui cu steroizii, astfel încât aceștia să-și piardă beneficiile dacă se aplică acest tip de unguent în mod continuu. Efectul secundar este subțierea pielii ce apare rar atunci când cremele sau unguentele cu steroizi sunt utilizate pe pielea groasă de pe palme și de pe tălpi. Sunt foarte utile pentru crăpături (fisuri).

  Unguentele pe bază de gudron au fost folosite pe parcursul mai multor decenii pentru a reduce inflamația la nivelul pielii. Mirosul și culoarea galben-maronie a acestor unguente grase limitează utilizarea lor, dar unii pacienți le găsesc de foarte mare ajutor. Ele pot fi utilizate în preparate combinate cu unguente cu steroizi și acid salicilic.

  Tratamentul cu lumină este, de asemenea, eficient.

  PUVA și re-PUVA sunt tratamente cu lumină A ultraviolete (UVA). Tatamentul poate dura cel puțin 10 săptămâni, cu de doua ori pe săptămână la departamentul de dermatologie. "P" se referă la termenul de psoralen, un tratament utilizat înainte de fiecare expunere la lumină pentru a crește sensibilitatea pielii la lumina UVA. Psoralen este luat sub formă de comprimate sau aplicat la nivelul mâinilor și picioarelor. În re-PUVA, retinoizii de zi cu zi (acitretin) de tip comprimate sunt luați pentru a scurta durata tratamentului.

  Comprimatele

  Mai multe informații despre aceste tratamente sunt disponibile și pe prospectele pacienților individuale listate sub numele fiecărui medicament. Acitretinul este o tabletă asemănătoare cu vitamina A, și este una dintr-un grup de medicamente numite retinoizi. Acesta poate fi foarte eficient, dar nu este de obicei recomandat la femeile de vârstă fertilă, pentru că sarcina trebuie evitată timp de 2 ani de la administrarea medicamentului acesta.

  Un retinoiz mai nou numit alitretinoin a fost utilizat cu un oarecare succes, iar acest lucru poate fi utilizat la femeile de vârstă reproductivă, atât timp cât administrarea pilulelor contraceptive orale sau un dispozitiv contraceptiv intrauterin sunt utilizate. Aceste măsuri de precauție sunt necesare pentru că retinoizii provocă, în mod cert, anomalii grave ale fătului dacă tratamentul acesta este luat în timpul sarcinii. Metotrexatul și ciclosporina reduc răspunsul imun al organismului. Metotrexatul nu poate fi luat de către bărbații sau femeile care încearcă să aibă un copil. Alte tratamente pot fi, de asemenea,  încercate în funcție de circumstanțele individuale și de necesitate. Medicul va discuta opțiunile cu dumneavoastră. Dacă sunteți un fumător, ar trebui să încercați să vă opriți pentru că fumatul poate favoriza această afecțiune.

 • Totul despre pigmentarea palmoplantara

  Pigmentarea palmoplantara (PPP) apare pe palme și tălpi. Pigmentarea palmoplantara  este o condinție a pielii greu de tratat.

  Totul despre pigmentarea palmoplantara

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Pigmentarea palmoplantara (PPP) apare pe palme și tălpi.

  Pigmentarea palmoplantară  este o condinție a pielii greu de tratat. De obicei, apare, în mare parte, la fumatori (actuali sau din trecut) și nu va dispărea neapărat în momentul în care pacientul se lasa de fumat. PPP este, de asemenea, cunoscut drept psoriazis postulos a pălmilor și a tălpilor, deoarece câțiva dintre cei afectați, au și  psoriazis.  Câteodată apare de-a lungul generațiilor în familii și rare ori apare înainte de maturitate. Fumătorii par a fi în special predispuși a PPP.

  Pielea produce mici vezicule pline cu fluid. De obicei, aceastea se umplă cu o cantitate mică de puroi, se fac maro, apoi se fac precum solzii. Solzirea poate fi atât de proeminentă încât se poate observa doar roșeață și solzire.

  Pigmenții sunt sterili, nu sunt bacterii în ei și nu sunt contagioși. Apar sub formă de valuri de culori sau pete pe una sau abele mâini și/sau picioare. Acestea sunt asociate cu pielea îngroșată , solzoasă, înroșită ce dezvoltă cu ușurință crăpături dureroase. Nu este cauzat de nici o alergie.

  Condiția poate varia în severitate și poate persista mulți ani.

  Nu este cunoscut ceea ce pornește răbufnirea. În general, are un efect scăzut asupra sănătății, dar poate fi foarte inconfortabil. De obicei, presiunea, frecarea și scărpinarea înrăutățesc PPP.

  Unguenturile super potente cu steriozi de acțiune locală, aplicate peste noapte și acoperite cu o fașă pentru câteva zile sunt de mare ajutor. Ocluziunea prelungită, în care este lăsat un steroid mai puțin potent, acoperit cu un bandaj de plastic pentru 7-10 zile, poate fi de un ajutor mai mare. Totuși, aceste produse foarte potente ar trebui folosite doar pentru perioade limitate de timp, altfel pot apărea leziuni la nivelul pielii și se poate provoca pierderea nervilor la nivelul pielii. Odată îmbunătățită, aplicarea unei cantități moderate de unguent cu steroid potent de două ori pe zi pe suprafața afectată, este recomandată pentru a menține acea îmbunătățire .

  Unguenturile cu gel sunt foarte bune pe unii pacienți în particular și cresc eficiența când sunt alăturate altor tratamente. Acestea pot provoca iritații, dar nu afectează pielea atât de tare prcum unguienturile cu steroizi.

  Lumina ultravioletă, cu sau fără medicație orală (PUVA), este foarte eficientă pentru cei care nu sunt ajutați de unguente sau creme. De obicei, lumina ultravioletă este aplicată în cabinetul unui doctor de trei ori pe săptămână. Pot apărea ocazional vezicule la nivelul pielii datorită arsurilor.

  Există, de asemenea, și medicamente ce se administrează pe cale orală ce ajută la controlul a PPP în majoritatea cazurilor. Din nefericire, există multe efecte secundare. Majoritatea nu sunt serioase, dar sunt potrivite doar pacientilor cu dezabilități severe. Dar, totuși pot fi chiar și foarte eficiente. PPP va dispărea cu doar o fracțiune de doză de un astfel de tratament ce este folosit pentru tratarea altori condiții mult mai severe ale pielii. Deși este bun pentru o perioadă scurtă de timp, nu este recomandat pentru o folosire prelungită. Este recomandat, în principiu să consultați medicul dermatolog.

 • Fototerapia- tratament de prima linie pentru psoriazis

  Cu toate că fototerapia este considerata un tratament de prima linie pentru psoriazis, pacientii si dermatologii deopotriva raporteaza ca de multe ori ca este imposibil.

  Fototerapia- tratament de prima linie pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Pacienții necesită, în general, aproximativ 20 de sesiuni de fototerapie inainte de a vedea o imbunatatire in pielea lor. Cu toate că ratele de răspuns variază, studiile sugerează că 65% dintre pacienții care primesc tratament UVB și 75% dintre pacienții care primesc NB-UVB vor experimenta curatari semnificative ale pielii. Desi tratamentele UVB sunt utilizate pe scară mai largă, PUVA poate fi de fapt mai eficienta.

  Intr-un studiu din 2006, in Arhivele de Dermatologie, care a comparat terapia PUVA si NB-UVB la pacienții cu psoriazis în plăci, pacienții care au suferit o terapie PUVA au avut o rată a curatarii semnificativ mai mare (84%), comparativ cu cei care au primit NB-UVB (65% ).

  PUVA are unele efecte adverse potențial grave, cu toate acestea.

  Aproape o treime dintre pacienți prezintă greață după tratament. Si, mai important, PUVA implica un risc pe termen lung a cancerului de piele, in special la pacientii cu pielea sensibila. Molecula psoralen folosită în PUVA este considerata a fi responsabila pentru riscul crescut. Psoralen, care este ingerat pe cale orală sau aplicat topic. Intra in celule si corp, atunci când este activat de lumina UV, si își schimbă ADN-ul. Acest proces omoară celulele imune aproape de piele și ajută la controlul psoriazisului. Dar, de asemenea, duce la daune colaterale care pot cauza cancer de piele pe termen lung.

  Din cauza riscului de cancer de piele, PUVA este de obicei rezervata pentru cazurile cele mai severe și persistente de psoriazis. "PUVA este un tratament foarte, foarte eficient", spune Dr. Feldman. "Este cel puțin la fel de eficient ca și UVB de bandă îngustă. Dar cauzează un risc crescut de cancer de piele. Așa că avem tendința de a evita utilizarea acestuia." Lumina UVB este cunoscuta de a provoca cancer de piele, de asemenea dar studiile nu au demonstrat nici un risc crescut de cancer de piele in randul pacientilor cu psoriazis care au suferit fototerapie cu UVB.

  În cazul în care este atât de eficientă, de ce nu este folosita mai mult?

  Fototerapia este considerata un tratament de prima linie pentru psoriazis.

  Pacientii si dermatologii deopotriva raporteaza ca de multe ori este imposibil. Conveniența este un factor, deoarece pacienții au nevoie pentru a vizita biroul lor de medici de mai multe ori pe săptămână, în timpul orelor de afaceri. Dar poate fi, de asemenea, costisitoare. Pentru fiecare tratament, cele mai multe companii de asigurare percep o co-plata de birou-vizită. Aceasta tinde să fie mai mare decât medicamentele.

  Nikki Woistman, 21, St. Petersburg, Florida., a considerat fototerapia acum câțiva ani, când psoriazisul a acoperit aproximativ 30% din corpul ei. Ea a fost surprins să afle, totuși, că fototerapia ar fi de fapt mai scump decât noua generație de medicamente biologice.

 • Principalele tratamente topice pentru psoriazis

  Principalele tratamente topice sunt corticosteroizi, derivați de vitamina D3, gudron de cărbune, anthralin sau retinoizi.

  Principalele tratamente topice pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Medicamentele aplicate direct pe piele sunt primul curs de optiuni de tratament. Principalele tratamente topice sunt corticosteroizi, derivați de vitamina D3, gudron de cărbune, anthralin sau retinoizi. Numele de medicamente generice sunt enumerate mai jos.

  Gudron de huilă

  Gudronul de cărbune (DHS de gudron, Doak gudron, Theraplex T, Zithranol) conține literalmente mii de diferite substanțe care sunt extrase din procesul de carbonizare a cărbunelui. Gudronul de cărbune se aplică local și este disponibil sub formă de șampon, ulei de baie, unguent, cremă, gel, loțiune, unguent, pastă, precum și alte tipuri de preparate. Gudronul scade mâncărimea și încetinește producerea de celule ale pielii în exces și este util în special atunci când sunt utilizate cu sau în combinație cu un corticosteroid topic. Este murdar si are un miros puternic.

  Corticosteroizii

  Clobetasol, fluocinonidă și betametazonă sunt prescrise în mod obișnuit drept corticosteroizi. Aceste creme sau unguente sunt aplicate de obicei de două ori pe zi, dar doza depinde de severitatea psoriazisului.

  Extract de scoarță: Este considerat a fi unul dintre cei mai eficienți agenți antipsoriazici disponibili. El are potențialul de a provoca iritarea pielii și colorarea hainelor și pielii. Aplicati crema sau unguentul pe petele de pe piele. Pe scalp, freacă în zonele afectate. Evita fruntea, ochii, și orice piele care nu are pete. Nu se aplică în cantități excesive.

  Retinoizi topici: Acestea sunt disponibile de cele mai multe ori sub formă de gel sau cremă. Acestea reduc dimensiunea plăcilor și roșeața pielii. Acest medicament este uneori combinat cu corticosteroizi pentru a reduce iritația pielii și pentru a crește eficiența. Retinoizii topici sunt deosebiti de utili pentru psoriazisul scalpului. Se aplică un strat subțire pe pielea afectată în fiecare zi sau conform instrucțiunilor. Pielea este uscată înainte de a utiliza acest medicament. Iritația poate să apară atunci când sunt aplicati pe pielea umeda. Se vor spăla mâinile după aplicare. Nu acoperiți cu un bandaj.

  Keratolytics

  Un adaos util la steroizi este de a adăuga un medicament keratolitic pentru a elimina scara supraiacent, astfel încât steroidul poate ajunge la pielea afectată mai devreme și mai eficient. Sampoanele cu acid salicilic sunt utile în scalp, și urea (fie pe baza de prescriptie medicala sau fara) poate fi utilizată pe plăci corporale.

  Psoralens

  Psoralens face pielea mai sensibilă la lumină. Aceste medicamente nu au nici un efect, cu excepția cazului in care sunt atent combinate cu terapia cu lumină ultravioleta. Aceasta terapie, numita PUVA, foloseste un medicament psoralen cu ultraviolete A (UV-A) lumină pentru tratamentul psoriazisului. Acest tratament este utilizat atunci când psoriazisul este sever sau când acesta acoperă o mare suprafață a pielii. Psoralens sunt luate cu una sau două ore înainte de terapia PUVA sau expunerea la soare. Ele sunt, de asemenea, disponibile ca și creme, loțiuni de baie soaks, sau in. Mai mult de 85% dintre pacientii raporteaza ameliorarea simptomelor bolii cu 20-30 procente. Terapia se administrează de obicei de două până la trei ori pe săptămână, cu tratamente de întreținere la fiecare două până la patru săptămâni, până la remisie. Efectele adverse ale terapiei PUVA includ greață, senzație de mâncărime și de arsură. Aceste medicamente determina sensibilitatea la lumina soarelui, riscul de arsuri solare, cancer de piele, si cataracta si pentru acest motiv, prescrierea de medicamente pentru uz casnic, cu lumina solară naturală este puternic descurajat.

 • Tratamentul cu bronzare, pentru psoriazis

  Tratamentul cu bronzare. În cazul în care nu aveți acces la terapia standard de lumina, medicul va poate recomanda vizitarea unui salon de bronzare ca tratament paliativ sau un ultim efort pentru psoriazis, raporteaza Fundatia Nationala a Psoriazisului.

  Tratamentul cu bronzare, pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune cronică declanșată de accelerații anormale în ciclul de viață al pielii afectate. Aceste accelerații creează o acumulare de celule moarte ale pielii și pentru a promova formarea de solzi grosi și pete roșii. Acestea pot provoca mancarimi sau dureri semnificative. În unele cazuri, lumina folosită în paturile de bronzare pot usura simptomele psoriazisului. Cu toate acestea, riscurile de tabacire depasesc cu mult orice rapeluri în ameliorarea psoriazisului.

  Terapia cu lumină

  Terapia de lumină care utilizează energia din ultraviolete B sau UVB, este un tratament eficient pentru simptomele psoriazisului. UVB atinge efectele sale prin penetrarea suprafeței pielii și încetinirea creșterii celulelor afectate de schimbarile legate de psoriazis. În funcție de circumstanțele personale, puteți primi tratamente UVB în condiții controlate, în cabinetul unui medic. Este disponibil si la domiciliu, în conformitate cu ghidurile de tratament explicite unui medic. În unele cazuri, puteți utiliza dispozitive concepute pentru a produce lumina UVB. In altele, puteți utiliza doze specifice de lumina solară, care conțin energie UVB.

  Tratamentul cu bronzare

  În cazul în care nu aveți acces la terapia standard de lumina, medicul va poate recomanda vizitarea unui salon de bronzare ca tratament paliativ sau un ultim efort pentru psoriazis, raporteaza Fundatia Nationala a Psoriazisului. Cu toate acestea, paturile de bronzare comerciale produc doar o cantitate mică de energie UVB, amestecate cu cantități mult mai mari de o formă separată de energie ultraviolete numite ultraviolete A, sau UVA. Comparativ cu UVB, UVA ofera beneficii inferioare pentru tratamentul simptomelor psoriazisului.

  Riscurile de bronzare

  Daca aveti 35 de ani sau mai puțin, utilizarea de paturi de bronzare poate creste riscul pentru dezvoltarea cancerului de piele. Poate pune viața în pericol cu aproximativ 75 la suta, conform Academiei Americane de Dermatologie, sau DAI. In plus, energia din aceste surse poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Din cauza riscurilor ridicate, Fundatia Nationala a Psoriazisului nu incurajeaza bronzarea ca un tratament pentru psoriazis. În afara contextului psoriazisului, Food and Drug Administration si Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor  descurajează utilizarea paturilor de bronzare.

  Opțiuni suplimentare

  In plus fata de tratamentele traditionale UVB si lumina soarelui, exista mai multe terapii suplimentare pe baza de lumină pentru psoriazis. In tratamentul UVB de bandă îngustă, medicii folosesc o parte mai mică a spectrului UVB pentru a obține rezultate mai eficiente de tratament. In tratamentul cu laser excimer, medicii concentreaza lungimi de undă chiar mai înguste de lumina UVB la pielea afectata de psoriazis. Se creeaza o reducere directionata in inflamatie si celule anormale la nivelul pielii. În fotochimioterapie, de asemenea, cunoscuta sub numele de PUVA, medicii folosesc un medicament numit psoralen pentru a crește eficiența luminii din spectrul UVA. Medicul dumneavoastră poate recurge la PUVA în cazul psoriazisului este deosebit de grav.

 • Chimioterapie - un tratament eficient pentru psoriazis?

  Cu toate ca psoriazisul nu este un tip de cancer, descoperiri recente sugereaza faptul ca unele medicamente de chimioterapie pot fi eficiente in tratarea psoriazisului.

  Chimioterapie - un tratament eficient pentru psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Avem tendința să ne gândim la chimioterapie, în mod specific ca un tratament pentru cancer. Mai mult de 100 de medicamente unice de chimioterapie sunt disponibile pentru a combate diferite tipuri de cancer. În funcție de medicamentul particular, poate incetini cresterea cancerului sau a actiona pentru a distruge celulele canceroase.

  Cu toate ca psoriazisul nu este un tip de cancer, descoperiri recente sugereaza faptul ca unele medicamente de chimioterapie pot fi eficiente in tratarea psoriazisului.

  Unul dintre aceste medicamente, metotrexat, este un medicament eficient in tratamentul psoriazisului. Există, de asemenea, o formă de chimioterapie, cunoscuta sub numele de "photochemotherapy", care poate ajuta la controlul simptomelor psoriazisului.

  Ce este psoriazisul?

  Cum ar fi cancerul, psoriazisul este o boala in care celulele sanatoase sunt atacate. Psoriazisul nu începe cu o tumoare, totuși. Boala in sine se produce atunci cand sistemul imunitar al organismului actioneaza anormal si eronat si ataca celulele sanatoase ale pielii. La persoanele fără psoriazis, stratul exterior al celulelor pielii corpului mor și sunt indepartate. Celulele pielii noi se muta în sus pe suprafața pielii pentru a lua locul vechilor celule moarte ale pielii. Acest proces durează de obicei câteva săptămâni.

  Dacă aveți psoriazis, acest proces de mutare a celulelor durează doar câteva zile în loc de două săptămâni. Din cauza acestui ritm rapid, noile celule ale pielii care se formeaza sub suprafata depasesc celulele pielii sanatoase pe suprafata. Acest lucru are ca rezultat, pete solzoase, uscate. Aceste pete sunt adesea găsite pe:

  • Coturi
  • Genunchi
  • Scalp
  • Trunchi

  Un obiectiv important al tratamentului este de a incetini cresterea celulelor nou formate.

  Terapia cu metotrexat

  US Food and Drug Administration a aprobat metotrexatul pentru tratamentul psoriazisului în anii 1970. Până în acest moment, medicamentul a fost deja un medicament de cancer bine stabilit. De atunci, el a rămas un pilon principal in tratamentul psoriazisului, deoarece ajută la scăderea producției de noi celule ale pielii. Metotrexatul poate fi injectat sau administrat pe cale orală. Acest medicament este adesea folosit împreuna cu alte tratamente de psoriazis, cum ar fi creme și terapie cu lumină.

  Fotochimioterapie

  O lumină strălucitoare (UV) de ultraviolete pe o suprafata de piele afectata de psoriazis este un tratament comun. Această abordare are multe forme. În cazul în care o mică zonă este afectată, poate fi util să se folosească o baghetă de lumină UV portabila pentru a trata zona. În cazul în care petele acoperă secțiuni mari de piele, puteți sta într-o cabină pentru a primi fototerapie cu cat mai multa lumină.

  PUVA foloseste un medicament numit psoralen si ultraviolete care vizeaza pielea afectată. Înainte de a trece printre această terapie cu lumină, trebuie să luați psoralen, care este un medicament-lumină de sensibilizare. Medicamentele fac ca pielea sa fie mai receptiva la anumite tipuri de terapie cu lumină UV. Acest lucru ar trebui să fie luat cu două ore înainte de numirea dumneavoastră. Tratamentul poate fi localizat sau să acopere întregul corp. PUVA este o forma agresiva de tratament si este in general utilizat doar în cazuri grave.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 15

Pagina:
 1. 1
 2. 2