remedii piele uscata

 • 6 Ingrediente de evitat in produsele pentru piele

  Dacă ați presupus că orice crema hidratanta, demachiant, șampon sau machiaj  pe care îl cumperi de la farmacie sau supermarket este sigur de utilizat pentru piele, presupui prea mult.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

   

  Potrivit Food and Drug Administration (FDA), este "responsabilitatea producătorului" pentru a testa siguranța produselor sale. In plus, produsele cosmetice și ingredientele lor nu trebuie să fie aprobate înainte de a intra pe piață.

   

  Pentru a ajuta oamenii  sa afle mai multe despre ingredientele din produsele lor de îngrijire a pielii, Environmental Working Group (EWG) a creat baza de date profundă a pielii. Această bază de date conține mai mult de 60.000 de produse și le clasează pe nivelul lor de pericol pe baza ingredientelor și cât de mult știu oamenii de știință despre ele.

  În timp ce Uniunea Europeană a interzis mai mult de 1000 de ingrediente de la utilizare în îngrijirea pielii și produse cosmetice, FDA a interzis doar 11 ingrediente.

   

  Și dacă crezi că produsele etichetate "hipoalergenice" sau "naturale" sunt mai bune decât alte produse, gandeste-te din nou: Nu există în prezent  standarde federale sau definiții" pentru fiecare etichetă.

   

  Atunci când alegeți produse, aici sunt șase ingrediente de evitat pentru piele:

  1. Oxybenzone

  Căutăm în: Cremele de protectie, hidratnte, luciu de buze.

  De ce sa-l eviti: Este un potențial de hormon disruptor.

  1. Ftalați

  Căutăm în: săpunuri, șampoane, spray-uri pentru păr, lac de unghii (evita oja care conține dibutil ftalat), produse care conțin "parfum".

  De ce sa-l eviti: Potrivit Centers for Disease Control (CDC), "Unele tipuri de ftalati au afectat sistemul de reproducere a animalelor de laborator."

  EWG scrie: "Un număr tot mai mare de studii indică faptul că aceste dauneaza  sistemului reproductiv masculin." EWG recomanda ca femeile insarcinate sa evite lacul de unghii care conține dibutil ftalat, și că toată lumea ar trebui să evite produsele cu "parfum", care indică un amestec chimic care poate conține ftalați.

  1. Distilati de petroleum

  Căutăm în: Mascara: Aici sunt unele rimeluri care contin distilat de petroleum.

  De ce sa il evitati: Potrivit EWG, aceste ingrediente  pot cauza dermatita de contact si sunt adesea contaminate cu cauzatoare de cancer. Acestea sunt produse în rafinăriile de petrol, în același timp, ca și combustibilul auto, păcură și materii prime chimice.

  1. Formaldehida

  Căutăm în: lac de unghii, adeziv pentru gene, vopsele de păr și formule de keratina.

  De ce sa evitam: În 2004, formaldehida a fost declarată ca fiind un agent cancerigen pentru om de către Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC). Potrivit lui EWG, formaldehida) a fost o dată amestecata în multe produse de îngrijire personală ca antiseptic. Această utilizare a scăzut, dar unele practici se bazează pe acțiunea ei.

  1. Toluen

  Căutăm în: Lac de unghii.

  1. "Parfum"

  Căutăm în: Toate produsele

  De ce sa il evitam: Potrivit The Breast Cancer Fund, aromele sintetice folosite în produsele cosmetice pot avea până la 100 de ingrediente –incluzand  ftalați, moscuri sintetice și oxid de etilenă. "Parfumul" este, de obicei, un cocktail chimic, de multe ori care conține substanțe chimice individuale asociate cu reacții alergice. Unele substanțe chimice nu au fost evaluate pentru siguranță. Până când toate ingredientele de parfumare sunt prezentate pe etichetă, consumatorii nu pot ști ce este într-un anumit parfum.

 • Produse pentru piele care contin parabeni (conservanti)

  Fundația “David Suzuki” raportează că 75 până la 90 la suta din produsele cosmetice pot conține parabeni. Parabenii sunt utilizati în mod obișnuit pe post de conservanti și penetrează ușor pielea. Comisia Europeană privind tulburările endocrine enumeră parabeni ca substanță de categoria 1, dovediti a fi  disruptori endocrini. Parabenii au fost detectati, de asemenea, în tumorile de cancer de san, ceea ce sugereaza o legatura intre ei si cancer. Parabenii apar prin următoarele denumiri comerciale: metilparaben, butilparaben, propilparaben, isobutylparaben, etilparaben, polyparaben și isobutylparaben.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Dacă aț presupus că orice crema hidratanta, demachiant, șampon sau machiaj  pe care îl cumperi de la farmacie sau supermarket este sigur de utilizat, presupui prea mult. Și dacă crezi că produsele etichetate "hipoalergenice" sau "naturale" sunt mai bune decât alte produse, gandeste-te din nou: Nu există în prezent  standarde federale sau definiții" pentru fiecare etichetă.

   

  Produsele hidratante faciale

  Parabenii sunt adăugati la creme hidratante faciale și cosmeticele pe post de conservanti.  Folositi pentru a hidrata pielea fetei, aceste creme hidratante sunt folosite de femei de toate vârstele. De fapt, editorul de la SkinBio.com recomanda să folosiți creme hidratante faciale pentru a încetini pierderea de umiditate din piele. Hidratantii lucreaza prin crearea unei bariere impermeabile pe fața care conferă pielii un aspect rotofei și plin.

   

  Creme anti-îmbătrânire

  Cremele anti-imbatranire sunt folosite pentru a minimiza ridurile si definitiveaza pielea fetei. Asociația Food and Drug Administration clasifică cremele anti-îmbătrânire ca produse cosmetice, și nu verifică aceste produse pentru eficiență. Parabenii sunt de multe ori în lista de ingrediente pentru creme anti-îmbătrânire, deoarece acestia sunt  conservanti cosmetici comuni. Creme anti-îmbătrânire sunt de obicei folosite o dată sau de două ori pe zi și pot provoca reacții adverse, cum ar fi erupții cutanate, iritații ale pielii sau roșeață.

   

  Fondurile de ten cu parabeni

  Fondurile de ten sunt utilizate pe fata pentru a masca petele și pentru a face fața să pară netede în textura și culoare. Fondul de ten lichid și sub formă de pulbere conține adesea unul sau mai multe tipuri de parabeni pe post de conservanți pentru a permite produsului să aibă o viață mai lungă de depozitare. Tipurile de fond de ten includ: o formă lichidă, sub formă de pulbere în vrac și sub formă de pulbere compactă.

   

  Produse parfumate

  Nu foarte cunoscute de către consumatori, parfumurile conțin adesea parabeni. Producătorii nu sunt obligati sa eticheteze ingredientele într-un parfum, din moment ce rețetele de parfum sunt considerate secrete comerciale. Etichetele trebuie să conțină cuvântul "parfum", dar nu și detaliile cu privire la ce conține acel parfum.

   

  Alergia la conservanti

  Producătorii adesea adauga in mărfurile perisabile substanțe chimice de conservare, cum ar fi benzoat de sodiu. Multe alergii alimentare rezultă dintr-o reacție la aceste produse chimice. Urticaria, eczema, greața și vărsături, și un gust metalic sunt simptome tipice ale unei alergii alimentare.

  Produsele cosmetice conțin, de asemenea, conservanți pentru a prelungi viata lor pe raft. Persoanele alergice prezintă simptome de la contactul cu pielea, cum ar fi o erupție sau umflături. Un studiu publicat in Danemarca în februarie 2010, în revista "Dermatita de contact" prezinta dovezi ca alergiile la conservanti au crescut de-a lungul anilor deoarece companiile au introdus noi substanțe chimice în produsele lor.

 • Ingrediente in creme de fata de care sa te feresti

  Pielea fiecăruia este puțin diferită, astfel încât găsirea celei mai bune creme de fata pentru pielea ta poate avea nevoie de unele încercări și erori, conform Academiei Americane de Dermatologie (AAD). Deoarece Food and Drug Administration nu reglementează produsele cosmetice cu excepția cazului unui ingredient de îngrijire al pielii care este considerat periculos, aflati ce ingrediente de îngrijire facială sunt benefice și  ce ingrediente sunt in detrimentul consumatorului. Luați în considerare tipul de piele, si aflati ce spun dermatologii despre modul în care lotiunea hidratanta si crema vă poate afecta, pentru o mai bine sau mai rău.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

   

  Ingrediente de evitat in creme de fata

  Dacă trebuie să încercați mai mult de un produs de îngrijire al pielii, înainte de gasirea unei creme hidratante a feței, de zi sau de noapte puteți evita potențialele probleme prin evitarea ingredientelor care pot irita pielea. Primele trei, rapoartate de DAI, sunt: parfum, culoranti și conservanți. Chiar dacă nu aveți pielea sensibilă, parfumurile și coloranții nu adauga nici un beneficiu, asa ca alege, produsele cosmetice fara  coloranti sau parfum.

  Conservanții sunt rele necesare pentru a impiedica materialul organic de la a se degrada. Cei care sunt cunoscuti de a provoca reacții alergice la om includ formaldehida, metilparaben și propilparaben. La cumpărături, verificați lista de ingrediente pentru alias-uri  pentru formol, acid benzoic și DMDM hidantoina. Conservanții mai siguri includ tocoferil natural (vitamina E) și acid ascorbic (vitamina C), derivați.

  US Food and Drug Administration raporteaza că unele săpunuri, loțiuni și creme de piele străine făcute si vândute în S.U.A. pot avea cantități toxice de mercur.

   

  Pielea uscata

  Pentru a îmbunătăți hidratarea pielii pentru pielea uscata, creme de fata ar trebui să aibă un procent mai mare de ulei decât apa. Experti de ingrijire a pielii de la MayoClinic sugereaza alegerea produselor cosmetice cu un umectant eficient, o substanță care atrage apa la suprafata epidermei si o tine acolo.

  Unii umectanți dovediti includ glicerina, uree, propilen glicol, alantoină și lanolină. Emolienții ar trebui să fie prezenti într-o cremă hidratantă pentru pielea uscată, pentru a face pielea netedă și suplă. Acestea includ ulei mineral, dimeticon, petrolatum și acetat de tocoferil.

   

  Pielea uleioasa

  Cremele de fata pentru ten gras sunt numite  loțiuni pe bună dreptate, pentru că ele conțin mai multă apă decât ulei. E bine; Institutul de Stiinte ale pielii constată că apa este un balsam de piele natural, și apare ca un prim ingredient în multe produse fără ulei sau  cosmetice făcute pentru tenul gras.

  Mai degrabă decât emolienții de ulei, caută ingrediente de îngrijire a pielii, care nu va blocheaza porii, dar va restabili echilibrul de umiditate, cum ar fi pantenol si glicerina. MayoClinic raporteaza că pielea predispusa la acnee, de asemenea, răspunde bine la produsele de îngrijire a feței, care conțin, de asemenea, acizi hidroxi, cum ar fi glicolic sau acizi salicilici.

 • Eczema de mana si spalatul excesiv

  Ce cauzeaza piele uscată, mâncărimi? Multe aspecte ale rutinei de zi cu zi, de la treburile casnice la practicarea bunei igiene, poate face pielea noastră sa izbucneasca într-o erupție. Mâinile noastre sunt deosebit de sensibile pentru a deveni iritate, deoarece acestea tind să fie foarte uzate si folosite inclusiv o sursă surprinzătoare de iritare: spălarea mâinilor. Eczema de mână poate afecta pe oricine, dar cei care sunt predispusi  la eczeme pe altă parte a corpului sunt mult mai probabili să o experimenteze.

  Eczema de mana si spalatul excesiv

   

  Va recomandam pentru piele uscata, crapata, eczeme, alergii si alte probleme ale pielii lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata, crapata, eczeme, alergii si alte probleme ale pielii .

  Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Ce este eczema de mana?

  Eczema descrie orice fel de eruptie a eczemei pe mâini. Acesta este de obicei caracterizata prin zone cu mâncărime, uscate ale pielii, care pot deveni inflamate si in cele din urma  se crapa si sangereaza.

  Eczema de mână poate afecta pe oricine, dar cei care sunt predispusi  la eczeme pe altă parte a corpului sunt mult mai probabili să o experimenteze.

  Spalatul pe maini poate provoca eczema de mana ?

  Da. De fapt, orice situație care determină să aveti frecvent mâinile ude vă pune la risc pentru o eruptie a  eczemei. Spălarea mâinilor, cu toate acestea, ramane o cauza majora de eczema de mana , deoarece o bună igienă mai mult sau mai putin inseamna ca ne spălăm pe mâini frecvent.

  Spălarea mâinilor cu săpun îndepărteaza  literalmente lipidele protectoare ale pielii si bariera pielii și crește pH-ul pielii. În cazul în care lipidele sunt eliminate, pielea nu poate rezista la apa la fel de eficient, iar pielea se usuca si devine iritata si cu mancarime.

  Cum pot preveni o  eruptie?

  Evident, nu se poate evita spălarea mâinilor. Mâinile curate ne protejeaza și de cei cu care venim în contact, degermeni si boli, astfel încât un compromis trebuie să fie găsit.

  Când e timpul să vă spălați pe mâini, folosiți apă călduță și un săpun delicat, fara parfum. Se aplică o barieră a pielii,  o cremă hidratantă, cât mai curând posibil.

  În plus, asigurați-vă că  eliminati inelele înainte de spălarea mâinilor, deoarece acestea pot prinde săpun sub ele, iar bariera pielii se poate descompune sub bijuterii .

   

  Poate fi tratata? Absolut. Iată câteva sfaturi pentru eczema de mana:

  De fiecare dată când vă spălați pe mâini, aplicați o barieră a pielii și un unguent fără conservanți. Acest lucru va contribui la menținerea apei în piele și va menține apa și săpunul departe de piele.

  Utilizarea frecventă a cremei hidratante poate ajuta la imbunatatirea mancarimii si exfolierii.

  In cazuri foarte severe, o crema cu steroizi pe baza de prescriptie medicala rezistenta poate fi necesară: pentru a reduce umflarea, mâncărimea și inflamația.

  Evitați utilizarea de parfumuri. Evita obiecte metalicele si evita sapunuri dure. Sapunurile antibacteriene conțin o substanță chimică numită triclosan. Triclosanul poate fi cancerigen, induce rezistență la bacteriile din mediul nostru, si de multe ori provoacă o reacție alergică la mâini.

  Nu utilizați produse care conțin arome sau uleiuri esențiale.

  Alergia la parfum este foarte des implicată în dermatita de mana. Si uleiurile esentiale au multe dintre substanțele chimice alergene care sunt considerate a fi alergene. Asigurați-vă că  cititi cu atenție etichetele.

  În concluzie

  Spălarea mâinilor este imperativă; cu toate acestea, trebuie sa  evitati arome, produse antibacteriene și săpunuri dure. Hidratati de fiecare dată când va spalati.

 • Ochelarii de vedere si dermatita de contact

  Simptomele unei alergii la un material de la ochelarii de vedere variază de la persoană la persoană. Unii oameni sunt alergici la nichel sau o altă substanță si  experimenteaza decolorarea pielii și / sau,   mancarime, vezicule, leziuni roșii în zonele în care ochelarii de vedere ating pielea. În unele cazuri, o erupție cutanata în formă de mască în jurul ochilor poate apărea pentru a semnala o alergie la ochelari. Deseori, oamenii care nu pot purta nici bijuterii din metal, altele decât cele de argint de înaltă calitate sau de aur sunt aceleași cu cele care prezintă reacții cutanate la nichel sau alte metale folosite în unii ochelari de vedere.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Ochelarii de vedere si dermatita de contact

  În cazul în care un metal și / sau alte materiale de ochelari  iti provoaca dermatita de contact - ceea ce înseamnă de fapt o iritare a pielii - cauta apoi  ochelari de vedere etichetati în mod specific ca "hipoalergenici".

  De obicei, cadrele de oțel inoxidabil și ochelarii de titan pur nu reprezinta o problema, nu sunt metale care sa provoace  alergii la metal. Ramelr din plastic nu sunt, de asemenea, o problemă, în multe cazuri, cu toate că unele persoane cu alergii la metal pot observa o reacție la nivelul pielii de la balamale, tampoanele pentru nas sau alte materiale care ating pielea.

  Dacă aveți un cadru din plastic si aveti o reacție alergică la șuruburile sale de metal, balamale sau clipuri, acoperirea lor cu lac de unghii poate oferi  posibilitatea de a purta ochelari. Va trebui să fii sigur de a păstra oja aplicata înainte ca aceasta să se estompeze. Fiți atenți atunci când  purtati un cadru din plastic, deoarece unele dintre ele sunt construite cu materiale mixte, cum ar fi metalul din partea a brațelor. Cadrele marcate "hipoalergenic" pot înseamnă, de obicei,  ca nu veți experimenta o reacție și ca trebuie să utilizati  lac de unghii.

   

  Folosirea de cadre marcate "hipoalergenic" este, de obicei, cel mai bun mod de a evita orice reacție alergică la ochelari. De exemplu, confuzia apare uneori la achiziționarea de ochelari de vedere din titan din cauza diferitelor tipuri și denumiri utilizate. Ochelarii din titan pur rareori cauzează probleme cu alergiile, dar ramele din aliaj de titan ar putea deoarece acestea conțin un amestec de alte metale. Aliajul de titan este, de asemenea, comercializat ca "titan de memorie", iar acest lucru ar trebui să fie evitat  de purtatori cu o sensibilitate la metale.

   

  Dacă credeți că aveți o alergie la metale, discutați cu medicul dumneavoastră și medicul oftalmolog, care va poate recomanda  un specialist pentru a face încercări cu alte tipuri de rame. Este important să se știe ce metal exact sau alte substanțe care provoacă reacțiile pielii, astfel încât să puteți fi sigur, pentru a evita contactul cu acesta.

 • Doctorii spun: Spalarea frecventa este legata de dermatita

  Spălarea frecventa pe mâini necesară în mai multe locuri de munca pentru a preveni răspândirea bacteriilor, dar ar putea promova de fapt, transmiterea lor prin ruperea barierei pielii de pe maini, spun medicii de la o masă rotundă, la o reuniune a Academiei Americane de Dermatologie din Anaheim, California.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Spalarea frecventa este legata de dermatita

  "Exista cu siguranta o corelatie intre spalarea frecventa a mainilor si dermatita iritanta, de mana in special la persoanele care utilizează detergenți sau agenți de curățare abrazivi", a declarat Dr. James Del Rosso, profesor asistent clinic, Departamentul de Dermatologie, Universitatea din Nevada, Scoala de Medicina. Studiile au arătat că cei care trebuie să se spele pe mâini în mod frecvent, cum ar fi personalul sanitar și cei care lucreaza in alimentația publică, de multe ori experimenteaza o defalcare în stratul epidermic superior al pielii, creșterea vulnerabilității la roșeață, mâncărimi și iritații.

  Medicii au remarcat faptul că noua tehnologie protectanta este disponibilă acum, care poate proteja bariera pielii pe mâini chiar și după spălări repetate.

  "De fiecare dată când pielea este spălată ea suferă modificări tranzitorii, dar în cazul lucrătorilor carora li c se cere spalarea frecventa a mainilor, schimbarile pe termen lung pot duce la leziuni cronice", a spus Dr. Rainer Maas director medical al HEALTHPOINT, Ltd., care a dezvoltat și a introdus recent TheraSeal Protecția mâinilor pentru a preveni apariția semnelor și simptomelor de dermatita de mână, inclusiv bariere de protecție, cojire, crapare și uscare.

  Dr. Maas  a remarcat faptul că, în studiile  cadrelor medicale, pana la 45 la suta s-au dovedit a avea dermatita de contact iritanta. In plus, un studiu recent de Dr. Elaine Larson, profesor la Scoala de Nursing si Scoala Marlman de Sanatate Publica de la Universitatea Columbia, a constatat ca asistentele medicale cu mâinile deteriorate au fost de doua ori mai susceptibile de a fi colonizate cu o varietate de bacterii.

  Spălarea excesiva a pielii poate duce la o perturbare a barierei naturale a pielii; fiind deteriorata de exfoliere și iritata de săpunuri. Această combinație de iritare fizică și chimică provoacă o cădere a funcției de barieră  a pielii, ceea ce duce la roșeață, uscăciune, durere, dermatită și infecție.

  Cu toate acestea,   spălare excesiva poate provoca efecte adverse pe mâinile noastre. Iată câteva exemple, cand ar trebui sa te speli  pe mâini timp de 15 secunde:

  Înainte și după prepararea unei mese

  Înainte de a mânca o masă

  Înainte și după atingerea unui orificiu sau a feței

  Dupa folosirea toaletei

  Dupa ce strănut, tuse sau stergerea nasului

  Dupa ce atingeti bani de sau intrati in contact cu suprafețe comune

  Înainte și după contactul cu animalele

  Atunci când mâinile sunt vizibil murdare

   

 • Dermatita de contact de la cremele de fata

  Utilizarea crescuta a conservantilor în cremele de fata poate fi responsabile pentru o epidemie de dermatita de contact, potrivit experților.

  Dermatita de contact de la cremele de fata

   

  Va recomandam pentru piele uscata, crapata, eczeme, alergii si alte probleme ale pielii lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata, crapata, eczeme, alergii si alte probleme ale pielii .

  Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Dermatita de contact de la cremele de fata

  Du-te la o clinică de dermatologie și sunt șanse  sa vezi mai mult de o persoană cu o față iritata, gât roșu, umflat sau vezicule. Cea mai probabilă cauză?

  O alergie la crema de pe fata lor. Dermatologii au avertizat ca exista o epidemie a ceea ce ei numesc dermatita alergică de contact (inflamația pielii cauzată de reacții alergice).

  Ei avertizeaza ca este cauzata de un conservant în crema de fata, care este, de asemenea, găsita în multe alte produse, inclusiv lotiunea de bronzat, săpun, deodorant și chiar șervețele pentru copii. Numele acestui conservant? Methylisothiazolinone - sau pe scurt MI.

  Nu e un compus nou, dar acesta a fost doar folosit pe cont propriu, nu la un loc cu alți conservanți, în ultimii cinci ani.

  Prin urmare, concentrația acestuia în produse individuale a crescut. Într-o clinică din spitalul St Thomas din Londra, a fost doar un singur caz de alergie la MI în 2010, dar 33 în 2012.

  Oamenii de obicei dezvolta o alergie la MI în decurs de câteva zile, dar poate fi amânată. Alergia este cauzata de sistemul tău imunitar.

  Acesta luptă împotriva unei substanțe specifice pe suprafața pielii - făcându-o suprasensibila când produsul chimic este aplicata din nou.

  Nimeni nu stie de ce alergiile se dezvolta la unele persoane, si la altele nu, sau de ce se poate dezvolta dermatita alergica de la o substanță pe care ați utilizat-o fericit  ani de zile. Așa că ar trebui să se înceapă verificarea etichetelor, pentru orice eventualitate.

   

  Soluția

  Ar trebui să verificați cu siguranta, spune Dr. Jason Williams, consultant dermatolog si director al unitatii de investigare pentru dermatita de contact la Fundatia Salford Royal NHS Trust.

  El a spus că 10% dintre pacientii sai clinica care au realizat teste de plasturi sunt s-au dovedit a avea alergii la MI. Uneori, spune el, oamenii nu-și dau seama că e crema cea care este de vina.  Iar pielea lor are o senzația de mâncărime, și continua sa o aplice.

  Uita-te la etichete, reacțiile pot fi severe în general.

  Cu cat mai puține substanțe chimice pe eticheta cu atat mai bine, dar cremele organice nu sunt întotdeauna mai bune; deoarece extractele din plante contin alergeni  care pot provoca dermatita de contact.

  Este mai bine sa alegeti creme neparfumate.

  Tratamentul constă în stoparea consumului și de obicei, aplicarea cremei cu steroizi pentru pielea ta - dar poate dura câteva săptămâni pentru ca lucrurile să revină la normal.

  În cazul în care se dezvoltă o față roșie, umflată, mâncărimi, erupții cutanate severe, atunci ar trebui să faceti teste cu plasturi (rezultatele dureaza o săptămână), astfel încât să puteți evita orice substanta care a provocat reactia.

 • Conservanti si parfumuri. Dermatita alergica

  Produsele cosmetice sunt o cauza importanta de dermatita alergică de contact. Aromele și unii conservanți sunt cei doi alergeni  mai relevanti clinic găsiti în produsele cosmetice. Testarea cu plasturi ramane standardul de aur pentru identificarea de alergeni cauzatori. Alergenii cosmetici comuni sunt revizuiti. Metodele practice de evitare a alergenilor sunt, de asemenea, discutate.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

   

  Termenul "cosmetic" este utilizat sinonim cu "machiaj", în populația generală. Cu toate acestea, ea are o definiție mult mai largă și include produse de îngrijire personală, de îngrijire a părului, produse pentru unghii si produsele de protectie solara.

  Există o gamă impresionantă de produse cosmetice disponibile pe piață astăzi, cu un număr și mai mare de ingrediente individuale. Numărul de produse noi continuă să crească, iar ratele de reacții cutanate adverse sunt de așteptat să crească. Prin urmare, având în vedere utilizarea pe scară largă a produselor cosmetice, este important să se monitorizeze efectele lor secundare. Se estimează că femeia medie folosește 12 produse de îngrijire personală de zi cu zi, care cuprind 168 de ingrediente unice. Barbatul mediu folosește șase produse personale de îngrijire în fiecare zi, cu 85 de produse unice de îngrijire a pielii. S-a descoperit ca majoritatea cazurilor de dermatita alergică de contact  au fost cauzate de cosmetice, urmate cosmeticele de îngrijire a părului și unghiilor. Cei  mai comuni alergeni cosmetici responsabili sunt aromele și conservanții.

  Caracteristicile clinice ale dermatitei alergice de contact

  Dermatita alergică de contact  poate avea forme acute și cronice. Cea acuta, se prezintă cu papule pruriginoase, vezicule și bule. Formele cronice sunt mai frecvente și se prezinta cu papule solzoase și plăci distribuite în zonele de contact cu alergeni ofensatori. Distribuirea ofera indicii clinice foarte utile despre agentul cauzal posibil. Ocazional, dermatita alergică de contact  poate produce o erupție cutanată răspândită sau generalizată. Alergenii pot fi, de asemenea, transferati de la alte persoane sau chiar animale de companie.

  Principalele posibilități de diagnostic diferențial pentru dermatita alergică de contact  sunt exacerbări ale dermatitei atopice sau dermatitei iritante, de contact ambele sunt mult mai frecvente decât reacțiile alergice de contact.

  Clase de alergeni responsabili pentru dermatita alergică de contact

  Ingredientele cosmetice pot fi clasificate în mai multe categorii: arome, conservanți, antioxidanți, absorbanți de ultraviolete, umectanți, emolienți, emulgatori, acrilați, vopsele de păr, componente din oja, și altele.

  Conservanții și aromele sunt cele mai frecvent detectate ca vinovati;

  Conservanți

  Conservanții au fost identificati ca fiind cei mai comuni alergeni de contact cosmetici, în mai multe studii recente. Acestia pot fi clasificati în trei mari categorii: substanțe antimicrobiene, antioxidanți, și amortizoarele de lumină ultravioletă. Agenții antimicrobieni pot fi împărțiti în agenți de conservare de formaldehidă, formaldehidă declanșatoare și conservanți fara eliberare de formaldehidă. Conservanții care eliberează formaldehidă (FRP) includ cuaternium-15, diazolidinil uree, uree imidazolidinil, 2-brom-2-nitropropan-1,3-diol, și DMDM hidantoina.

   

  Parfumuri

  Exista peste 3000 de arome diferite, utilizate în produsele cosmetice in zilele noastre. Fara a fi surprinzator, parfumurile reprezinta al doilea grup cel mai frecvent cauzator de alergeni cosmetice. Instrumentele disponibile pentru a evalua alergia la parfum sunt: mix de parfum I (FMI), mix sw parfum II (FMII) și balsamul din Peru.

 • Probleme ale pielii in industria alimentara

  Dermatita de mana la locul de muncă de la produsele alimentare la personalul de bucătărie este una dintre principalele cauze ale bolilor în industria de catering. Cincizeci si cinci la suta din toate problemele pielii din industria alimentara sunt cauzate de contactul cu apa, săpunuri și detergenți, cu încă 40% din cazurile care apar de la contactul cu produsele alimentare

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

   

  Cei care lucreaza in industria alimentara pot suferi de:

  1. dermatita iritanta de mana
  2. dermatită alergică de contact
  3. urticarie de contact
  4. dermatită de contact la proteine
  5. infecții de mână

  De ce angajatii in industria alimentara au probleme ale pielii?

  Dermatita de mana de la contactul cu produsele alimentare este cauzată de patru factori principali:

  1. Expunerea la iritanti, de ex contactul cu apa si detergenti, purtarea prelungită de mănuși, sucuri de alimente iritante
  2. Expunerea la alergeni: de ex produse chimice antimicrobiene.,
  3. Schimbări extreme de temperatură a mediului și de suprafață.
  4. Piele sensibila sau dermatita atopica (eczema) pre-existente.

  Muncă umedă

  Igiena mâinilor stricta este extrem de importantă în orice situație de manipulare a produselor alimentare. Standardele de siguranță alimentară necesită  spalarea pe mâini de fiecare dată când se manipulează produse alimentare pentru a se evita contaminarea produselor alimentare cu bacterii dăunătoare.

  Produse chimice antimicrobiene utilizate în industria alimentară

  Produse chimice antimicrobiene utilizate în industria alimentară includ detergenți și dezinfectanți utilizați în curățarea mediului și aditivi alimentari utilizați drept conservanți.

  Detergenții și dezinfectantii utilizati pentru curățarea și controlul creșterii microbiene se încadrează în clase diferite. Următoarele substanțe chimice poate provoca iritații sau arsuri chimice severe la nivelul pielii atunci când sunt utilizate în soluții concentrate sau cu expuneri repetate sau prelungite.

  1. Clorul
  2. Iod
  3. Compuși de amoniu cuaternar
  4. Acid peroxiacetic (acid peracetic)
  5. Acid-anionic
  6. Alcoolii

  Produse chimice utilizate pentru conservarea alimentelor includ:

  1. acizi organici
  2. acid sorbic
  3. acid benzoic
  4. propionat de calciu
  5. azotați
  6. antibiotice
  7. aldehidele

   

  Iritanti alimentari și alergeni

  Alimentele pot fi iritante, chimice sau fizice. De exemplu, ele pot fi acide, de exemplu, fructe citrice. Proteinele din alimente pot provoca reacții cutanate la persoanele sensibile, ceea ce duce la dermatita de contact sau urticarie de contact alergica.

   

  Modificări ale temperaturii

  Căldura poate avea ca rezultat:

  1. Arsuri termice
  2. Suprahidratarea stratului de barieră al pielii prin transpirație
  3. Potențarea leziuni iritante pentru piele.

  Recele poate avea ca rezultat:

  1. Un prejudiciu rece (degeraturi)
  2. Piele uscată din cauza pierderii de apă

  Intelegerea cauzelor bolilor de piele la locul de muncă

  Dermatita de contact iritantă

  Dermatita de contact iritantă apare atunci când daune fizice și / sau chimice la stratul de barieră a pielii depășesc capacitatea pielii de a repara prejudiciul. Exemplele includ: repetata   spălare a mâinilor, expunerea la condiții de frig umed în industria de prelucrare a peștelui.

   

  Trăsăturile dermatitei iritante de contact sunt variate.

  Dermatita de contact iritanta poate fi un singur episod, episoade repetate recidivante sau dermatita cronică din cauza un prejudiciu repetitiv.

  În general, gradul de deteriorare ca urmare a expunerii iritante depinde de potența iritantului, durata de aplicare, frecvența expunerii, ocluzie, temperatura, locul anatomic și sensibilitatea individuală.

  În cazul în care există expunere repetată, deteriorarea anterioară poate face pielea mai sensibila la daune de la expunerea următoare.

  Dermatita alergică de contact

  Dermatita alergică de contact este un răspuns imunologic la un alergen. Numai persoanele care sunt alergice la un agent specific (alergen) vor prezenta simptome. Aspectul poate fi exact la fel ca și dermatita de contact iritanta. Cu toate acestea, există câteva caracteristici specifice de dermatita alergică de contact:

  Alergenul poate fi fost tolerat anterior ani, fără a provoca dermatite.

  Alergenul poate sa fi fost tolerat anterior, fără a provoca dermatite.

  Odată sensibilizat reacția poate să apară cu o expunere minimă la alergen.

  Dermatita poate avea loc nu numai la locul de contact primar, dar, de asemenea, la zone secundare.

  Dermatita apare in cateva ore sau zile de la expunerea la alergen.

  Simptomele se amelioreaza atunci când pielea nu mai este în contact cu alergenul, cu toate că acest lucru poate dura săptămâni și necesită tratament.

  Dermatită alergică de contact poate fi, de obicei, confirmata prin teste.

 • Dermatita: Riscul frizerilor

  În jur de șapte din fiecare 10 frizeri vor suferi de dermatita legata de locul de muncă, la un moment dat în viața lor  - și, în cazurile severe, aceasta poate însemna sfârșitul carierei lor.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

   

  Lucrul zilnic  cu părul, decoloranți si coloranti și produse de curățare pot deteriora permanent pielea și un număr tot mai mare de stilisti isi dau seama acum de pericol și poarta mănuși.

  Dar experții spun că mulți nu-și dau seama de importanța de a se proteja de "lucrul umed" - una dintre principalele cauze ale dermatitei în saloanele de coafură.

  Chiar si stagiarii din coafor - care nu folosesc substanțe chimice, dar de multe ori petrec o mare parte din timp spaland parul clientilor, au un risc major de dermatita.

  Ce este Dermatita?

  Dermatita este o afecțiune a pielii. Există două tipuri - iritanta de contact si dermatita alergică de contact.

  Dermatita iritantă de contact adesea se dezvoltă treptat, lucrând în mod frecvent cu apa, dar mai puțin frecvent, de asemenea, poate apărea destul de repede de la produse chimice.

  Dermatita de contact alergică se dezvoltă în mod obișnuit după perioade lungi de expunere la substanțele chimice din șampoane.

  Și, din păcate, o dată ce se dezvolta dermatita de contact alergica vei avea alergie pentru tot restul vieții tale.

  Aceleași produse chimice găsite într-un salon de coafură se gasesc de multe ori în produse cosmetice personale și de curățare pentru uz casnic astfel încât, chiar dacă un stilist de par întrerupe cariera, orice expunere la alergen ar putea provoca dermatita sa erupa din nou.

  Principalele simptome ale dermatitei includ:

  1. Piele iritata
  2. Roşeaţă
  3. Piele uscata
  4. Piele crăpată
  5. Bășici
  6. Piele exfoliata

  Prevenirea dermatitei

  În primul rând, verificați pielea în mod regulat pentru orice semne de probleme - cum ar fi uscăciune, roșeață sau mâncărime.

  Purtați întotdeauna mănuși de unică folosință pe bază non-latex, atunci când  lucati cu clor, culori, șampon și apă.

  Aveți nevoie sa  evitati mănușile din latex, deoarece, chiar dacă nu sunteți alergic la ele, mai multi clienti ar putea avea o alergie la latex - și, în cazuri extreme, contactul se poate dovedi fatal (latex este cunoscut de a contribui la alte afectiuni ale pielii si astm)

  Asigurați-vă că vă uscați bine pe mâini cu un prosop de hârtie sau de bumbac și să încercati  să hidratati la începutul fiecărei zile și de fiecare dată când  va spălați pe mâini.

  Hidratantii

  Hidratanții fara parfum sunt cei mai buni, deoarece aromele pot cauza probleme pentru pielea sensibilă. Atunci când se aplică crema hidratanta, asigurați-vă că includeti vârful degetelor și încheieturile care sunt adesea neglijate.

  Cremele care sunt apoase sau pe bază de parafină sunt recomandate pentru dermatita (si multe alte afectiuni ale pielii), deoarece hidratează bine și ajuta la prevenirea uscarii și crăparii.

  Creşterea gradului de conștientizare

  Mai multe saloane de păr au introdus acum controale lunare pentru angajații care prezinta orice semne timpurii ale dermatitei - deoarece dermatita nu este doar un inconvenient. Pielea poate deveni extrem de inflamata și condiția poate avea un impact asupra vieții tale, hobby-uri și viața socială.

  Mulți nu au folosit anterior, mănuși, deoarece ei au crezut că ar putea fi incomod sau s-ar putea agăța în părul clienților - dar după încercarea lor, cele mai multe au fost de acord că nu au provocat probleme.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 634

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 64