Ce inseamna aceste simboluri la produsele cosmetice?

 

Iepure sarind – Fara cruzime fata de animale
Toate produsele cu logo-ul „iepurele sarind”, simbolul recunoscut international pentru cosmeticele lipsite de cruzimea fata de animale. Stabilit de „The Coalition for Consumer Information in Cosmetics”, un grup de opt organizatii nationale de protectie a animalelor, iepurele sarind reprezinta un standard unic. De fiecare data cand vedeti acest logo, puteti fi siguri ca nici produsul, nici ingredientele acestuia nu au fost testate pe animale.
 Logo-ul vegan
Toate produsele sunt naturale si aproape toate produsele sunt vegane. Logo-ul vegan indica lipsa ingredientelor de origine animala.
 Logo-ul vegetarian
Toate produsele sunt 100% naturale.
 UVB+UVA
Inca din 1976, asociatia „The European Cosmetic, Toiletry and Perfumery Association”, a vazut necesara dezvoltarea unor standarde privind testarea si etichetarea produselor de protectie solara. Obiectivul a fost simplificarea sistemului de etichetarea, imbunatatirea metodelor de testare si furnizarea de informatii clare catre consumator.
Desi factorul de protectie solara este in special un indicator al protectiei impotriva razelor UVB, comisia europeana a hotarat ca protectia impotriva razelor UVA, cauzatoare de riduri, hiperpigmentare (pete de la soare) si alte semne ale imbatranirii premature, ar trebui sa fie luata in calcul atunci cand se evalueaza capacitatea unei creme de protectie solara de a proteja pielea.
Pentru a asigura siguranta si eficacitatea cremei, comisia a stabilit ca proportia de protectie UVA dintr-o crema de protectie solara ar trebui sa fie de cel putin 1/3 din factorul de protectie solara UVB. Cremele de protectie solara care prezinta simbolul de mai sus satisfac sau depasesc aceste standarde.
 Recif in conditii de siguranta
Probabil stiti deja ca anumite ingrediente intalnite frecvent in cremele de protectie solara provoaca daune ireparabile recifurilor de corali din intreaga lume. Patru-sase tone de crema de protectie solara ajung in apa si studiile arata ca chimicalele sintetice purtate de valuri distrug algele si alte vietati marine din recife.
Victimele acestui atac chimic sunt zooxantelele, algele ce dau coralilor culoarea vibranta si aprovizioneaza recifele cu substante nutritive esentiale. Fara aceste alge gazde, recifele isi pierd culoarea, se albesc si mor repede.
Cremele de protectie solara iti protejeaza pielea, dar cand in mod inevitabil sunt luate de valuri, este un cosmar ecologic. Pana la 6.000 de tone de crema ajung in oceane in fiecare an...iar chimicalele albesc recifele in ritm alarmant. 2 parcuri acvatice mexicane au interzis cremele de protectie solara traditionale si probabil vor urma si altele. 
 Logo-ul fara gluten
Acest logo indica ca produsele au fost testate si certificate ca produse fara gluten.
 Logo-ul fara ftalat
Toate produsele sunt fara ftalat. Ftalatii sunt folositi pentru a face plasticul flexibil si,de asemenea, sunt folositi ca lubrifianti in cosmetice.
 Logo-ul fara parabeni
Toate produsele sunt fara parabeni. Parabenii sunt chimicale folosite in aproape toate cosmeticele datorita capacitatii lor de a distruge bacteriile, conservand astfel produsul. Efectele asupra sanatatii pot varia: Tulburari endocrine: parabenii imita actiunea estrogenica si interfereaza cu reproducerea si dezvoltarea sexuala. Reactii alergice comune.
 Logo-ul fara sulfat
Sulfatul lauret de sodiu/Sulfatul lauril de sodiu (SLES/SLS) sunt folosite pentru a indeparta grasimea de pe par si pentru a face samponul sa se intinda si sa patrunda in piele. Intra foarte usor in piele si ramane in tesut (in special pe tesutul de pe creier, de pe inima si de pe ficat) pentru un timp indelungat. Folosit in 90 la suta din sampoanele comercializate, SLS a fost interzis in spumantele de baie pentru ca are un efect advers si provoaca mancarimi si iritatii. Are o multime de efecte negative asupra sanatatii de la asezarea pe limfocite, pana la asocieri cu cancer, leziuni la nivelul ochilor, tulburari endocrine, pierderea parului si uscarea pielii.
 Sigliu NSF/ANSI 305
NSF/ANSI 305 este un standard de reglemetare tertiar pentru produsele organice de ingrijire personala. Pentru a respecta standardele si pentru a spune „contine ingrediente organice”, produsul trebuie sa contina ingrediente organice in proportie de 70% sau mai mult si sa respecte limitele impuse de NSF-ANSI. Metodele de productie sunt verificate periodic de controlori ai QAI (Quality Assurance International), care verifica fabrica si se asigura ca toate procedeele respecta standardele.
 Certificare organica USDA
O parte din produsele noastre au fost certificate organic de „USDA National Organic Program” si poarta sigiliul „USDA Organic”.
 Sigiliu Natural Products Association
In 2008, NPA a stabilit primul si singurul standard national pentru produsele naturale de ingrijire personala. Certificarea NPA si sigiliul oficial sunt atribuite produselor de ingrijire personala care respecta definitia de natural si care sunt concepute pentru a ajuta consumatorii sa recunoasca produsele cu adevarat naturale, pentru a lua o decizie pe baza unor informatii corecte.
Fondata in 1936, NPA este cea mai mare organizatie non-profit, non-guvernamentala, dedicata industriei de produse naturale.
 Cosmetice naturale - BDIH-Certified Natural Cosmetics
Provenind din Mannheim, Germania, sigiliul BDIH-Certified Natural Cosmetics a fost creat in 1996 pentru a stabili limite stricte pentru producatorii de cosmetice naturale. Doar companiile ce folosesc cele mai fine ingrediente pe baza de plante si au practici responsabile din punct de vedere ecologic pot fi certificate BDIH.