steroizi

 • Cum sa eliminati acneea produsa de steroizi

  Acneea este una dintre numeroasele efecte secundare de la steroizi. Acneea apare de la utilizarea steroizilor. Asta deoarece glandele sebacee ale pielii secreta mai multe uleiuri datorita creșterii nivelurilor de androgeni în organism. Acneea la utilizatorii de steroizi este cel mai frecvent intalnita pe spate, umeri și fata. Sportul, de asemenea, face ca organismul sa transpire mai mult și crește nivelul de ulei pe piele. Acneea de la steroizi nu este diferita de acneea naturala. Cu toate acestea, acneea poate fi mai severa în cazul utilizatorilor de steroizi.

  Cum sa eliminati acneea produsa de steroizi

  Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

   

  Cum sa eliminati acneea produsa de steroizi

  Etapa 1

  Pastrati corpul curat prin spalarea pielii cel puțin una până la două ori pe zi. Folositi un demachiant, cum ar fi sapunul. Spalarea pielii de cateva ori pe zi  va ajuta la eliminarea oricarui tip de ulei de pe piele înainte de a bloca porii.

   

  Etapa 2

   

  Utilizați produse cosmetice pentru îngrijirea pielii care nu conțin uleiuri suplimentare. Cautati produsele care sunt pe bază de apă și non-comedogenice. Aplicarea zilnica a unor astfel de produse de ingrijire a pielii ar trebui sa ajute la vindecarea oricaror defecte si ajuta la prevenirea acneei viitoare.

   

  Etapa 3

   

  Discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea de retinoizi pentru a vindeca acneea. Retinoizii sunt de obicei aplicati pe zona cu acnee pe timp de noapte înainte de a merge la culcare. Retinoizii provin din vitamina A si va ajuta la desfundarea poriilor. Acestia ajuta la prevenirea inflamației produsa de acnee.

   

  Etapa 4

   

  O dieta cu un continut glicemic scazut, care conține o cantitate scăzută de zaharuri, ajuta la menținerea nivelului optim de zahăr din sânge. Acest lucru va ajuta sa stopati aparitia de noi cosuri. De asemenea, luati în considerare administrarea unui supliment de zinc de 30 mg de două ori pe zi. Zincul ajuta la reducerea efectelor acneei.

  Etapa 5

  Discutați cu medicul dumneavoastră sau dermatologul cu privire la administrarea de antibiotice pe cale orala pentru acneea moderata pana la cazurile severe de acnee. Antibioticele vor ajuta organismul dumneavoastra sa ucida bacteriile de sub piele si reduc inflamația din piele.

  Aceste antibiotice functioneaza pentru a reduce inflamația prin tratarea factorilor care contribuie la acnee, cum ar fi P. acnes, o bacterie legate de leziunile acneice. Pentru a incepe un tratament sunt prescrise doze mari de antibiotic pe cale orala. Apoi, cu cat acneea se diminuează, medicația este redusa. Cantitatea de timp in care un pacient poate utiliza antibiotice pe cale orala poate varia, desi tratamentele de obicei durează câteva luni și ar trebui curete acneea pentru o perioada de timp, poate dura chiar ani.

   

  Atentionari

  Consultați-vă medicul dumneavoastră pentru sfaturi profesionale atunci când încearcati să eliminati acneea.

  Sfaturi

  Nu luați steroizi, cu excepția cazului în care asa v-a prescris medicul. Acneea este doar una dintre multele efecte adverse de la steroizi.

  Acneea nu poate fi tratata până după ciclul dvs. de steroizi nu este terminat.

 • Medicamente cauzatoare de acnee

  Acneea este cel mai adesea asociata cu adolescenti. Totusi este o condiție comuna și poate afecta oamenii in aproape orice moment din viața lor. Variaza în severitate de la cateva cosuri ocazionale la noduli si chisturi care pot provoca cicatrici. Acneea este o boala condusa de hormoni, care afecteaza glandele uleioase (numite glande sebacee) de la nivelul pielii. Asta cauzeaza pori infundati și erupții de acnee pe superioara a corpului și capului. MayoClinic citează alți câțiva factori de cauzalitate care includ ereditatea, activitatea hormonală, bacteriile și "anumite medicamente."

  Medicamente cauzatoare de acnee

  Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

   

   

  Cauzele specifice ale acneei sunt necunoscute. Potrivit Clinica Cleveland, acneea poate fi agravata de factori externi, cum ar fi vremea și umiditatea, poluarea aerului sau îmbrăcăminte restrictiva și articolele pentru acoperirea capului. Nivelul de stres, deficientele de vitamine si dieta pot juca, de asemenea, un rol, dar percepția comună a alimentelor grase și a ciocolatei care provoacă acnee este incorecta. Nu este dovedit stiintific ca acneea este cauzata de murdarie sau de spalarea inadecvata. MayoClinic citează alți câțiva factori de cauzalitate care includ ereditatea, activitatea hormonală, bacteriile și "anumite medicamente."

   

  Medicamente care pot cauza acneea

   

  Antidepresivele

  Unele antidepresive si unele medicamente anti-epileptice sunt medicamente care pot promova apariția acneei. Un exemplu al acesteia din urmă este Dilantin, care este un anticonvulsiv prescris pentru epilepsie, convulsii și tulburare bipolară. Un alt medicament pe baza de prescriptie utilizat pentru a trata tulburarea bipolara si depresia este litiu, de asemenea, cunoscut pentru a declanșa acnee.

   

  Imunosupresoare

  Pacienților care așteaptă transplanturi de organe le este adesea prescris un medicament imunosupresor numit Immuran. Acesta poate intarzia capacitatea de lupta impotriva bacteriilor organismului si permite formarea de acnee. Persoanele care sufera de malarie sunt adesea tratate cu chinina, care poate promoveaza acneea. În cele din urmă, izoniazida (INH), prescrisa pentru tuberculoza, poate avea ca efect secundar acneea.

  Medicamente pentru alcoolism

  Un medicament cauzator de acnee care nu are legatura cu aria de tratament este Antabuse (Disulfuram), de obicei prescris pentru alcoolicii cronici pentru a preveni consumul de alcool prin interacțiuni neplăcute. Medicamentele tiroidiene, în principal tiouracil și Tiouree, declanșeaza acneea ca un efect secundar al stimularii activitatii in glandele tiroide cu performanță redusa. La fel cum face si iodul  care este folosit pentru un scop similar.

   

  Steroizi

  Steroizii, atât cei cu prescripție cat și cei ilegali sunt bine cunoscuti pentru a provoca acnee si cosuri. Utilizat în mod obișnuit, corticosteroidul prednisonul utilizat pentru a trata boli pulmonare cronice, cum ar fi astmul, are tendința de a stimula glandele sebacee si provoca cosuri crescute, pete sau acnee. Alți steroizi  pe bază de prescripție, cu efecte secundare similare includ metilprednisolona, triamcinolon, hidrocortizon, betametazona și dexametazona. Culturistii și alti sportivi care iau steroizi anabolizanți, inclusiv danazol și stanozolol pentru a creste masa musculara pot suferi de acnee severa ca un efect secundar.

 • Diagnosticul psoriazisului facial

  Psoriazis facial, care afecteaza pana la 46% dintre persoanele cu psoriazis, produce solzi argintii, erupții cutanate pruriginoase. Cum se realizeaza diagnosticul psoriazisului facial?

  Diagnosticul psoriazisului facial

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazis facial, care afecteaza pana la 46% dintre persoanele cu psoriazis, produce solzi argintii, erupții cutanate pruriginoase. Si, în cazuri rare, leziuni deschise într-o zonă a corpului, care este dificil de ascuns. Ca rezultat, cei cu psoriazis facial se confrunta cu un set distinct de provocări.

  Diagnosticul psoriazisului facial

  Dupa cauza si simptomele pe care le prezinta acest tip de psoriazis este de retinut ca nu e diferit de psoriazisul care apare în altă parte. Mai presus de toate, persoanele cu psoriazis facial experimenteaza, de obicei, aceeași mâncărime, erupție solzoasa. Aceasta este caracteristica oricărui tip de psoriazis. Erupția cutanată cel mai frecvent afecteaza pielea de deasupra buzei superioare, precum și zonele din jurul fruntii, sprâncenelo si liniei parului.

  Potrivit unui studiu coreean de 235 de pacienți cu psoriazis facial, aproximativ 74% dintre participantii la studiu au avut erupții pe frunte, iar aproximativ 46% au avut erupții cutanate pe lângă ureche. De asemenea, studiul a constatat ca cei mai multi pacienti au prezentat primele simptome faciale cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. Pentru a diagnostica psoriazisul facial, un medic va examina pielea pacientului și va evalua istoria de sanatate personala. În cazul în care diagnosticul este în dubiu, o biopsie poate fi efectuata pentru a exclude alte boli de piele, cum ar fi dermatita seboreică. Biopsia presupune extragerea unei mostre de piele printr-o procedura nedureroasa pentru a fi analizata mai apoi si pentru a da un diagnostic corect.

  Orice tip de psoriazis, fie ca e facial, raspunde foarte bine la utilizarea cremelor pentru hidratare si alte efecte benefice.

  Persoanele cu psoriazis facial ar trebui să acorde o atenție aproape de ceea ce declanseaza aparitia si disparitia afectiunii. Deoarece aceste activități sau produse trebuie evitate.

  De exemplu, unii indivizi raportează aparitii si disparitii ale afectiunii după înot într-un bazin cu clor. In timp ce alte persoane spun că apa cu clor, de fapt, imbunatateste simptomele. Multe tratamente cu steroizi topici aprobate pentru tratamentul psoriazisului, cum ar fi cremele cu hidrocortizon, pot fi, de asemenea, eficiente in tratarea psoriazisului facial. Utilizarea cremelor pe baza de steroizi ar trebui să fie limitată. Utilizarea pe termen lung poate provoca subțierea pielii și alte efecte adverse. Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentele cu steroizi si factorilor acestora de risc.

  Acest articol este, in principal, pentru informarea dumneavoastra. Nu orice tip de tratament expus mai sus poate fi neaparat potrivit pentru toata lumea. Este cunoscut faptul ca schimbarea tratamentului in randul persoanelor cu psoriazis este prezenta pentru ca ce iti face bine acum, e posibil ca mai tarziu sa iti dauneze.

 • Steroizii pot suprima psoriazisul?

  Corticosteroizi topici sau sistemici puternici trebuie evitati sau administrati numai sub supravegherea unui specialist in psoriazis. Acestia pot suprima psoriazisul pe termen scurt.

  Steroizii pot suprima psoriazisul?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Prezentare generală

  Corticosteroizii topici sunt folositi pentru tratamentul stărilor inflamatorii ale pielii (altele decât cele care rezultă dintr-o infecție). Ei sunt eficienti în condiții cum ar fi eczeme și psoriazis. Acestia nu sunt de nicio valoare în urticarie sau prurit (mancarime) și va face simptomele de acnee rozacee și acnee mai grave.

  Corticosteroizii acționează prin prevenirea eliberarii fosfolipidelor din membrana celulară și, prin urmare, împiedica transformarea lor, prin intermediul acidului arahidonic în prostaglandine și in alte substanțe chimice care cauzează inflamații.

  Corticosteroizii doar suprima reacția inflamatorie în timpul utilizării.

  Ei nu vor vindeca starea si problema pielii , dar totusi se poate agrava odată ce utilizarea de corticosteroizi topici se oprește. Aceasta se numește un efect de rebound.  Acestia sunt, în general, folositi pentru ameliorarea simptomelor și pentru a suprima semnele de tulburare atunci când alte măsuri, cum ar fi emolienții, sunt ineficienti.

  De-a lungul anilor, o serie de corticosteroizi topici au fost elaborati de diferite concentrații. Acestea sunt acum clasificate în 4 categorii de rezistență; ușoară, moderată, potenta si super-puternica. Concentrațiile diferite sunt folosite de către medici în funcție de pacient și de mărimea și severitatea afecțiunii.

  Riscul de reacții adverse merge în paralel cu rezistența steroizilor, durata tratamentului

  Si, într-o oarecare măsură, cât pielea este expusă la aer. Fața, zonele de piele ori organele genitale vor absorbi mai mulți steroizi decât alte zone. Dacă folosești un steroid sub un bandaj va avea, de asemenea, același efect. Efecte secundare asupra pielii pot fi evidente în termen de două săptămâni de utilizare. Steroizii puternici si foarte puternici trebuie monitorizați cu atenție și limitati la o utilizare de câteva săptămâni, după care un steroid mai blând ar trebui să fie înlocuit, dacă este posibil. Pacienții trebuie să fie revizuiti la fiecare 3 luni. Numai steroizi cu concentratie  usoara și moderata ar trebui sa fie utilizati la copii pentru a evita posibila întârzierea a creșterii.

  Corticosteroizi topici sau sistemici puternici trebuie evitati sau administrati numai sub supravegherea unui specialist in psoriazis. Acestia pot suprima psoriazisul pe termen scurt. Dar se poate reactiva boala sau chiar sa devina mai grava.

  In cazul psoriazisului scalpului, este rezonabil să se utilizeze un corticosteroid mai puternic. Agenții antibacterieni pot fi combinati cu preparate de steroizi cu efect pozitiv. Cu toate acestea, antibioticul poate acționa ca un alergen la unii pacienți.

  Măsuri de precauție
  Se va evita utilizarea prelungită a unui corticosteroizilor topici pe fata (și sețin departe de ochi).

  Efectele adverse pot include:

  - răspândirea și agravarea infecției netratate;
  - subtierea pielii, care poate fi restabilită pe o perioadă după întreruperea tratamentului, dar structura originală nu poate reveni;
  - dermatită de contact;
  - dermatită periorală în jurul gurii;
  - acnee, sau agravarea de acnee sau de acnee rozacee;
  - depigmentare ușoară (deschiderea culorii pielii), care poate fi reversibilă;
  De asemenea, a fost raportată hipertricoză (creșterea excesivă a părului)

 • Tratament pentru a controla psoriazisul scalpului

   Iată câteva opțiuni de tratament ce le-ati putea încerca pentru a controla psoriazisul scalpului.

  Tratament pentru a controla psoriazisul scalpului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Dacă aveți un caz relativ usor de psoriazis al scalpului, este posibil să aveți doar câteva pete roșii împrăștiate aleator pe pielea capului, fiecare acoperite cu solzi argintii-gri deschis. Aceste pete au de multe ori senzație de mâncărime și/ sau durere, ceea ce face pielea capului cu psoriazis o stare de disconfort. In cazurile mai severe, cele mai multe parti de pe scalp sau in intregime, ar putea fi acoperite cu pete roii acoperite cu o scară groasa de cruste. Unele petele sse pot extinde chiar și în jos pe frunte, gât sau urechi. In aceste cazuri severe, unii oameni prezinta caderea parului, desi parul creste aproape întotdeauna înapoi.

  Psoriazisul scalpului poate fi deosebit de dificil de tratat, deoarece este greu de aplicat medicamente prin păr și pe plăcile care sunt pe scalp și din cauza modului în care crusta solzoasa aderă cu încăpățânare la păr. Iată câteva opțiuni de tratament ce le-ati putea încerca pentru a controla psoriazisul scalpului:

  Șampon special

  Puteți elimina baremele prin spalarea parului cu sampoane speciale care conțin gudron și acid salicilic. Ambele produse sunt disponibile peste tejghea sau de prescripție pentru formule mai puternice. Folosirea unui pieptene ușor în timp ce te șamponezi poate ajuta. Dacă faci acest lucru vei avea în creștere șansele pentru pierderea parului si, de asemenea, eventual, poate provoca plăcile să sângereze. Agravarea psoriazisului poate provoca, de asemenea, să se răspândească.

  Creme

  Odată ce observați că valoarea de scală este în scădere, puteți utiliza o varietate de preparate pentru tratarea plăcilor reale de psoriazis. Cremele, gelurile și steroidicii spume pot fi foarte eficiente. Anumite preparate steroizi sunt disponibile OTC, cu toate că veți avea nevoie de o reteta pentru steroizi puternici. Pentru a preveni scalpul de a deveni subțire și fragil, nu folosi steroizi timp de mai mult de 2 săptămâni, la un moment dat cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă să continuați tratamentul pentru mai mult timp. De asemenea, nu opri brusc folosirea de steroizi, deoarece acest lucru poate duce la un episod acut brusc de psoriazis. In schimb, se întrerupe treptat utilizarea lor.

  Chimioterapia / Medicamente Immunosuppresent

  Cazuri foarte severe de psoriazis al scalpului pot necesita medicamente sistemice. Acestea estompeaza raspunsurile sistemului imunitar. Acestea includ metotrexat, ciclosporină sau acitretină. Cele mai multe dintre aceste medicamente au efecte secundare potentiale care descurajează utilizarea lor în totalitate, dar cele mai severe cazuri de psoriazis al scalpului este atunci cand psoriazisul scalpului apare odata cu psoriazisul din alta parte a corpului.

  Creme antifungice: Uneori, plăcile de psoriazis devin infectate cu fungi. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie creme antifungice sau pilulele orale. Acestea sunt, de obicei date doar pentru perioade scurte de timp, datorită toxicității potențiale a acestor medicamente.

 • Tot ce trebuie sa stii despre psoriazisul la batrani

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii ce apare atât la copii, cât și la adulți. Iata tot ce trebuie sa stii despre psoriazisul la batrani.

  Tot ce trebuie sa stii despre psoriazisul la batrani

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii ce apare atât la copii, cât și la adulți. Acesta se manifestă prin aparția pe piele a unor pete/vezicule roșii ce pot deveni solzoase. Din păcate, trebuie știut că psoriazisul nu are un tratament care să trateze complet pacientul.

  Tot ce trebuie sa stii despre psoriazisul la batrani

  Îmbătrânirea pielii este o parte naturală din viața celor în vârstă ce are nevoie de hidratare. Anumiți factori pot contribui la viteza de îmbătrânire a pielii – statul în lumina soarelui prea mult, fumatul si alcoolul sunt 3 cauze majore ale îmbătrânirii pielii accelerate.
  Mecanismul actual al îmbătrânirii pielii nu este pe deplin înțeles. Cu toate acestea se pare că există o serie de factori, care se combină împreună pentru a produce un efect care diferă de la o persoană la alta.

  Însă, ceea ce este similar este efectul. Pe masura ce îmbătrânim, pielea noastră suferă modificări care reduc capacitatea sa de a se proteja. Din moment ce colagenul conferă pielii rezistență la rupere, pierderea duce la ridare.

  Scăderea aportului de sânge cu vârsta determină pielea să-și piardă treptat aportul sanguin, care se adauga la dificultatea pielii de vindecare, implicând o deteriorare și o încetinire a înlocuirii celulelor.

  Pielea în vârstă suferă, de asemenea, de la cresterea uscării pielii, adică glandele ecrine scad în număr și glande sudoripare scad în producție. Este sebum produs de glandele sudoripare, care ajută pielea să opăstreze, să o atrofie și să hidrateze țesutul adipos subcutanat pe mâini, față, gambe, talie la bărbați și la femei coapsele care se lasă și faldurile pot deveni apoi infectate.

  Toate acestea sunt destul de rele fără asocierea lor cu problemele psoriazisului.

  Ce înseamnă acest lucru pentru tine ?

  Este foarte important să ai grija de piele. Examinați-vă cu atenție, în mod regulat, pentru a vă asigura că nu există alte zone în care ar putea avea loc o posibilă infecție. Hidratează în mod regulat pelea și menține o dietă sănătoasă  pentru a mentine pielea cât mai în regulă. Dacă deteriorați pielea, există o șansă ca acesta să poată dezvolta o leziune psoriazică. Fiți foarte atenți, în special, cu privire la toate loviturile și zgârieturile.

  Este posibil să descoperi că medicul dumneavoastră modifică concentrația unora dintre medicamentele dumneavoastră. De exemplu, ei pot reduce puterea de creme cu steroizi topici. Pielea ar putea reacționa prost la versiunile mai puternice pe care le-ai avut când ați fost mai tineri. Psoriazisul poate dura mai mult timp până să intre în remisie decât atunci cand erati la o vârstă mai fragedă, dar aceasta este o parte din actul de echilibrare între tratament și reducerea efectelor secundare posibile.

  Nu eşti sigur

  Dacă aveți orice nelămuriri cu privire la modul în care va afecta psoriazisul pe măsură ce îmbătrâneți, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră, personalul medical sau personalul medical de la departamentul de dermatologie. Acest aspect este foarte important în tratarea psoriazisului.

 • Ce este psoriazisul invers si cum arata acesta

  Psoriazisul invers este o forma de boala care afecteaza pliurile cutanate. Pliurile cutanate sunt zone ale corpului în care pielea se freacă de piele, cum ar fi sub braț, sub sânii unei femei, sau in zona abdomenului sau zona coapsei interioare.

  Ce este psoriazisul invers si cum arata acesta

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o boală autoimună care afectează pielea. O boală autoimună este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă corpul. În cazul psoriazisului, celulele pielii se multiplica prea repede. Ciclul de viață al celulelor pielii cauzeaza o varietate de simptome pe care le veți vedea pe piele. Simptomele variază de la leziuni solzoase, argintii și pete roșii la zonele de rani pline de puroi. Simptomele depind de tipul de psoriazis care il aveți. Psoriazisul invers este un tip comun de psoriazis.

  Ce este psoriazisul invers?

  Psoriazisul invers este o forma de boala care afecteaza pliurile cutanate. Pliurile cutanate sunt zone ale corpului în care pielea se freacă de piele, cum ar fi sub braț, sub sânii unei femei, sau in zona abdomenului sau zona coapsei interioare.

  Psoriazisul inverse este, de asemenea, numit psoriazis intertriginous. Persoanele care au psoriazis invers au de multe ori o altă formă a bolii, cum ar fi psoriazis în plăci, pe alte părți ale corpului lor. In timp ce leziunile crescute ale pielii solzoase, uscate - semn distinctiv al psoriazisului in placi acopera adesea sectiuni mari ale corpului - psoriazisul invers tinde să fie limitat la pete mai mici.

  Cum arata psoriazisul invers?

  Psoriazisul invers este cunoscut pentru erupții cutanate roșii, strălucitoare, netede. Spre deosebire de scale, pete, pustule și piele cruste asociate cu alte forme de psoriazis, erupțiile cutanate cauzate de psoriazisul invers nu sunt nici ridicate, nici uscate. Petele de piele sunt inflamate si umede la atingere. Este posibil să simțiți iritație, mâncărime, sau ambele în zone care sunt afectate de psoriazis invers. Ai, de asemenea, mai multe sanse de a dezvolta o infectie in pliurile pielii datorita mediului umed. Leziunile roșii acoperă în general zone foarte mari în interiorul pliurilor pielii tale.

  Cauzele psoriazisului invers

  Psoriazisul invers este cauzat de o anomalie in sistemul imunitar, la fel ca și alte boli autoimune. Cu toate acestea, umiditatea (sub formă de transpirație) și frecare sunt cauze secundare ale acestui tip particular de psoriazis. Dacă ai psoriazis și esti supraponderal, ai mai multe sanse de a dezvolta psoriazis invers. Greutatea corporala in plus produce excesul de piele si pliuri mai profunde ale pielii.

  Tratamente topice

  Creme și unguente topice, care sunt tipuri de medicamente pe care le frecati în piele, sunt prima linie in metoda de tratament pentru psoriazis invers. Scopul tratamentului este de a reduce inflamația și disconfortul în aceste zone sensibile ale pielii. Deoarece pliurile pielii sunt atât de sensibile, medicamentele trebuie sa fie utilizate cu atenție. Cremele cu steroizi poate reduce cu succes inflamația, dar pot provoca, de asemenea, pielea pentru a deveni mai subtire si mai sensibila. În cazul în care va este prescris un tratament topic, medicul dumneavoastră vă va monitoriza progresul și ajustarea dozei în cazul în care există semne de subțiere a pielii. Vei folosi de obicei medicamente topice în dimineața după ce faci duș și încă o dată înainte de culcare.

 • Utilizarea de steroizi pentru cicatrici este eficienta?

  Cicatrizarea este modul organismului de vindecare dupa o accidentare. Ulcerațiile, tăieturile și arsurile ar putea duce la cicatrici. Bolile pielii, cum ar fi acneea, de asemenea, poate cauza cicatrici. Dermatologii au descoperit că istoricul familial joacă un rol în această problemă a pielii, de asemenea, rapoartele Academiei Americane de Dermatologie.  Corticosteroizii sunt derivați sintetici care seamănă cu cortizolul, un hormon secretat de glandele suprarenale. Aceștia sunt cunoscuți și sub denumirea de glucocorticoizi sau steroizi.

  cicatrici steroizi

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Daca te lupti cu cicatricile, cremele cu cortizon te pot ajuta cu reducerea la minim a apariției acestor imperfecțiuni.

  Corticosteroizii sunt derivați sintetici care seamănă cu cortizolul, un hormon secretat de glandele suprarenale. Aceștia sunt cunoscuți și sub denumirea de glucocorticoizi sau steroizi.

  Inflamația este un proces de apărare al organismului împotriva substanțelor străine și împotriva infecțiilor, caracterizată prin durere, căldură, roșeață, tumefierea regiunii inflamate și funcționarea deficitară a acesteia.

   

  Există anumite boli în care sistemul imun (de apărare) al organismului nu funcționează corect. Acest lucru poate să determine procesul inflamator să lupte împotriva țesuturilor corpului. Corticosteroizii scad inflamația și astfel scad leziunile țesuturilor. [2]

  Aplicarea topica de steroizi

  Discutați cu medicul dermatolog cu privire la aplicarea de creme topice cu cortizon pentru cicatrici. Aceasta crema de actualitate este utilizat pe toate tipurile de cicatrici. De obicei, va trebui să se aplice crema numai o dată sau de două ori pe zi. Dacă aveți pielea uscată, discutați cu medicul dumneavoastră posibilitatea folosirii cu un hidratant; în caz contrar, creme cu cortizon topice pentru cicatrici ar putea usca si irita pielea.

   

  Expunerea la soare

  În cazul în care utilizați cortizon de actualitate pentru cicatrici, discutați expunerea la soare cu medicul dumneavoastră. Cel mai adesea el va recomanda sa reduceti la minimum expunerea la soare. Nu numai că expunerea la soare face cicatricile mai vizibile, dar odata cu folosirea topica de cortizon, de asemenea,  pielea va fi mai sensibila la soare. Evita soarele în orele de după-amiază devreme. Și, utilizați un SPF de 30 sau mai mare la soare pentru a proteja și a minimiza cicatricile si daunele suplimentare.

   

  Efecte secundare

  Ca toate medicamentele, există potențiale efecte secundare, cum ar fi subtierea pielii, vergeturi și vânătăi ușoare și ruperea pielii, rapoarteaza DermNet NZ. Alte reacții adverse potențiale includ o erupție în jurul gurii, dilatarea vaselor de sânge și un risc crescut de infecții ale pielii. Discutați cu medicul dermatolog cu privire la riscurile si beneficiile utilizarii de creme cu cortizon pentru tratamentul cicatricilor.

  Alte optiuni

  În cazul în care cortizonul local nu functioneaza pe cicatrici, discutați cu medicul dumneavoastră despre alte opțiuni de tratament. Acestea includ peeling-uri chimice, tratamente cu laser și injecții cu steroizi. Pentru cazurile de cicatrici severe, medicul poate recomanda indepartarea chirurgicala a cicatricilor, conform Academiei Americane de Dermatologie. Dermatologul va ajuta sa selectati cel mai bun tratament pentru situația dumneavoastră.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Tratamentul artritei psoriazice

  În mod ideal, ar trebui să luați un medicament pentru a trata atat psoriazisul cat si artrita psoriazică ori de câte ori este posibil. Care este tratamentul artritei psoriazice?

  Tratamentul artritei psoriazice

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Artrita psoriazica este un tip de artrita care se dezvolta in cazul unor persoane cu psoriazis. Aceasta de obicei cauzeaza articulațiile afectate pentru a deveni inflamate (umflate), rigide și dureroase.

  Principalele obiective ale tratamentului vor fi de a ameliora simptomele, incetini progresia afecțiunii și de a îmbunătăți calitatea vieții. Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru va implica o serie de medicamente diferite, dintre care unele pot trata, de asemenea, psoriazisul. În mod ideal, ar trebui să luați un medicament pentru a trata atat psoriazisul cat si artrita psoriazică ori de câte ori este posibil.

  Tratamentul artritei psoriazice

  Medicamente non-steroidiene si anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS)

  Medicul de familie poate prescrie primul medicament non-steroidien si anti-inflamatoriu (AINS), pentru a vedea dacă acestea ajuta la ameliorarea durerii si a reduce inflamatia.

  Există două tipuri de AINS și lucrează în moduri ușor diferite:

  • AINS traditionale, cum ar fi ibuprofen, naproxen sau diclofenac
  • Inhibitori COX-2 (adesea numit coxibi), cum ar fi celecoxib sau etoricoxib

  La fel ca toate medicamentele, AINS poate avea efecte adverse, dar medicul dumneavoastră va lua măsuri de precauție pentru a reduce riscul acestora, cum ar fi sa prescrie cea mai mică doză necesară pentru a controla simptomele pentru cel mai scurt timp posibil.

  Dacă apar reacții adverse, ele afectează de obicei nivelul stomacului și intestinele, și poate include și indigestie si ulcere stomacale. Un medicament numit un inhibitor al pompei de protoni (IPP), care ajută la protejarea stomacului prin reducerea cantității de acid pe care o produce, prin urmare, de multe ori va fi prescris alături de AINS.

  Dacă AINS singure nu sunt utile, unele dintre medicamentele de mai jos pot fi recomandate.

  Steroizi (corticosteroizi)

  Cum ar fi AINS, corticosteroizii pot ajuta la reducerea durerii și umflarii. Dacă aveți o singură articulație inflamata sau umflata, medicul poate injecta medicamentul direct. Aceasta poate oferi ajutor rapid, cu efecte secundare minime, iar efectul poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni.

  Corticosteroizii pot fi, de asemenea, luati ca o tabletă, sau ca o injecție în mușchi, pentru a ajuta la o mulțime de articulații. Cu toate acestea, medicii sunt in general prudenti cu privire la acest lucru, deoarece medicamentul poate provoca reacții adverse semnificative dacă sunt utilizate pe termen lung, iar psoriazisul poate prezenta un episod acut când încetați să îl utilizați.

  Medicamente modificatoare anti-reumatice (DMARD)

  Medicamentele anti-reumatice modificatoare ale bolii (DMARDs) sunt medicamente care actioneaza prin abordarea cauzelor care stau la baza ale inflamației articulațiilor dumneavoastră. Ele pot ajuta pentru a usura simptomele si pot incetini progresia artritei psoriazice. Cu cat luati mai devreme DMARD, cu atât mai eficient va fi.

  Leflunomida este adesea primul medicament administrat pentru artrita psoriazică. Sulfasalazina sau metotrexat pot fi considerate ca alternative. Poate dura mai multe săptămâni sau luni, pentru a observa un lucru DMARD. Prin urmare, este important să continuați să luați medicamentul, chiar dacă aceasta nu pare sa lucreze la început.

  Tratamente biologice

  Tratamente biologice sunt o formă mai nouă de tratament pentru artrita psoriazică. Este posibil să fi oferit unul dintre aceste tratamente dacă:

  • Artrita psoriazică nu a răspuns la cel puțin două tipuri diferite de DMARD
  • Nu esti în măsură să fie tratat cu cel puțin două tipuri diferite de DMARD

  Medicamentele biologice actioneaza prin oprirea substantelor chimice speciale in sange de la activarea sistemului imunitar pentru a ataca mucoasa articulatiilor. Unele dintre medicamentele biologice ar putea fi oferite sunt adalimumab, certolizumab, etanercept, infliximab și golimumab preparate injectabile.

 • Steroizi sistemici ca un tratament pentru psoriazis

  Conform unui alt studiu realizat în 2013, folosind steroizi sistemici ca un tratament pentru psoriazis nu este recomandat. Atunci când doza este redusă sau oprită există riscul unui episod acut sau psoriazis pustular.

  Steroizi sistemici ca un tratament pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Unul dintre cele mai frecvente tratamente pentru psoriazis sunt corticosteroizii, fie administrati pe cale orală sau utilizate ca tratament local.

  Steroizii sistemici sunt realizati sintetic din derivati ai steroizilor naturali, din cortizol. Ei sunt luati pe cale orală sau administrate prin injectare. Numele acestor medicamente includ prednison, hidrocortizon, metilprednisolon si dexametazona. Conform unui alt studiu realizat în 2013, folosind steroizi sistemici ca un tratament pentru psoriazis nu este recomandat. Atunci când doza este redusă sau oprită există riscul unui episod acut sau psoriazis pustular. In timp ce utilizarea de steroizi a fost studiat pentru alte condiții de sănătate, nu există multe cercetări în eficacitatea și siguranța utilizării acestor medicamente pentru psoriazis.

  În ciuda faptului că acest tratament este descurajat, multi medici de familie si dermatologi prescriu acest tip de medicament pentru psoriazis. Cercetătorii au descoperit că, între 1989 și 2010, au fost prescrisi steroizi sistemici de 650.000 de ori, iar marea majoritatea au fost realizate de un dermatolog. Scott A. Davis, M. S., unul dintre co-autorii studiului este preocupat de faptul ca medicii prescriu aceste medicamente, in ciuda faptului ca exista medicamente mai noi, eficiente pentru psoriazis. Aceste medicamente, explica el, au fost cercetate pentru utilizarea lor cu psoriazis, în timp ce steroizii sistemici, nu.

  Steroizi -  tratament pentru psoriazis

  Steroizii topici sunt cei mai frecventi utilizati in tratamentul pentru psoriazis in conformitate cu Fundatia Nationala a Psoriazisului. Ele sunt aplicate direct pe leziuni si ajuta la reducerea rosetii si umflarii. Steroizi topici în diferite concentrații, variind de la "cel mai puțin potent" la "superpotent." Ca și în cazul steroizilor sistemici, acestea ar trebui utilizate doar pentru o perioadă scurtă de timp și nu trebuie să te opresti brusc din folosirea de steroizi deoarece acest lucru poate provoca un episod acut al psoriazisului.

  Există preocupări cu privire la utilizarea pe termen lung a steroizilor. Cu toate acestea, cele mai multe dintre efectele secundare sunt legate de expunerea sistemică, mai degrabă decât steroizi topici. Atrofia pielii sau subțierea, este cel mai frecvent efect secundar al steroizilor topici. Acest lucru apare cel mai frecvent atunci cand steroizii puternici sunt utilizati pe o perioadă lungă de timp, fără o pauză. Unii oameni pot dezvolta vergeturi. Atunci când acestea sunt observate precoce și tratamentul este întrerupt, vergeturile pot să dispară. Utilizarea mai poate provoca semne permanente de întindere. Potrivit Asociatiei Nationale de Eczema, "aceste medicamente sunt cele mai sigure atunci când sunt utilizate intermitent, într-o cantitate adecvată, precum și pentru o perioadă de timp corespunzătoare."

  Într-un studiu realizat în anul 2009, cercetatorii au analizat eficacitatea steroizilor topici vs. Sistemici. Cercetatorii au descoperit ca steroizi au potențialul de a ajunge la aceeași sau mai mare eficiență decât steroizii administrati pe cale orală. Cercetatorii au crezut ca steroizi pe cale orala au lucrat mai mult in mod constant, deoarece pacienții nu au fost concordanti în utilizarea steroizilor topici. Steroizii topici, cu toate acestea, sunt considerati a fi mai siguri.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 19

Pagina:
 1. 1
 2. 2