Steroizii pot suprima psoriazisul?

Corticosteroizi topici sau sistemici puternici trebuie evitati sau administrati numai sub supravegherea unui specialist in psoriazis. Acestia pot suprima psoriazisul pe termen scurt.

Steroizii pot suprima psoriazisul?

Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

Prezentare generală

Corticosteroizii topici sunt folositi pentru tratamentul stărilor inflamatorii ale pielii (altele decât cele care rezultă dintr-o infecție). Ei sunt eficienti în condiții cum ar fi eczeme și psoriazis. Acestia nu sunt de nicio valoare în urticarie sau prurit (mancarime) și va face simptomele de acnee rozacee și acnee mai grave.

Corticosteroizii acționează prin prevenirea eliberarii fosfolipidelor din membrana celulară și, prin urmare, împiedica transformarea lor, prin intermediul acidului arahidonic în prostaglandine și in alte substanțe chimice care cauzează inflamații.

Corticosteroizii doar suprima reacția inflamatorie în timpul utilizării.

Ei nu vor vindeca starea si problema pielii , dar totusi se poate agrava odată ce utilizarea de corticosteroizi topici se oprește. Aceasta se numește un efect de rebound.  Acestia sunt, în general, folositi pentru ameliorarea simptomelor și pentru a suprima semnele de tulburare atunci când alte măsuri, cum ar fi emolienții, sunt ineficienti.

De-a lungul anilor, o serie de corticosteroizi topici au fost elaborati de diferite concentrații. Acestea sunt acum clasificate în 4 categorii de rezistență; ușoară, moderată, potenta si super-puternica. Concentrațiile diferite sunt folosite de către medici în funcție de pacient și de mărimea și severitatea afecțiunii.

Riscul de reacții adverse merge în paralel cu rezistența steroizilor, durata tratamentului

Si, într-o oarecare măsură, cât pielea este expusă la aer. Fața, zonele de piele ori organele genitale vor absorbi mai mulți steroizi decât alte zone. Dacă folosești un steroid sub un bandaj va avea, de asemenea, același efect. Efecte secundare asupra pielii pot fi evidente în termen de două săptămâni de utilizare. Steroizii puternici si foarte puternici trebuie monitorizați cu atenție și limitati la o utilizare de câteva săptămâni, după care un steroid mai blând ar trebui să fie înlocuit, dacă este posibil. Pacienții trebuie să fie revizuiti la fiecare 3 luni. Numai steroizi cu concentratie  usoara și moderata ar trebui sa fie utilizati la copii pentru a evita posibila întârzierea a creșterii.

Corticosteroizi topici sau sistemici puternici trebuie evitati sau administrati numai sub supravegherea unui specialist in psoriazis. Acestia pot suprima psoriazisul pe termen scurt. Dar se poate reactiva boala sau chiar sa devina mai grava.

In cazul psoriazisului scalpului, este rezonabil să se utilizeze un corticosteroid mai puternic. Agenții antibacterieni pot fi combinati cu preparate de steroizi cu efect pozitiv. Cu toate acestea, antibioticul poate acționa ca un alergen la unii pacienți.

Măsuri de precauție
Se va evita utilizarea prelungită a unui corticosteroizilor topici pe fata (și sețin departe de ochi).

Efectele adverse pot include:

- răspândirea și agravarea infecției netratate;
- subtierea pielii, care poate fi restabilită pe o perioadă după întreruperea tratamentului, dar structura originală nu poate reveni;
- dermatită de contact;
- dermatită periorală în jurul gurii;
- acnee, sau agravarea de acnee sau de acnee rozacee;
- depigmentare ușoară (deschiderea culorii pielii), care poate fi reversibilă;
De asemenea, a fost raportată hipertricoză (creșterea excesivă a părului)