terapia UV

 • Terapia cu lumina pentru tratarea psoriazisului

  UV-B fototerapia este extrem de eficienta pentru tratarea moderata pana la severa a psoriazisului în plăci. Dezavantajele majore ale acestei terapii sunt angajamentul de timp necesar pentru tratamente și accesibilitatea echipamentelor UV-B.

  Terapia cu lumina pentru tratarea psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Lumina de la soare incetineste productia de celule ale pielii si reduce inflamatia. Lumina soarelui ajută la reducerea simptomelor psoriazisului in cazul mai multor persoane. În cazul în care psoriazisul este atât de larg răspândit, terapia topică nu este posibila. Se poate folosi terapia cu lumină, apoi cea artificială. Facilitățile adecvate sunt necesare pentru cele două forme principale de terapie cu lumină. Sursa de lumină medicală în cabinetul unui medic nu este la fel ca și sursele de lumină. In general, se găsesc în saloanele de bronzare, care sunt limitate de utilizare pentru psoriazis. Trebuie să ne amintim că toate radiațiile UV au un potențial de a provoca mutatii si forme de cancer de piele. Deși perioada de incubație pentru aceste tipuri de cancer de piele este destul de lunga, expunerea UV trebuie monitorizata cu atenție.

  Terapia cu lumina pentru tratarea psoriazisului

  • UV-B

  Ultraviolete B (UV-B), lumina este utilizata pentru tratamentul psoriazisului. UV-B este lumina cu lungimi de undă de 290-320 nanometri (nm). În ultimii 10 ani, o nouă formă de terapie UV, numita bandă îngustă UV-B (NBUVB) a devenit disponibila, care pare a fi foarte eficienta, cu un potențial de ardere mai mic decât în banda largă convenționala UV-B. Aceasta conține probabil lungimile de undă cele mai terapeutice si cele mai putin toxice. Raza de lumină vizibilă este de 400 nm-700 nm. Terapia UV-B este de obicei combinata cu unul sau mai multe tratamente topice. UV-B fototerapia este extrem de eficienta pentru tratarea moderata pana la severa a psoriazisului în plăci. Dezavantajele majore ale acestei terapii sunt angajamentul de timp necesar pentru tratamente și accesibilitatea echipamentelor UV-B.

  • Regimul de Goeckerman utilizează gudron de cărbune, urmat de expunerea la UV-B și a fost demonstrat de a provoca o remitere în mai mult de 80% dintre pacienți. Pacienții care de multe ori se plâng de miros puternic, atunci când adaugă gudron de cărbune, pătează si îmbrăcămintele, prosoapele și foile.
  • Terapia UV-B poate fi combinat cu aplicarea topică a corticosteroizilor, calcipotriol (Dovonex), tazarotene (Tazorac), sau creme sau unguente care calmează și înmoaie pielea.

   

  • Terapia cu laser (excimer cu laser)

  Un laser care produce lumina UV-B, în aceeași lungime de undă care unitățile complete de organism poate viza zone mai mici de psoriazis, fără a afecta pielea din jur. Deoarece tratează doar lumina in placi de psoriazis, pot fi utilizate o doză puternică de lumină, care pot fi utile pentru tratarea unei placi de psoriazis incapatanate, cum ar fi pe scalp, picioare sau mâini. Acesta este un tratament practic pentru psoriazis, care acoperă o suprafață mare și, ca și alte forme de fototerapia, necesita vizite regulate pe parcursul mai multor luni.

  • Terapia fotodinamică (PDT)

  Deși au fost raportate ca folosind PDT, au existat rezultate contradictorii. Procedura este de obicei foarte inconfortabila. Nu este aprobata pentru utilizare în Statele Unite, fiind un tratament destul de eficient.

 • Trucuri pentru a promova si a calma focarele de psoriazis

  Pielea inflamata, cu senzatie de mancarime, care vine cu psoriazisul este tratabilă. Anumite trucuri simple pot fi facute in rutina de zi cu zi pentru a promova vindecarea si a calma focarele.

  Trucuri pentru a promova si a calma focarele de psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Pielea inflamata, cu senzatie de mancarime, care vine cu psoriazisul este tratabilă. Anumite trucuri simple pot fi facute in rutina de zi cu zi pentru a promova vindecarea si a calma focarele.

  1. Păstrați pielea hidratata

  Este unul dintre cele mai eficiente si mai simple lucruri pe care le puteți face pentru pielea iritată. Aceasta poate ajuta in a vindeca pielea si a reduce uscăciunea, mâncărimea, roșeața, durerea și scalarea.

  Alege creme hidratante în funcție de modul în care este pielea uscată. Unguentele sunt groase, grele, și bune la blocarea în umiditate. Loțiunile sunt mai subtiri si se absorb mai ușor. Sau, puteți alege o crema care se încadrează undeva între. Amintiți-vă ca un produs nu trebuie să fie costisitor pentru a lucra bine. Uita-te pentru un hidratant fara parfum.

  După baie sau duș este un moment bun pentru a aplica o loțiune. Se aplică pe tot parcursul zilei și atunci când schimbați hainele. Utilizați mai frecvent în zilele reci sau uscate. O altă modalitate de a mentine pielea umeda este de a utiliza un umidificator in casa ta, mai ales atunci când aerul este cald și uscat. În cazul în care căldura este activată, porniți umidificatorul. Aceasta va ajuta pielea sa retina umezeala mai bine.

  1. Bai calde si calmante

  O baie caldă de zi cu zi, folosind un sapun delicat poate ajuta la calmarea petelor cu mancarime si elimina pielea uscata. Gaseste 15 minute pentru a te înmuia în apă caldă. S-ar putea sa fie mai confortabil în cazul în care se adaugă ulei, fulgi de ovăz fin măcinat, sare Epsom, sau sare de la Marea Moartă pentru baia ta, dar păstrează apă și săpun delicat. Temperaturile calde si sapunurile dure pot fi grele pe pielea, care este deja sensibila.

  Încercați să nu frecati pielea cu prosopul pe măsură ce se usuca. Ușor tamponeaza pielea cu un prosop pentru a absorbi excesul de apa. Acțiunea de frecare poate face rănile mai rele și chiar provoca unele noi. Urmeaza imediat sa aplici o cremă hidratantă.

  Dacă nu aveți timp pentru o baie, puteți pune în continuare un prosop umed sau comprese reci pe locul cu probleme.

  1. Vindeca cu lumina soarelui

  Ultravioletele (UV), in doze mici, de la lumina soarelui pot încetini creșterea celulelor pielii astfel soarele poate fi o modalitate buna de a calma, pentru a îmbunătăți, și chiar vindeca leziunile de psoriazis. Chiar și lumina de interior poate face o diferenta. Încercați să obțineți o baie de soare de două sau de trei ori pe săptămână, și de a folosi de protecție solară pe pielea sănătoasă. Prea mult soare (sau arsuri solare) creste riscul de cancer de piele si poate face focarele mai rele. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga terapia UV la rutina. Și verificati la un timp regulat pielea pentru a fi sigur că nu exagerati.

2 Articol(e)