Tratamentele chimice scumpe pentru paduchi, sunt mai eficiente?

Tratamentele chimice scumpe pentru paduchi, sunt mai eficiente? Afla raspunsul la aceasta intrebare citind urmatorul articol.

Tratamentele chimice scumpe pentru paduchi, sunt mai eficiente

Va recomandam cel mai eficient tratament pentru paduchi si lindini (oaule lor) - Pentru produs si mai multe informatii Click AICI.

Inceputul anului școlar aduce în mod inevitabil o multime de note bune și buletine informative. Excursii, meniuri, cantină, uniforme ... și păduchi de cap. Este suficient pentru a verifica scalpul oricarui copil. Și, datele australiane arată că, în orice școală primară, aproximativ un sfert din toți elevii sunt susceptibili de a avea păduchi de cap, care provoaca mancarimi. Dar mesajul de la experți este de a opri raspandirea.

„Păduchii de cap prezintă un risc foarte mic pentru sănătatea umană," spune Dr. Cameron Webb, entomolog medical la Universitatea din Sydney. "Ei nu transmit o boala si iritarea cauzata de mușcarea lor este destul de rara." Dr. Webb spune ca cele mai mari probleme cauzate de păduchi sunt anxietatea și neliniștea mintală resimțite de îngrijitori, precum și potențialul tratament in exces ce poate provoca daune.

Deci, în loc de a încărca cele mai scumpe tratamente pentru păduchi și sa pierdem o zi punand lenjeria intr-un ciclu de apa fierbinte, haideti sa vedem care este adevarul din spatele unor mituri legate de paduchi.

Tratamentele chimice scumpe pentru paduchi, sunt cele mai eficiente

Insecticidele chimice sunt o optiune, dar specialistii recomanda încercarea unei metode mult mai ieftine, mai simple și mai sigure în primul rând. Metoda "pieptanare și balsam" funcționează pe premisa că o substanță groasă, lipicioasă (balsam) astupă porii mici de respirație a paduchilor, în mod eficient timp de aproximativ 20 de minute. Ei nu vor muri, dar se vor prinde mai usor de un pieptene. Această metodă evită riscurile de reacții alergice sau iritații asociate cu tratamente chimice. Dr. Webb, de asemenea, avertizează că unele produse promovate ca fiind pe bază de plante sau naturale pot transporta, de asemenea, riscuri de iritare.

Dacă utilizați un insecticid, asigurați-vă că este aprobat în scopul eradicării păduchilor și are un număr de Aust L sau Aust R pe etichetă. Acest lucru înseamnă că a fost aprobat de către Australian Therapeutic Goods Administration. Nu fi tentat să utilizezi mai multe produse decât cele recomandate sau sa il lăsați pentru mai mult timp. Si nu il utilizați niciodată la copii mai mici de 12 luni, copiii cu scalpuri inflamate, sau femeile însărcinate sau care alăptează. Fii prudent la copiii care au antecedente de astm sau alergii.

Prevenirea este mai eficienta decat vindecarea paduchilor

De obicei, asa este, dar cu păduchi cap nu este cazul. Tratamentul chimic preventiv al membrilor din familie care nu au păduchi, nu face absolut nimic. Si poate contribui la creșterea rezistenței la insecticide - o problemă identificată în mai multe țări, inclusiv Australia și Marea Britanie. Măsuri simple, cum ar fi legarea sau împletirea părului lung, sau stilizarea parului scurt, cu gel, poate ajuta la reducerea transmiterii paduchilor între copii.