Uleiul de seminte de in poate provoca acnee?

Uleiul de seminte de in nu provoacă acnee. De fapt, dieta joaca un rol infim - in dezvoltarea cosurilor. In schimb, acneea este adesea rezultatul excesului de sebum, piele moarta si bacterii. Excesul de ulei si pielea moarta pot bloca porii, în timp ce bacteriile pot duce la infecții în interiorul foliculilor  de par. Acest lucru poate provoca pielea din jur sa se inflamaze, rezultând o leziune acneica. Uleiul de semințe de in nu are un efect asupra unuia dintre acești factori.  Astfel,  includerea sa în dieta ta nu contribuie la aparitia eruptiilor.

Uleiul de seminte de in poate provoca acnee?

Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

 

Uleiul de seminte de in

Singurul mod posibil prin care uleiul de seminte de in poate cauza acnee este prin contact direct cu pielea, dar acest lucru este foarte puțin probabil. Anumite produse, cum ar fi produsele cosmetice și cremele hidratante, pot lăsa un reziduu pe piele. Acest reziduu poate provoca celulele moarte sa se lipeasca și formează un dop în interiorul foliculului de par. Acesta blocheaza porii si fac peretele foliculului afectat sa se umfle, ceea ce duce la o leziune a acneei. În cazul în care uleiul de in a fost lăsat pe suprafața pielii, acesta ar putea duce la aceleași rezultate. Cu toate acestea, sunt doar presupuneri. Nu există studii care leagă  ulei de semințe de cu erupiile acneei.

 

Auto-ingrijirea

 

Nu veti preveni sau controla acneea daca opriti consumul de ulei de in. Mai degraba, puteti spala pielea cu un demachiant delicat de două ori pe zi și evitati cremele hidratante, loțiunile, produsele de protectie solara si alte produse cosmetice care pot lăsa un reziduu uleios pe piele. Cautati produse de piele etichetate noncomedogenice, ceea ce înseamnă că nu vor bloca porii. Același lucru este valabil și pentru cele care sunt pe bază de apă. Se spala întotdeauna  fata înainte de culcare și faceti dus după exercitiile fizice.

 

Medicamente

 

În cazul în care măsurile de auto-ingrijire nu vor preveni sau controla acneea, medicația poate ajuta de multe ori. Tratamentele topice pot accelera de multe ori recuperarea eruptiilor usoare pana la moderate. Cauta creme pentru acnee care conțin peroxid de benzoil, rezorcina, acid salicilic sau sulf ca ingredient activ. Eruptiile acneei moderate pana la severe necesita un medicament pe baza de prescriptie. Discutați cu un medic sau dermatolog pentru a determina cel mai bun curs de tratament.

 

Precauții

 

Cu toate că uleiul de semințe de in care nu este cunoscut pentru a provoca acnee, acesta poate avea anumite efecte secundare. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center constata ca inul a fost legat de constipație, creșterea numărului de mișcări intestinale și flatulenta. Acesta poate schimba, de asemenea, rata de absorbție pentru unele medicamente, inclusiv anticoagulante, medicamente care scad colesterolul si medicamente care scad nivelul de zahar din sange. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua ulei de seminte de in pentru a trata o afectiune medicala.