unguente

 • Aderarea regimului de tratament pentru psoriazis

  Psoriazisul este o boală a pielii, care se caracterizează în primul rând prin prezența unor plăci roșii. Afla totul despre aderarea regimului de tratament pentru psoriazis.

  Aderarea regimului de tratament pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boală a pielii, care se caracterizează în primul rând prin prezența unor plăci roșii, senzație de mâncărime crescuta pe piele, de obicei acoperite de solzi de culoare argintie sau alb. Există unele zone ale corpului în cazul în care o vedeți mai des, cum ar fi coate, genunchi, scalp, burta si fese. Dar psoriazisul poate aparea oriunde pe corp.

  In zilele noastre, scopul tratamentului este satisfactia pacientului. Unii pacienți doresc să fie 100% fără boală; alți pacienți variază în cantitatea de psoriazis pe care o tolerează. Ca un dermatolog, trebuie să iei în considerare ceea ce pacientul dorește, în ceea ce privește tratamentul. Unii pacienți nu doresc preparate injectabile sau alte tratamente sistemice și preferă utilizarea tratamentelor topice. Unii pacienți nu pot tolera psoriazisul foarte ușor, în timp ce pe unii pacienți cu psoriazis sever, nu ii deranjeaza. Așa că depinde foarte mult de pacient, dar atunci când atât medicul cat și pacientul decid împreună ca medicamentul nu este potrivit din indiferent ce motiv, e timpul pentru a trece mai departe. De obicei, vom decide să încercăm ceva nou, dacă vom observa următoarele steaguri roșii:

  I-ai dat tratamentului suficient timp pentru a lucra, dar nimic nu s-a schimbat.

  Uneori, pacienții așteaptă ca medicamentele sa aiba rezultate imediate și sunt ingrijorati ca nu funcționează daca văd rezultate instantanee. Eu le spun pacienților mei că este important ca ei să dea tratamentelor lor suficient timp pentru a lucra. Cât timp este nevoie pentru un medicament pentru a fi eficient, depinde de tipul de tratament și fiecare pacient în parte. Încerc să subliniez faptul că poate dura 2 până la 3 luni pentru fototerapie, sau terapia cu lumină, pentru a avea un impact notabil. Cu Biologics, un tip de tratament sistemic, poate dura între 4 până la 6 săptămâni. Dar, dacă ați dat tratamentului suficient timp pentru a avea într-adevăr un impact și psoriazisul nu s-a îmbunătățit, este cu siguranță timpul să te muti la un alt tratament.

  Aveți probleme la aderarea regimului de tratament pentru psoriazis.

  Cu pacientii cu psoriazis, aderenta este mai dificila cu tratamente topice, ceea ce face sens: tratamentele topice poate fi murdare, lipicioase și greu de a fi aplicate. Am constatat că mulți dintre pacienții mei nu le plac mai ales unguentele, deoarece acestea sunt mai vizibile pe piele și pot provoca hainel pentru a se lipi pe corp. Cremele sunt mai puțin eficiente, dar sunt un pic mai ușor de gestionat. Asa ca atunci cand pacientii au probleme, le prescriu o crema pentru a o folosi în timpul zile. Si un unguent pentru a il folosi pe timp de noapte. Dacă aveți dificultăți în a urma instrucțiunile dumneavoastră de tratament, discutați cu medicul dumneavoastră despre alte opțiuni. In zilele noastre, există o mulțime de opțiuni acolo.

 • Tratarea eczemei prin suplimente topice

  Eczema poate afecta oamenii de toate vârstele și poate provoca un pic de mizerie. Afla mai multe despre tratarea eczemei prin suplimente topice.

  Tratarea eczemei prin suplimente topice

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Eczema poate afecta oamenii de toate vârstele și poate provoca un pic de mizerie. Doctorii prescriu adesea o crema steroidica. Pentru mulți oameni, folosind steroizi are multe efecte secundare și nu funcționează întotdeauna foarte bine. Vestea bună e că există alte lucruri pe care le puteți face pentru a ușura mâncărimea, uscăciunea și modificările pielii. Punerea în aplicare a câtorva remedii naturale poate face o diferenta semnificativa in modul in care pielea ta arata si se simte. În cazul în care pielea ta nu raspunde la tratamente naturale sau se agravează, luati in considerare o vizita la medicul dumneavoastră.

  1. Folositi aloe vera.

  Utilizați aloe din planta reală, mai degrabă decât achiziționarea unui produs de aloe. Se rupe o frunză și se stoarce substanța limpede, ca un gel. Ungeti acest gel pe pielea afectata de eczeme și se lasă să se înmoaie. Puteți stoca frunza în frigider pentru utilizări multiple. Aloe vera nu este asociata cu efecte secundare negative atunci când sunt utilizate topic, deci este sigur să utilizeze cât de des este necesar.

  • Gelul de aloe vera a fost folosit de mii de ani ca un hidratant si un tratament anti-inflamator. Mulți oameni au gasit o eficienta in tratamentul eczemelor, deoarece calmeaza pruritul si hidrateaza pielea uscata, cu fulgi.
  1. Aplica crema de gălbenele.

  Puteți aplica gălbenele din belșug peste toata pielea ta, deoarece nu există efecte secundare cunoscute, atunci când este aplicat local. Sau puteți amesteca cu gel de aloe vera, înainte de frecarea pe piele. Calendula este o floare galbena a cărui extract este frecvent utilizat în loțiuni pentru piele și pomezi pentru a reduce durerea și inflamația.

  • Multe produse de gălbenele, cum ar fi săpunuri, uleiuri, loțiuni, unguente și creme pot fi gasite la magazinele alimentare de sănătate. Aceste produse sunt preferabile celor găsite în magazine de droguri, deoarece acestea conțin, de obicei, un procent mai mare de gălbenele pur și ingrediente mai puțin potențial iritante.
  1. Utilizati ovaz.

  Se umple un vechi ciorap de bumbac sau nailon, cu ovăz organic si se pune sub robinetul de la cada, lăsând apa să curgă prin ovăz. Ovăzul conține compuși anti-inflamatorii și anti-mâncărime, care pot fi foarte liniștitori.

  • Încercați pasta de fulgi de ovăz. Tot ce trebuie să faci este doar să se amestece niște fulgi de ovăz și apă, împreună până când se formează o pastă. Apoi se aplică în mod direct la eczema!
  • Urzica funcționează, de asemenea, în același mod și poate fi folosit la fel ca și ovăzul în cadă. Se crede că acestea acționează pentru a întrerupe durerea și mâncărimea semnalata corpului.
 • Limitări în legătură cu planurile de psoriazis

  Acesta este planul pe care l-am urmat pentru a imi ține sub control psoriazisul. Am găsit limitări în legătură cu planurile de psoriazis.

  Limitări în legătură cu planurile de psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Acesta este planul pe care l-am urmat pentru a imi ține sub control psoriazisul. M-am gândit la planul meu de dieta pentru psoriazis in urma a ore lungi de cercetare și o mulțime de încercări și erori. Scopul planului meu a fost de a găsi cel mai eficient mod de a obține controlul asupra psoriazisului meu cu cel mai mic efort necesar.

  Am găsit limitări în legătură cu planurile de psoriazis:

  • Dieta anti inflamatoare in sine nu va reduce psoriazisul la un nivel adecvat. Mai puțin de 5% din psoriazis, în opinia mea. Si este nevoie de o schimbare de mentalitate, împreună cu modificări în stilul de viață, în general.
  • Dieta John Pagano este prea stricta. Si în cazul în care raportul greșit de fructe la legume consumate, aceasta poate provoca consecințe grave. Pagano a subevaluat daunele care pot fi cauzate de consumul prea mare de zahăr. Prin urmare, aportul de fructe proaspete.
  • Dieta cu John Pagano recomandata in întreprinderi chiar colonice clisme pentru casa pe care am găsit-o prea intruziva. Există și altele la fel de bune, deși mai lente, dar mai puțin invazive pentru a curăța colonul.
  • Planul de dieta John Pagano, de asemenea, stipuleaza că ar trebui să vizitați chiropractorul pentru a rezolva orice probleme de aliniere.

   Acest lucru este destul de părtinitor ca el este un chiropractician de comerț. Si eu sunt încă sigur de conexiunea dintre spate si psoriazis, daca este cazul.

  • Dieta Paleo modificata nu reușește să înțeleagă necesitatea de a avea o perioadă de dezintoxicare, atunci când încerci sa iti ții pielea sub control. Acest lucru ar trebui să fie primul pas în vindecarea tractului digestiv poros.
  • Dieta paleo modificată, precum și anti - diete inflamatorii sunt lipsite de sugestii pentru tratarea psoriazisului pe un nivel de actualitate în timp ce așteptați pentru beneficiile dietei lor. Psoriazisul poate fi incredibil de inflamat să nu mai vorbim de inestetice, așa că avem nevoie de unguente, creme și loțiuni care pot reduce durerea, scalarea și roșeața în aparență.

  Am comparat toate dietele, unele pe care le-am încercat în anii trecuți, altele pe care doar le-am cercetat. Ele lucrează toate într-o anumită măsură. Dar după cum s-a menționat mai sus, au existat limitări care au însemnat ca nu am fost niciodată pe deplin capabil de a ajunge la o acoperire de 5%, a psoriazisului sau mai puțin.

 • Reducerea numărului de episoade acute de eczeme

  Pastrati piele hidratara deoarece acest lucru ajuta la protejarea pielii de substanțe iritante. Acest lucru ajută la prevenirea mancarimii si ajuta la prevenirea sau la reducerea numărului de episoade acute de eczeme.

  Reducerea numărului de episoade acute de eczeme

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Persoanele cu eczema atopica au o tendinta pentru pielea lor de a deveni uscata. Pielea uscată tinde să izbucnească și sa devine inflamata în petele de eczeme. Emolienți sunt loțiuni, creme, unguente și aditivi de baie / duș care împiedică pielea de a deveni uscata. Pastrati piele hidratara deoarece acest lucru ajuta la protejarea pielii de substanțe iritante.

  Acest lucru ajută la prevenirea mancarimii si ajuta la prevenirea sau la reducerea numărului de episoade acute de eczeme.

  Utilizarea regulată a emolienților este cea mai importantă parte a tratamentului de zi cu zi pentru eczema atopica. Medicul dumneavoastră, asistenta sau farmacistul va poate consilia cu privire la diferitele tipuri si marci disponibile și cele care s-ar putea potrivi cel mai bine.

  Ar trebui să se aplice emolienți ori de câte ori este necesar. Acest lucru poate fi de două ori pe zi, sau de mai multe ori pe zi, în cazul în care pielea devine foarte uscata.

  Câteva puncte despre emolienți includ:

  • Ca o regulă, unguentele mai groase si mai grase lucrează mai bine fata de cremele mai subțiri, dar acestea sunt mai greu de utilizat. Unii oameni nu sunt deranjati sa foloseasca unguente groase. Cu toate acestea, unii oameni prefera cremele (dar le aplica mai des).
  • Aplicați generos pe toata suprafata pielii. Nu puteți folosi in exces emolientii. Ele nu sunt medicamente active, și nu este absorbite prin piele.
  • Se aplică emolienți în direcția generală de creștere a părului. Dacă se aplică în direcția opusă baza firelor de par pot deveni blocate, ceea ce duce la infectii posibile.
  • Utilizați emolienti în fiecare zi. O greșeală comună este de a opri utilizarea de emolienți atunci când pielea apare bine. Petele de inflamatie, care ar fi putut fi prevenite, pot apoi sa apara repede din nou.
  • Diverse preparate emoliente vin ca aditivi pentru baie și geluri de duș. Acestea pot fi luate în considerare la persoanele cu zone extinse de piele uscată. Cu toate acestea, există o dezbatere cu privire la modul în care acestea lucreaza. În cazul în care le folosiți, acestea ar trebui să fie utilizate în plus față de creme, nu in loc de unguente sau loțiuni pe care le frecati pe piele.
  • Dacă crema dumneavoastra se afla intr-un borcan, folosiți o lingură sau o spatulă pentru a obține conținutul afară, mai degrabă decât degetele.

  Multe persoane cu eczema atopica folosesc o serie de diferiti emolienți. De exemplu, o rutină tipică pentru o persoanele cu eczema atopica moderata severă ar putea fi:

  • Cand faci o baie sau duș, luați în considerare adăugarea unui ulei emolient la apa de baie sau duș ca tine. Acest lucru va da pielii un fundal de lubrifiere generală.
  • Foloseste un unguent gros ca un substitut de săpun pentru curățare. De asemenea, vă puteți freca acest lucru în zone deosebit de uscate ale pielii.
 • Fototerapia si tratamentele topice pentru psoriazis

  Fototerapia poate încetini, de asemenea, creșterea celulelor pielii. Aici, pielea este expusa la razele ultraviolete (de obicei, ultraviolete B sau UVB), fie la domiciliu sau într-un cabinet medical.

  Fototerapia si tratamentele topice pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afectiune a pielii, care este adesea înțeleasa greșit. Persoanele care au psoriazis se pot confrunta cu prejudecati si discriminare. Cea mai mare concepție greșită despre psoriazis este că este contagioa sau că este "doar o boală a pielii." Psoriazisul este de fapt o boală autoimună, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar vede pielea ca un inamic și o atacă necontenit. Ca rezultat, celulele pielii, care ar lua în mod normal săptămâni să crească și să ajungă la suprafața exterioară a pielii ia acum doar zile. Acest lucru lasă un exces de celule ale pielii pe corp, cauzand semnul distinctiv ridicat de pete roșii, albe sau argintii pe piele.

  Psoriazisul nu are nici un leac, dar mulți oameni pot păstra simptomele psoriazisului lor sub control cu medicamente si modificari ale stilului de viata. Principalul obiectiv al tratamentului este de a încetini creșterea celulelor pielii. Nu toate tratamentele lucreaza pentru toți pacienții, astfel încât este posibil să trebuiască să experimenteze înainte de a găsi regimul potrivit pentru tine. Regimul poate fi necesar să se schimbe în timp.

  Tratamentele topice, cremele sau unguentele care merg direct pe piele, sunt, de obicei in prima linie de tratament și sunt disponibile atât peste tejghea cat și cu prescripție medicală. Ele pot ameliora simptomele și ajuta in aduce o creștere a celulelor pielii înapoi la normal. Steroizii sunt un astfel de tratament topic. Altele sunt Anthralin, vitamina D3, vitamina A (retinoizi), și gudron de cărbune. Unii oameni găsesc, de asemenea, ameliorare, cu șampoane antimătreață și acizii salicilic sau lactic, care îndepărtează de fapt, unele dintre placi.

  Fototerapia (terapia cu lumina)

  Fototerapia poate încetini, de asemenea, creșterea celulelor pielii. Aici, pielea este expusa la razele ultraviolete (de obicei, ultraviolete B sau UVB), fie la domiciliu sau într-un cabinet medical. Fototerapia trebuie să se facă în mod regulat, pentru a fi eficienta. Unii oameni găsesc alinare în rafale scurte de lumină solară naturală, de asemenea. Acest lucru trebuie făcut întotdeauna cu protecție solară. Stai departe de saloanele de bronzare de interior, care pot crește riscul de cancer de piele și care, de obicei, nu oferă tipul corect de lumina UV.

  Medicamentele pentru a lupta cu psoriazisul, ajuta sistemul imunitar hiperactiv si sunt de obicei administrate atunci cand alte terapii au eșuat. Medicamentele sistemice, cum ar fi metotrexat, sunt încă în uz, iar acolo sunt medicamente biologice acum vizate. Acestea sunt "arme" de tratament pentru psoriazis și sunt utilizate după ce alte opțiuni au eșuat. Diferite Biologics țintesc diferite părți ale sistemului imunitar. Multe Biologics utilizate pentru tratarea psoriazisului sunt de asemenea folosite pentru a trata alte boli autoimune, cum ar fi RA. Anumite nume sunt Enbrel, Humira, și Remicade. Biologics sunt de obicei livrate prin injectare sau perfuzie IV. Dar există medicamente mai noi, care vin in forma de pastile, cum ar fi Otezla. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a limita psoriazisului este de a renunța la fumat daca fumezi. Există medicamente și programe de comportament pentru a ajuta cu acest lucru.

 • Medicamente topice pentru ameliorarea psoriazisului

  Principalele medicamente topice sunt corticosteroizi, derivați de vitamina D3, gudron de cărbune, anthralin sau retinoizi. Numele de medicamente generice sunt enumerate mai jos.

  Medicamente topice pentru ameliorarea psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Medicamentele aplicate direct pe piele sunt primul curs de optiuni de tratament. Principalele tratamente topice sunt corticosteroizi, derivați de vitamina D3, gudron de cărbune, anthralin sau retinoizi. Numele de medicamente generice sunt enumerate mai jos.

  Medicamente topice

  Corticosteroizii: Corticosteroizii topici sunt principalul tratament în psoriazisul ușor sau limitat și vin într-o varietate de forme. Spumele și soluțiile sunt cele mai bune pentru psoriazisul scalpului. De asemenea si alte zone cu par gros, cum ar fi un piept păros sau spate. Cremele sunt de obicei preferate de pacienți, dar unguente sunt mai puternice decât oricare altele, chiar și la aceeași concentrație procentuală. Corticosteroizii topici sunt foarte puternici, cum ar fi propionat de clobetazol și betametazonă dipropionat. Sunt prescrise în mod obișnuit corticosteroizi pentru utilizarea pe bază non-faciala, zonele non-intertriginous (zone în care suprafețele de piele nu se freca împreună). Pe masura ce boala se agraveaza, o persoana poate fi capabila să utilizeze steroizi puternici. Cum ar fi furoat de mometazonă sau halcinonid sau steroizi mid-potentă, cum ar fi triamcinolon acetonid sau betametazona valerat.

  Aceste creme sau unguente sunt aplicate de obicei o dată sau de două ori pe zi, dar doza depinde de severitatea psoriazisului precum și localizarea și grosimea plăcilor. În timp ce cel mai bine este de a utiliza corticosteroizi superpotent pe plăci mai groase, ar trebui să se folosească de obicei steroizi mai blânde în pliurile pielii (psoriazis invers), precum și pe organele genitale.

  În pliurile pielii sau zone faciale, cel mai bine este de a folosi steroizi mai blânde, cum ar fi hidrocortizon, desonidă (DesOwen), sau alclometazonă (Aclovate).

  Inhibitorii de calcineurină, cum ar fi tacrolimus (Protopic) și pimecrolimus (Elidel) au mai puțin utilizate pentru tipul de psoriazis în plăci decât o fac cu eczeme, dar uneori sunt eficiente pe fata sau alte zone. În mod obișnuit, pacienții care utilizează unul sau mai mulți dintre agenții sistemice discutate mai jos vor necesita în continuare unele utilizarea de corticosteroizi topici pentru zonele rezistente și "puncte fierbinți". Ocazional, atunci când există o preocupare cu privire la utilizarea pe termen lung a unui corticosteroid topic potent, metode de impulsuri pot fi utilizate cu una dintre vitamina D sau A analogi discutat mai jos. Un exemplu ar fi utilizarea agentului topic nesteroidian în timpul săptămânii și un steroid mai puternic in week-end.

  Vitamina D

  Calcipotriene (Dovonex) este o formă de vitamina D3 si incetineste productia de celule ale pielii în exces. Acesta este utilizat in tratamentul psoriazisului moderat. Această cremă, unguent, sau soluția se aplică pe piele, de două ori pe zi. Calcipotriena combinata cu dipropionat de betametazonă (Taclonex) aplatizeaza leziuni. De asemenea, elimină scara și reduce inflamația și este disponibila ca un unguent și o soluție. Așa cum este cazul cu multe medicamente combinate, ar putea fi mult mai puțin costisitoare pentru a aplica componentele individuale secvențial decât o singură aplicare a unui amestec preambalat. Calcitriolul unguent (Silkis, Vectical) conține calcitriol. Se leagă la receptorii vitaminei D asupra celulelor pielii. Si reduce producerea excesiva a celulelor pielii, care ajută la îmbunătățirea psoriazisului. Unguentul calcitriol trebuie aplicat pe zonele afectate ale pielii de două ori pe zi.

 • Cum poate fi tratat psoriazisul pustular

  Psoriazisul pustular se poate îmbunătăți atunci când luati pastile sau injectati medicamente pe care medicul dumneavoastră vi le prescrie.

  Cum poate fi tratat psoriazisul pustular

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Dacă aveți pielea roșie cu senzație de mâncărime, care este acoperita cu vezicule mici umplute cu puroi albe sau galbene, este posibil să aveți psoriazis pustulos. Este o boala rara a pielii care provoacă durere și mâncărime. Este posibil să aveți febră, greață și alte simptome, de asemenea.

  Una dintre formele de psoriazis pustular, care se extinde pentru a implica o mare parte a corpului trebuie să fie tratata imediat de către un medic. Consultați medicul dumneavoastră rapid dacă credeți că ați putea avea asta. Se va uita la pielea ta, va lua o probă de sânge și va tampona puroiul care este în interiorul unui blister pentru o cultură bacteriană. Odată ce medicul dumneavoastră constata că aveți psoriazis pustulos, el poate oferi un tratament.

  Asistența medicală spitalicească

  Multi medici trimit pacientii la spital in cazul in care au un tip de psoriazis pustular care afecteaza intregul corp. Această formă a bolii poate pune viața în pericol. In spital, medicii si asistentele medicale se vor asigura de odihnă, hidratare și să îți fie cald. Ele se vor asigura, de asemenea, ca boala nu afecteaza inima ta.

  Tratamente cutanate

  În cazurile in care starea nu este severa, în cazul în care pielea ta se simte inflamata și cu senzație de mâncărime, pune o compresa rece pe locurile care te deranjeaza, sau fa o baie in fulgi de ovăz.

  Medicul dumneavoastră vă poate prescrie creme sau unguente pentru a oferi ajutor. Anumite medicamente lucreaza mai bine pentru unii oameni, astfel încât medicul dumneavoastră poate sa va puna sa încercați mai multe medicamente înainte de a găsi ceea ce funcționează cel mai bine.

  Ingredientele comune în creme și unguente pentru psoriazis pustulos includ ingredientul activ din aspirina (acid salicilic), vitamina D, vitamina A (retinoizi), gudron de cărbune, steroizi, care sunt aplicati pe piele (corticosteroizi), precum si un medicament facut din scoarta de copac extract (Anthralin).

  Medicamente. Psoriazisul pustular se poate îmbunătăți atunci când luati pastile sau injectati medicamente pe care medicul dumneavoastră vi le prescrie.

  Ele pot ajuta la încetinirea sistemului imunitar, care este mai activ decât ar trebui să fie atunci când aveți această boală. Astfel de medicamente includ:

  • Acitretin (Soriatane), vitamina A (retinoizi), medicament pe care le înghiți
  • Adalimumab (Humira), un medicament care va fi injectat sub piele
  • Ciclosporina, un medicament pe care il înghiți
  • Etanercept (Enbrel), o proteină de om care se injectează sub piele
  • Infliximab (Remicade), un medicament care il primesti prin vene
  • Metotrexatul, un medicament care ar putea fi înghițit sau injectat

  Medicul dumneavoastră va dori să vă vada la fiecare câteva luni, atunci când luați aceste medicamente pentru a se asigura că funcționează bine și nu provoacă probleme. Spuneți-i medicului dumneavoastră dacă aveți de gând să aveti un copil, deoarece unele dintre aceste medicamente nu ar trebui să fie luate de către femeile care au intenția de a rămâne gravidă.

 • Tratamete topice vs sistemice pentru psoriazis

  Tratamente avansate psoriazis sunt "sistemice", ceea ce înseamnă că acestea afectează întregul corp. Aceste tratamente sistemice pentru psoriazis pot fi mai eficiente și mai convenabile decât terapiile topice.

  Tratamete topice vs sistemice pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Pentru mulți oameni, plăcile de piele in timpul psoriazisului nu se imbunatatesc in mod semnificativ dupa tratamentul topic cu unguente sau creme. Si, uneori, prea multa piele este afectata de psoriazis, ceea ce face un tratament topic impracticabil.

  Tratamente avansate psoriazis sunt "sistemice", ceea ce înseamnă că acestea afectează întregul corp. Aceste tratamente sistemice pentru psoriazis pot fi mai eficiente și mai convenabile decât terapiile topice.

  În același timp, medicamente sistemice pentru psoriazis au mai multe efecte secundare. Știind beneficiile și riscurile tratamentului psoriazisului, acest lucru poate ajuta  și medicul dumneavoastră sa faca alegerea potrivită pentru tratamentul dumneavoastră.

  Tratamete topice vs sistemice pentru psoriazis

  Terapiile topice sunt orice tratament de psoriazis, care sunt aplicate pe piele. Absorbtia din fluxul sanguin si efectele din alta parte a corpului sunt minime. Tratamentele topice comune includ:

  • Corticosteroizii (cum ar fi hidrocortizon, fluocinonid sau triamcinolon), creme hidratante, anthralin, gudron de cărbune, tazarotene, calcitriol, calcipotrien și tacrolimus.
  • Lumina ultravioleta (fototerapia), poate fi, de asemenea, concentrata doar pe zonele afectate ale pielii.

  Tratamente sistemice pentru psoriazis, lucreaza pe tot corpul si de multe ori actioneaza asupra sistemului imunitar pentru a reduce activitatea psoriazisului pe zone mari ale corpului. Acestea sunt utilizate pentru a trata psoriazisul moderat până la sever. Tratamentele avansate de psoriazis includ:

  • Medicamente orale (pilule), cum ar fi acitretin (Soriatane), apremilast (Otezla), ciclosporină, și metotrexat (Trexall).
  • Terapii biologice, inclusiv adalimumab (Humira), etanercept (Enbrel), infliximab (Remicade), ixekizumab (Taltz), secukinumab (Cosentyx) și ustekinumab (Stelara). Acestea sunt medicamente injectabile.
  • Fototerapie, sau tratament cu lumină ultravioletă întregului corp.

  In timp ce tratamentele sistemice pentru psoriazis sunt mult mai eficiente decât cremele de actualitate, ele au, de asemenea, mai multe efecte adverse potențiale și sunt mai scumpe.

  Severitatea psoriazisului este important

  Luând în considerare tratamentul psoriazisului sistemic, ia în considerare modul în care psoriazisul este sever. Medicii împart persoanele cu psoriazis în funcție de cât de mult pielea este afectată:

  • Psoriazis ușor, până la moderat sau limitat: mai puțin de 3% din suprafața totală a corpului este afectată. (Pentru referință, palma mâinii este de aproximativ 1% din suprafața totală a corpului.)
  • Psoriazis moderat: 3% până la 10% sau mai mult din suprafața corpului este afectată.
  • Psoriazisul sever: o suprafata mai mare de 10% este afectată.

  Regula principala a medicilor: Psoriazisul limitat poate fi administrat cu terapiile topice. Pentru psoriazis moderat pana la sever, se aplică în mod regulat creme topice pentru toată pielea afectată. Majoritatea medicilor recomanda tratamentul psoriazisului sistemic pentru psoriazis moderat pana la sever.

  De asemenea, medicii recomanda de multe ori pacientilor sa continue sa utilizeze unguente topice de psoriazis in timpul tratamentului cu tratamente de sistem. Combinația conduce la rezultate mai bune decât oricare dintre tratamentele utilizate în monoterapie.

  Psoriazisul si calitatea vietii

  Medicii care sufera de psoriazis nu sunt întotdeauna de acord asupra a ceea ce este ușor și a ceea ce este grav. Psoriazisul poate afecta imaginea de sine și poate afecta increderea de sine. Acest lucru poate duce chiar la depresie si izolare sociala. Acestea sunt efecte grave ale psoriazisului.

8 Articol(e)