Intervenție medicală pentru dermatita spongiotica

Dermatita spongiotica este o afecțiune a pielii, care este în general considerată o formă de eczema acută.

Intervenție medicală pentru dermatita spongiotica

Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

 

Dermatita spongiotica este o afecțiune a pielii, care este în general considerată o formă de eczema acută.

În timp ce această formă de dermatita este adesea dureroasa, este relativ ușoara pentru a preveni și trata. Odată ce aveți un diagnostic medical de dermatita spongiotica, aveți posibilitatea să utilizați remedii simple și intervenție medicală pentru a trata starea în care este necesar.

  1. Viziteaza medicul dumneavoastră dacă starea se agravează.

În cazul în veziculele și erupțiile cutanate ale dvs. nu dispar după o săptămână, sau vei deveni foarte inconfortabil, consultați medicul dumneavoastră. Medicul poate prescrie medicamente pe cale orala, creme cu steroizi sau terapia cu lumina pentru a trata dermatita dvs. spongiotica.

  • A se vedea medicul dumneavoastră dacă: sunt atât de inconfortabile încât perturba somnul sau capacitatea de a funcționa pe zi, pielea este dureroasa, auto-ingrijirea si remediile la domiciliu nu au funcționat, sau suspectați ca pielea este infectata.
  1. Folositi terapia cu lumină.

Un medic poate prescrie fototerapia (terapia cu lumina) pentru a ajuta la vindecarea dermatitei spongiotice. Acest tratament foarte eficient poate fi la fel de simplu ca expunerea limitata la soare sau se poate folosi lumina artificială, dar nu vine fără riscuri.

  • Fototerapia expune pielea la cantitati controlate de lumina soarelui naturala sau artificiala, ultraviolete A (UVA) și UVB de bandă îngustă. Acest tratament poate fi utilizat singur sau împreună cu medicamente.
  • Expunerea la lumină crește riscul de imbatranire prematura si a cancerului de piele.
  1. Utilizați corticosteroizi pe bază de prescripție medicala.

În cazul în care mâncărimile sau erupții cutanate nu sunt ușurate prin aplicarea unui corticosteroid topic, medicul poate prescrie fie un corticosteroid topic sau orale mai puternice, cum ar fi prednison.

  • Steroizii pe cale orala si steroizii topici puternici pot avea efecte adverse grave, atunci când sunt utilizate pe termen lung. Urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră și nu utilizati aceste medicamente pentru mai mult timp decât recomandat.
  • Continua sa iti hidratezi pielea în timp ce utilizezi corticosteroizi pe cale orala si de actualitate. Nu numai ca vor mentine pielea hidratata, dar ele vor ajuta la prevenirea flare-up-urilor, atunci când se întrerupe utilizarea steroizilor.
  1. A lua un antibiotic prescris pentru a combate infecția.

In cazul in care blisterele sau zona de erupție cutanată este infectata, puteți lua un antibiotic pentru a ajuta la a vă asigura că rămâne sănătoși. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă vedeți semne de infecție, cum ar fi roșeață, umflare, caldura sau puroi.

  1. Foloseste o crema de inhibitoare pentru a ajuta la repararea pielii.

Atunci când nu funcționează nici un alt tratament, este bine sa folosesti o crema inhibitoare de calcineurină, care va ajuta la repararea pielii. Aceste medicamente, care includ tacrolimus și pimecrolimus, va ajuta la mentinerea pielii normale, va controla mâncărimea, și va reduce episoadele acute de dermatita spongiotica.